LøpingStor-Oslo

Genale og Groth vant Kraftløpet i Lier

SK Kraft ga hele overskuddet til Aktiv mot kreft

Det tredje Kraftløpet ble arrangert i Lier på søndag av SK Kraft, et tøft løp med mange bakker over 10,5 km. Afework Amelo Genale fra Sturla IL vant på 40.36 foran torsdagens vinner av Ulsrudvannet Rundt, Inge Hasund fra Bøler IF, med arrrangørklubbens egen Øystein Mørk på tredjeplass.

DSC_0950
Afework Amelo Genale speider oppover. Her er han i ensom majestet og han vant da også den teredje utgaven av Kraftløpet i Lier.

Øystein Mørk har vunnet løpet de to første årene, men veteranen har slitt litt med skader i år. Mørk beholder imidlertid løyperekorden som er på 39.33 fra i fjor, mens vinnertiden hans fra 2012 var på 39.49. Øystein Mørk er dermed fortsatt den eneste som har løpt den svært kuperte løypen på under 40 minutter.

DSC_0954
Inge Hasund fra Bøler klatrer bakkene i lette steg.
DSC_0953
Øystein Mørk, med tungen ut av kjeften, som kanskje signaliserer at det gikk litt tyngre enn i de to foregående årene. Men rekken 1-1-3 lar seg likevel høre for veteranen.

Om det ikke ble hjemmeseier for mennene i år, så tok arrangørklubben det igjen i damenes konkurranse, som ble vunnet av Helene Groth. Hun var ikke snauere enn at hun ga bort de 1000 kronene som hun vant for spurtprisen til Aktiv mot kreft. Og ikke nok med det, arrangørklubben SK Kraft ga bort hele overskuddet på 32.000 kroner til samme gode formål. Fantastisk flott gjort av arrangøren, som ellers kunne friste med prispenger på tilsammen 15.000 kroner til de tre beste på hovedløpet over 10,5 km og til vinnerne på den halve distansen, i tillegg til to spurtpriser.

AGR_Kraftl_pet_2014_037
Helene Groth tar spurtprisen på kroner 1000, som hun etterpå gir til Aktiv mot kreft.

Bak Groth var det Caroline Schicht og Tilla Farnes Hennum som tok de to andre plassene på damepallen.

Ungdommen dominerte på den korteste distansen

Til sammen var det 168 som fullførte Kraftløpet, hvorav 99 løp den korteste distansen på 5,5 km. Denne ble vunnet av Per Rune Omfjord (klasse 40-44 år) på 22.32, foran Torstein Wiiger Opsahl (klasse 16-17 år) og unge Marius Solvik (klasse 12-13 år) på tredjeplass!

Og var det hovedsaklig unge gutter på herrepallen, så var jentetrioen på topp enda yngre. Maria Hartz Melling vant på 26.10, foran Margrethe Bergan og Maja Ellefsrud. De to første løper i klasse 12-13 år, mens Maja Ellefsrud løper i klasse 10-11 år!

I tillegg var det et eget barneløp med 120 deltakere, samt marsj og løp uten tid.