LøpingSentrumsløpetStor-Oslo

Karoline Bjerkeli Grøvdal i knallform

Og Ørjan Grønnevig levnet ingen tvil om seieren i Sentrumsløpet

Karoline Bjerkeli Grøvdal og Ørjan Grønnevig løp i spissen for nesten 10.000 deltakere som fullførte Sentrumsløpet i Oslos gater på lørdag. Og mens vår løperdronning dokumenterte gryende storform, levnet Ørjan Grønnevig ingen tvil om hvem som vant denne gangen, etter at han ble slått på målstreken i NM i terrengløp forrige helg.

Sentrumslopet2015-Karoline-Bjerkeli-Grovdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal innpakket av mannfolk. Men kun 11 menn kom før til målstreken enn Isfjordens løperdronning.

– Jeg er i knallform, ja kanskje føler jeg meg sterkere enn noensinne, sa Grøvdal i følge sporten.com etterpå. Særlig imponerende blir det hvis det også er riktig at hun ikke tok ut alt i Sentrumsløpet! For med vinnertiden 31.41 er det kun 16 sekunder opp til Ingrid Kristiansens løyperekord fra 1984 på 31.25. Selv om løypen er blitt endret litt siden den gang, er den i hovedsak lik og fortsatt nøyaktig 10.000 meter.

Aller først kom imidlertid Ørjan Grønnevig, som med vinnertiden 29.56 var den eneste som snek seg under den magiske 30 minutters grensen.

SL2015_Grønnevig-vinner_PIOestmoen
Ørjan Grønnevig vinner Sentrumsløpet, helt uten fotofinish denne gangen.

Sentrumsløpet hadde denne gangen også en kortere distanse på 5 kilometer, som ble vunnet av Andreas Iden fra IL Gneist på 15.12 og unge Pernille Karlsen Antonsen på 18.13.

Og som vanlig ble det en fin løpsfest i hovedstaden, selv om flere stusset litt over at løypen på 10 km var endret litt enda en gang, og at de beste løperne på 5 kilometer måtte løpe ganske mye slalom for å komme seg frem blant de foranstartende 10 kilometerløperne. Det var ikke noen sommertemperatur denne gangen og relativt kjølig for tilskuerne, men flotte forhold for løperne og mange gode prestasjoner. Her er noen av dem og andre glimt fra Sentrumsløpet 2015:

SL2015_starten_PIOestmoen
FOLKEHAV! Starten er gått for Sentrumsløpet 2015. Foto: Per Inge Østmoen
Sentrumslopet2015-Tetkvartett-6km
Tetkvartetten etter 6 km. Vinner Ørjan Grønnevig sees bak tredjemann, Marius Vedvik fra Gular, som løp på 30.06.
Sentrumslopet2015-Glenn-Thomas-Martinsen_Andreas-Myhre-Sjurseth
Glenn Thomas Martinsen og Andreas Myhre Sjurseth løp meget sterkt til hhv. syvende og sjette plass i mål på 31.26 og 31.14.
Sentrumslopet2015-John-Christian-Deighan-Hanssen
John Christian Deighan Hanssen sliter seg frem i det litt sure været til 16.plass på 32.08.
Sentrumslopet2015-Kristen-Aaby
En av Norges aller beste veteranløpere imponerte igjen; Kristen Aaby (t.v.) fra Sigdal FIK løp på 33.35, ble nummer 30 totalt og vant klasse 50-54 år.
Sentrumslopet2015-Allan-Hovda
Mens en av Norges beste triatleter, Allan Hovda fra Haugesund Triathlon klubb, ble nummer 46 på 34.08.
SL2015_TOBerg_PIOestmoen
Sterk trio fra Bøler IF: Både Tony Gjerde (nærmest) og Dominic Hoff har hatt kjempefin fremgang etter at de begynte med litt mer seriøs løpetrening for to år siden. 35.18 og 35.59 ble belønningen i Sentrumsløpet. Veteranen Trond Olav Berg, som nylig skrev en flott rapport på Sportsmanden etter at han vant klassen i verdens lengste skirenn, slo til med klasseseier i M55-59 år også i Sentrumsløpet: «Jeg fikk det jeg anser som drømmeforhold i Sentrumsløpet for en gangs skyld: herlig kjølig vær og rundt 11 grader. Helt optimalt. Ut fra tiden i Fredikstad forrige uke – 17.53 på 5 km – fant jeg ut at jeg burde være fornøyd med lav 37 på 10 km. Dermed var dagens 36.17 over all forventning.,» sa Berg til Sportsmanden etterpå.
Sentrumslopet2015-Andre-Borka
Andre Borka og Rolf Bøhn (t.h.) i fint driv.
Sentrumslopet2015-Ann-Iren-Saetre-Lystad
Glade damer! Ann Iren Sætre Lystad jubler til fotografen.
Sentrumslopet2015-Cato-Thunes
Glade gutter! Her ved Cato Thunes.
Sentrumslopet2015-Gabrijela-Vuckovic_Else-Marie-Andersen_Kathrine-Martin
Flere glade damer: Gabrijela Vuckovic, Else Marie Andersenog Kathrine Martin.
Sentrumslopet2015-Stin-Lie
Enda flere blide damer!
Sentrumslopet2015-Emma-Kirkeberg-Mork_Pappa-paa-sykkel
ALDERSREKORD! 12 år unge Emma Kirkeberg Mørk løp på utrolig imponerende 37.20 og knuste den gamle rekorden for 12-13 åringer med nesten 2 1/2 minutt, med pappa på sykkel like bak.
Sentrumslopet2015-Malin-Klintefjord
Svenske Malin Klintefjord var 32. og siste dame som kom under 40 minutter i Sentrumsløpet. Hallvor Steinholt fra Blodsmak Sportsklubb og Ås til høyre.
Sentrumslopet2015-Marthe-Katrine-Myhre
Marthe Katrine Myhre tok 10.plassen på 36.39 med forkjølelse i kroppen. «Jeg gjennomførte løpet, men skulle strengt tatt aldri vært i Oslo på lørdag,» forteller hun.
Sentrumslopet2015-Senay-Amlesom-Fissehatsion
Senay Amlesom Fissehatsion tar femteplassen på 30.59.
Sentrumslopet2015-Steinar-Lien
Oppegårds veteran Steinar Lien måtte slite hardt for å komme under 40 minutter denne gangen. det holdt akkurat.
Sentrumslopet2015-Svein-Arne-Solvberg
Ny Oppegård-veteran: Svein Arne Sølvberg (i midten) vant klasse 65-69 år på knallsterke 38.44.
Tonje Berg fra løpsklubben 1814 blir nummer 45 i den store kvinneklassen på 40.51. Foto: Bjørn Hytjanstorp
Sentrumslopet2015-Tom-Jacob-Van-Garderen_Lars-Hermansen
Tom Jacob Van Garderen og Lars Hermansen fullfører i stil!
SL2015_Bøler_PIOestmoen
Bøler IF setter farge på mange løp og stilte med en svært fyldig tropp i Sentrumsløpet!