DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøpingMotbakkeløp

Julie Mathisen raskest i beinhard bakkespurt i HammerDysten

Kongeetappen på Bornholm med krevende avslutning!

Det fjerde løpet i Etape Bornholm er av det spektakulære slaget. Særlig på grunn av den knalltøffe avslutningen der de siste 435 meterne har en gjennomsnittlig stigning på hele 17 %. Hele etappen er på 8,5 km og også starten er temmelig tøff med noen seige stigninger på de første kilometerne. Og det var på denne Kongeetappen at William Morwabe koblet grepet om sammenlagtseieren i årets Etape Bornholm, da han var hele 24 sekunder foran rivalen Abdi Ulad i mål. Dermed ledet han med hele 26 sekunder foran siste etappe. På kvinnesiden tok Anna Holm Baumeister sin fjerde strake seier, mens Simone Glad gjorde et solid jafs i kampen om andreplassen sammenlagt.

SAMSUNG CSC
RASKEST: Fantastisk avslutning i HammerDysten av Julie Mathisen fra Askim IF!
SAMSUNG CSC
INNBITT: Øystein Mørk skimter målet der oppe på toppen og heies frem av entusiastiske tilskuere!

Øystein Mørk holder seg fortsatt inne på topp 10-listen, men tapte noen sekunder til sine to argeste rivaler. Og Julie Mathisen tok nok en flott 7.plass etter delt bestetid i HammerDysten! Kun 11 mann forserte bakkene fortere enn overraskelsen fra Askim IF!

Her er en bildeserie fra dette fantastiske løpet, der det hersker rene Tour de France-stemningen i de bratte bakkene på slutten, når løperne tar ut alt og heies frem av et entusiastisk publikum til mål ved Hammeren Fyr på toppen av bakken. Sportsmandens utskremte redaktør kan skrive under på at dette er både tøft, hardt og spektakulært!

SAMSUNG CSC
LIKE FØR: Vi aner på følgesyklisten at dette er bratt – og at det snart dukker opp noen løpere… Publikum er klare!
SAMSUNG CSC
Så dukker William Morwabe opp.
SAMSUNG CSC
Sportsmandens fotograf er tett på den lettbente kenyaneren, som vinner på 26.32.
SAMSUNG CSC
FOKUSERT! Sjekk blikket til Haron Kiptoo Sirma, som sørget for dobbelt kenyansk på denne etappen.
SAMSUNG CSC
Unggutten Joachim Weel Rosbo tar en flott 9.plass på 28.59 og heies frem av entusiastiske tilskuere!
SAMSUNG CSC
Jon Pepper fra Brighton Phoenix kommer 2 sekunder bak unggutten i mål til 10.plass. De to henter 7 og 9 sekunder til Øystein Mørk i sammendraget og jager like bak.
SAMSUNG CSC
Men Øystein Mørk forsvarer seg heroisk. Han tar faktisk inn 7 sekunder på Rosbo i bakken og kjemper seg opp HammerDysten på 2.15, som er 8.beste bakkespurt. Mørk beholder 9.plassen sammenlagt før siste løp, men de to nærmeste er nå kun 13 og 25 sekunder bak.
SAMSUNG CSC
SPESIELL OPPLEVELSE: Anna Holm Baumeister vant igjen. -Det er helt fantastisk! Spesielt her på Hammeren er det en helt spesiell opplevelse, fortalte kvinnen som er fra Bornholm til TV2 etter løpet.
SAMSUNG CSC
Nytt sterkt løp av Endre Wigaard fra BUL som blir nummer 17 og ligger på 15.plass før siste løp.
SAMSUNG CSC
Simone Glad er dansk mester i terrengløp og gjorde et kjempeløp opp til Hammeren. Hun tok en klar andreplass og har nå plutselig 30 sekunder å gå på før den flate siste etappen i Rønne, der hun ikke er like sterk.
SAMSUNG CSC
Asser Jon Nielsen – fullt fokusert til 19.plass i mål.
SAMSUNG CSC
Fikk det tøft: Sylvia Kiberenge Worm tapte 37 sekunder til Simone Glad og mistet 2.plassen sammenlagt.
SAMSUNG CSC
Team Multipower Sportsmandens Kjetil Andre Bjerkrheim gjør et nytt kjempeløp med 25.plass totalt som fjerde beste nordmann med 31.51. Sebastian Aagnes var 12 sekunder foran, i tillegg til Wigaard (30.53) og Mørk ( 29.08).
SAMSUNG CSC
Kjetil Havstein (i midten jager Gladys Kiprotich, som blir fjede beste kvinne.
SAMSUNG CSC
Maria Sig Møller blir femte beste kvinne til Hammeren.
SAMSUNG CSC
Sterke Børge Leiren fra Byåsen IL i rød trøye blir nummer 35 som femte beste nordmann på 32.44.
SAMSUNG CSC
Noen tok seg faktisk tid til å hilse på publikum!
SAMSUNG CSC
HVILKEN BAKKESPURT! Noen la inn et ekstra i de siste stigningene og særlig når de ser målseglet litt lenger oppe i brattbakken. Thijs Nijhuis fra Viborg var klart raskest av samtlige i HammerDysten med fantastiske 1.44, hele 10 sekunder foran løpets vinner Morwabe, som var den andre som klarte å løpe de 435 meterne med 75 høydemetere på under to minutter.
SAMSUNG CSC
Så kommer Tore Bjerkrheim fossende. 52-åringen fra Nesbyen gjør et nytt imponerende løp til 47.plass på 33.33 og tar sin fjerde strake etappeseier i klasse 50-54 år for Team Multipower Sportsmanden. Og i HammerDysten er han nest raskeste norske mann med 2.28 og nummer 29 totalt!
SAMSUNG CSC
Men Julie Mathisen, som vel må kunne kalles etappens norske overraskelse, er altså enda raskere! Hun løper HammerDysten på 2.19, delt førsteplass med Anna Holm Baumeister og kun Øystein Mørk er noen sekunder raskere av alle de norske gutta. Kun 11 menn løper bakken raskere enn jenta fra Askim IF! Mathisen tar også sin fjerde strake etappeseier i den store klassen opptil 23 år og er fortsatt stabil som 7.beste kvinne både på etappen og totalt.
SAMSUNG CSC
NR 58: Morten Karlsen fra SK Kraft gjør et meget sterkt løp og tar 58.plassen totalt på 34.13, med startnummer 58!
SAMSUNG CSC
Geir Mathiesen fra samme klubb tar 66.plassen med 34.32. Rikke Due-Andersen, niende beste kvinne, blir slått med ett sekund i mål.
SAMSUNG CSC
Dag Arnar Bern, enda en sterk løper fra SK Kraft, kommer en plass og fem sekunder bak Mathiesen.
SAMSUNG CSC
Sara Schou Kristensen ser nesten ut som om hun kjenner fotografen. Hun blir nummer 10.
SAMSUNG CSC
Er det noen som ypper seg!?…
SAMSUNG CSC
Zenia Mogensen, Løberen.
SAMSUNG CSC
SK Kraft stilte med mange løpere i ungdomsløpene også. Det spirer og gror godt i dette miljøet! Her er det Haakon Kjelås Garfjell som holder fin stil opp brattbakken.
SAMSUNG CSC
Ikke noe å si på innsatsviljen her!
SAMSUNG CSC
SNART I MÅL? Eirik Torbergsen fra Tromsø Løpeklubb sjekker klokken midt i bakken…
SAMSUNG CSC
Like bak kommer pappaen til Haakon, Bjørn-Harald Garfjell med en solid spurt. Han er bare sekundet bak Torbergsen i mål på 36.23. De to blir nummer 103 og 104 totalt.
SAMSUNG CSC
Spiderman?
SAMSUNG CSC
Innbyrdes fight!
SAMSUNG CSC
Siste innspurt! Sjekk innsatsviljen til disse to karene!
SAMSUNG CSC
Upåklagelig innsats i brattbakken av Frode Monsen også. Sportsmandens reporter ble nummer 6 i klasse 50-54 år, men knep 4.plassen i HammerDysten, som den avsluttende bakkespurten kalles.
SAMSUNG CSC
Fighting face – igjen!…
SAMSUNG CSC
Lovende Frida Kullerud fra Varteig IL ble nummer 5 i ungdomskonkurransen opptil 17 år. Hun var meget godt fornøyd og fortalte at hun løp bedre i år enn i fjor, selv om hun da ble nummer 3. Med både mor og far også med, er det en skikkelig idrettsfamilie fra Østfold, selv om pappa Pål Asbjørn denne gangen nøyde seg med å heie frem de andre etter selv å ha løpt de første etappene.
SAMSUNG CSC
Henrik Jacobsson, enda en sprek unggutt fra SK Kraft.
SAMSUNG CSC
Så kommer Bornholms løpende maskot….
SAMSUNG CSC
…med sin egen maskot på ryggen! Er det en viss likhet, mon tro?
SAMSUNG CSC
Den sterke veteranen Sverre Aksland fra Stegaberg IL sees her bakerst i rød shorts. Han ble nummer tre i klasse 65-69 år, men holder andreplassen sammenlagt bak landsmannen Svein Arne Sølvberg.
SAMSUNG CSC
Synkron spurt!
SAMSUNG CSC
Yeahhhh!!!…
SAMSUNG CSC
Norske Hege Skamfer tar en fin 49.plass og ser ikke ut til å være helt i kjelleren.
SAMSUNG CSC
Hege Gathen (t.h.) fra Fredrikstad IF tar 7.plassen i klasse 45-49 år.
SAMSUNG CSC
Mens Per Olav Lande fra Langhus i Ski, som på Bornholm konkurrerte for første gang siden 1999(!), gjorde et nytt solid løp til 6.plass i klasse 65-59 år. Lande holder dermed 5.plassen sammenlagt før siste løp.
SAMSUNG CSC
Vi avslutter med enda en norsk løper, Anne-Sofie Hjemdahl, som blir nummer 70 totalt av kvinnene på 43.10.

Alle bilder: Sportsmanden / Julianne Strander