MotbakkeløpStor-Oslo

2 x Kullerud vant Kongsrudbakken Opp

Pål Asbjørn Kullerud, som søndag ble nummer fire i Falsenløpet Årungen Rundt, klatret helt til topps i det siste av tre løp i Nedre Glomma Motbakkekarusell i går. Dermed vant han også sammenlagt. I dameklassen ble det dacapo av Frida Kullerud, datter til Pål Asbjørn. Så eplet faller tydeligvis ikke langt fra stammen i Varteig!

Vi har mottatt følgende rapport fra arrangøren etter at det tredje og siste løpet i Nedre Glomma motbakkekarusell er vel i havn.

Krevende i Kongsrudbakken Opp

Nydelig høstvær, musikk på høytaleren og et varmt og godt lokale å slappe av på etter endt løp. Krevende løyper og positive deltagere er fasit etter det første Kongsrudbakken opp. Sett fra arrangørens side, svært vellykket! Klubbens deltagere stilte tallrike opp. I tillegg var FSK godt representert med flere kondisjonssterke skiløpere.

Start barneløp

Hele 18 barn under 11 år løp ca 900 meter skogsløp. Her var det ikke gress og grus-stier, men røtter, bakker og fjell. Spennende og utfordrende løyper til ivrige barn, som viste stor innsats.

Klart til start for 3 km

Klasse 11-12 og 13-14 år løp drøyt 3 km. Her var det i alt 9 løpere som løp første og siste del av den lengste løypa, med 2 «monsterbakker». At løypa var krevende, viser vinnertiden klart og tydelig. Sterke Amund Korsæth vant klart, men brukte hele 17.23. Når vi vet at Amund er god for samme tiden på en flat 5 kilometer, ser vi at dette var tunge kilometere…..

Amund vant kl 13-14 år foran årets komét på bane, Sondre Rishøi. Like bak fulgte Henrik A. Revelsby, Bækkelaget. Sindre Fredriksen kom like bak Henrik, og vant G 11-12 år etter et sterkt løp.

Blant jentene ble det et spennende oppgjør mellom klubbvenninnene fra Varteig. Sofie Sulusnes vant foran Ane Bakke og Maren Andersen.

Amund Korsæth
Lovende unggutt: Amund Korsæth puster ut etter løpet.

Mye melkesyre i langløypen!

Start 6 km
Straks start på 6 km.

I den lange løypa ble det mye melkesyre og tøffe oppgjør. Ekstra artig at flere av ungjentene begynner å yppe seg mot de erfarne herreløperne. Blant damene ble det et spennende oppgjør mellom Frida Kullerud og Stine Wangberg fra Varteig, samt Henriette F. Olsen fra FSK. De tre løp sammen over to av de tre bakkene, før det ble litt strekk i feltet. Frida imponerte opp den siste lange bakken, etterfulgt av Henriette, kun 15 sekunder bak. Stine var dessverre uheldig og vrikket beinet, og falt dermed av tet-kampen, men denne jenta kommer garantert sterkere tilbake 🙂

Frida Kullerud
Frida Kullerud vant både det siste løpet og motbakkecupen sammenlagt.

Blant herrene tok Pål A. Kullerud tet fra start og var klart først i mål. Kampen om 2.,3. og 4. plassen var derimot svært spennende. Her kjempet tre lovende unggutter en innbitt kamp. Sigurd Agnalt, med 7. plass fra årets UM i 17 års klassen, løp fra Jan Espen Spydevold (5. mann på 3000m i UM, G 16 år) i den siste bakken. Like bak kom vinner av Trøsken Hill, Ole Jørgen Folkestad. De tre guttene går alle på Toppidrettslinja på St.Olav og her er det fare for mange tøffe oppgjør på trening fremover!

Sigurd Agnalt
Sigurd Agnalt tar andreplassen
Jan Espen Spydevold
Jan Espen Spydevold, en av landets mest lovende 16-åringer på 3000m, måtte nøye seg med tredjeplassen.

Bak disse fulgte løper på løper. Noen i kamp mot klokka, andre i kamp mot treningskompisen. Felles for alle var idrettsglede og godt humør, ispedd litt melkesyre! 🙂

Løpet var det siste av tre løp i Nedre Glomma motbakkekarusell, og samtidig det største med over 60 deltagere, samt godt med publikum.

I sammenlagt-konkurransen teller de to beste løpene til hver deltager i løpene Belsbykollen opp, Trøsken Hill og Kongsrudbakken opp. Sammenlagtseier blant herrene gikk til Pål Asbjørn Kullerud og blant damene Frida Kullerud. Begge representerer Varteig IL.

I de enkelte klassene ble det sammenlagtseier til Sindre Fredriksen (G 11/12), Sofie Sulusnes (J11/12), Amund Korsæth ( G 13/14), Jan Espen Spydevold (G 15/16), Frida Kullerud (J 15/16), Ole Jørgen Folkestad (G 17-20) Eirin Øby (J 17-20), Daniel Oliversen (H 21-34), Pål A Kullerud (H 34 og eldre) samt Torild Lunde (K 35 og eldre)

Samarbeidsprosjektet mellom Varteig og Trøsken så ut til å fungere strålende, og arrangøreren håper på deltagervekst allerede neste år.

Se også referater på Sportsmadnen fra de to første løpene:

Tøft og tett i toppen i Trøsken Hill

Flott men hardt i Nedre Glomma Motbakkekarusell

IMG_0148
Pål A. Kullerud er en meget sterk løper. Her fra Årungen Rundt, der det ble fjerdeplass. Foruten to seire på hjemmebane i Nedre Glomma motbakkekarusell, kan han bl.a. skilte med en sterk 10.plass i Birkebeinerløpet og tredjeplass i Råskinnet i år, sekundet foran en av Norges beste motbakkeløpere, Øivind Heiberg Sundby. Foto: Trond T. Hansen / sportsmanden.no

Bilder (unntatt det siste): Arrangøren