Karmøy MaratonVestlandet

Vel blåst i Karmøy Maraton corona edition

Morten Vestvik rapporterer fra havgapet

Lørdag 28.november ble Karmøy Maraton arrangert under flotte løpsforhold. Noe småsur vind, lett yr og 4-5 grader på morgenkvisten, noe halvmaratonløperne som startet kl. 09.10 fikk merke. Men da starten på maraton gikk kl. 10.00 var det opplett og fine forhold, men fortsatt litt vind. En må forvente noe vind på Karmøy i slutten av november, men det kunne vært så mye verre, og vi kunne ikke klage på været denne lørdagen.

Det er ikke enkelt å arrangere løp i disse tider, og mange løp er avlyst. Det var nok en del som var skeptisk til at det ble arrangert løp på Karmøy også, men komitèen har hatt en fortløpende dialog med smittevernsansvarlig på Karmøy, og arrangementet ble gjennomført på en prikkfri måte hvor det var sterkt fokus på smittevern. All honnør til komitèen som har hatt en formidabel jobb i forbindelse med tilrettelegging av arrangementet. En fantastisk jobb også av alle medhjelperne under arrangementet som stod for tidtaking, løypevakter, trafikkdirigering, toalettrenhold, mm. Dere gjorde alle sammen en strålende jobb.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VEL BLÅST! Arrangementskomiteen, her ved Geir Olsen, Ann Kristin Mosbron og Inger Johanne Klokset har all grunn til å være fornøyd med arrangementet.

Det var lagt opp til 200 deltakere på halvmaraton og 200 deltakere på helmaraton, og med puljestart à 25 løpere i hver pulje. Det er alltid en del som ikke stiller til start, og noen få som ikke fullfører. På maraton fullførte 134 løpere mens det var 169 som fullførte halvmaraton. Når det gjelder mitt maratonløp hadde jeg på forhånd påtatt meg «harejobben» og signalisert en sluttid på like under 3.20, noe som tilsvarer en snitt kilometertid på 4 minutter og 44 sekunder. Vi var da en liten gruppe som løp sammen, hvor alle hadde mål om å fullføre under 3.20.

Da vi halvveis lå 30 sekunder foran skjema, og alle virket uforskammet friske og raske, var det liten grunn til å bremse. Tempoet ble dermed økt noe den neste milen mot Åkrehamn. Andre halvdel av løypa er også noe lettere enn første halvdel, bortsett fra noen få kilometer mellom ca. 34 og 37 km, hvor det er en lei sammenhengende motbakke. Løypa totalt sett er noe småkupert og med cirka 360 høydemeter. Maratonløypa er ei rundløype som går rundt søre Karmøy (Austre Karmøyveg), mens halvmaratonløypa er ei frem og tilbake løype vestover fra Kopervik til Åkrehamn.

Et maratonløp er langt, og det er spesielt etter 30-32 km at du virkelig kjenner at det begynner å slite på muskulaturen. Det var da svært gledelig at «gjengen min» fortsatt hadde mye krutt igjen i beina, slik at det ikke gikk noe seinere på slutten. Sluttid for mitt vedkommende var 3.17.35, med 1 1/2 minutt negativ splitt. De fleste i gruppa klokket også inn godt under 3.20 og alle var strålende fornøyd!

Morten Vestvik puster ut sammen med Fredrik Hølland fra GTI Friidrettsklubb, som kom i mål rett foran til 3.16.55.


Topp 3 resultater:

Halvmaraton:

Menn:
1. Tedros Haile. Haugesund Idrettslag 1.09.18 (halvmaraton debutant)
2. Thomas Asgautsen. Spirit Stvgr. Friidrettsklubb. 1.10.01
3. Ole Mikal Tørsdal. Haugesund Idrettslag. 1.10.22

Kvinner:
1. Silje Torsvik. Spirit Stvgr. Friidrettsklubb. 1.19.37
2. Elise Hay Opsahl. Skjalg IL. 1.24.41
3. Helena Hope. Haugesund. 1.30.54

Maraton:

Menn:
1. Fredrik Fang Liland. Jessheim. 2.33.19 (løyperekord)
2. Stian Vestbø. Haugesund Idrettslag. 2.33.56
3. Lukas Marechet. BFG Bergen Løpeklubb. 2.35.52

Kvinner:
1. Maryna Novik. Klypetussen. 2.49.41 (løyperekord)
2. Holmfridur Adalsteinsdottir. IL Trio. 2.59.25
3. Anne Jorun Hodne. Spirit Stvgr. Friidrettsklubb. 3.03.28

Det var veldig mange gode resultater, og hele 19 løpere løp under 3 timer på maraton.

Fullstendig resultatliste

Imponerende innsats

Dersom jeg skal tillate meg å fremheve noen av deltakerne spesielt, må det være disse:

25 år gamle Kristoffer Nordhus, som representerer Haugesund Idrettslag Friidrett, hadde planer om å løpe halvmaraton, men for kort tid siden bestemte han seg for å heller debutere på maraton. Og hvilken debut det ble med 4. plass med tiden 2.38.19! Dette er bare så rått, og det blir spennende å følge ham videre i hans løpekarriere, enten han forsetter med maraton, halvmaraton, eller baneløp som han også har satset litt på siste året.

Tedros Haile, 21 år, er en habil mellomdistanseløper i Haugesund Idrettslag som har hatt en del skadeproblemer det siste året, men nå er han frisk og rask, og han debuterte på halvmaraton med seier og den glimrende tiden 1.09.18! Imponerende levert av unge lovende «Ted».

38 år gamle Maryna Novik, som løper for Klypetussen, satte ny løyperekord på maratondistansen, og også ny personlig bestenotering med den glimrende tiden 2.49.41. Imponerende av veteranen fra Vikedal, og årsbeste i Norge!

– – –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Se tidligere reportasjer fra Karmøy Maraton på Sportsmanden

Morten Vestvik er både styreleder i Haugesund IL, medlem av Team Sportsmanden og ambassadør for Sportsmanden.
Selv ble han nummer 2 i klasse M55-59 år på maraton, kun et par sekunder bak Kondis sin utsendte, løpende maratonreporter Runar Gilberg.

Foto: Arrangøren

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -