Stor bildeserie fra Skåla Opp i ekstremvær!

Denne dagen startet bra da jeg tuslet oppover kl 04:30 på mårrakvisten… Opphold var det frem til ca kl 08:00, etter det ble det friskere med regn og vind. Ekstremværet som kom, gjorde at målgangen i det 17. La Sportiva Skåla Opp måtte flyttes ned 700 høydemeter til Skålavannet, 1150 moh. Det var kraftig regnvær og vindkast i over 30 sekundmeter…

Slik innleder fotograf og tidligere ultraløper Ole Arne Schlytter sin egen fantastiske bildeserie fra årets Skåla Opp. Den svært dyktige natur- og sportsfotografen, selv en svært ivrig og god mosjonist og ultraløper for noen år siden, lot seg nemlig ikke skremme av været. Den tidligere fallskjermjegeren rigget seg til i fjellsiden, godt innpakket for flere timers “innsats” med kamera.

Schlytter har laget et eget album med hele 334 bilder. Sportsmanden har fått lov å legge ut bilder fra albumet, som du kan se i sin helhet via linken nederst. Men først et par ord om selve konkurransen.

På grunn av det særdeles ruskete været måtte altså årets motbakkeløp Skåla Opp kuttes med hele 700 høydemeter til mål ved Skålavannet. Men selv om løpet vanligvis er rundt 8,2km med 1814 høydemeter til toppen ved Skålatårnet, var årets utgave på omlag 5,5 km hard nok – ikke minst på grunn av nettopp været. Av hele 863 påmeldte i konkurranseklassen var det “bare” 604 som fullførte. Mange lot seg nok skremme bort.

VANT: Stian Øvregaard Aarvik var raskeste i den forkortede løypen, med tiden 41:38. (Foto: Ole Arne Schlytter)

Løpet ble vunnet av Stian Øvregaard Aarvik fra IL Gneist og tyske Michelle Maier. Håkon Skarsholt fra Andebu IL og franske Johann Baujard tok de andre pallplassene, mens Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen Løpeklubb ble beste norske kvinne på andreplass, med italiensk på den siste pallplassen ved Camilla Magliano. Deretter fulgte de sterke norske motbakkedamene May Britt Buer, Karoline Holsen Kyte og Anne Nevin på rekke og rad. 

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Øyvind Heiberg Sundby og “Stolzekongen” Thorbjørn Ludvigsen var femmer og sekser hos gutta, der det også var knyttet spenning til Weldu Negash Gebretsadik – seksdobbelt Birkenvinner som knuste rekorden i et annet hardt og langt motbakkeløp – Viking Challenge til Gaustatoppen – tidligere i år. Muligens satt debuten for Norge i EM på maraton i beina, selv om han brøt det løpet, for Negash ble uansett bare nummer 8 i Skåla Opp. 

Den som kanskje imponerte aller mest var imidlertid superveteran Kristen Skjeldal. Vossingen ble nummer 14 totalt i den harde konkurransen! 

Alle resultater

RUNNER-UP: Håkon Skarsholt: 41:45. (Foto: Ole Arne Schlytter)
Stolzekleiven opp-eksperten Thorbjørn Ludvigsen ble nummer 6 på 44:17. (Foto: Ole Arne Schlytter)
IMPONERTE: Veteranen Kristen Skjeldal tok en råsterk 14.plass på 48:58 og vant klasse M50-54 år. (Foto: Ole Arne Schlytter)
BESTE NORSKE KVINNE: Anita Iversen Lilleskare var nest raskest av kvinnene med tiden 52:35. (Foto: Ole Arne Schlytter)
RUTINERT: May Britt Buer har vært en av Norges beste motbakkeløpere i mange år. Hun ble nummer 4 og nest beste norske kvinne på 53:16. (Foto: Ole Arne Schlytter)
TILBAKE: Fjorårets stjerneskudd i motbakkeløp, Karoline Holsen Kyte, er på vei tilbake mot gamle høyder. Hun ble nummer 5 på 53:56. (Foto: Ole Arne Schlytter)
ALLSIDIG: Råsterke Anne Nevin, tidligere vinner både av Birkebeinertrippelen og Norseman Xtreme Triathlon, ble nummer 6 i Skåla Opp. (Foto: Ole Arne Schlytter)
STERK MOR: Robert Vatsaas fra Volda med Inger Hegstad Krüger i rygg. Moren til Simen, OLs store gjennombruddsmann i langrennsporet, vant klasse K50-54 år og hadde kun 13 kvinner foran seg på resultatlisten etter nøyaktig 1:00.00 i sluttid! (Foto: Ole Arne Schlytter)
VÅTT: Litt ulik påkledning på de aktive og andre som var ute på tur i det rufsete været…. (Foto: Ole Arne Schlytter)
Lang, lang rekke. Kanskje ikke så lett å avansere i feltet her. (Foto: Ole Arne Schlytter)
NED IGJEN: Så var det over, og man måtte rusle nedover igjen og fikk nok bedre anledning til å ta det flotte landskapet nærmere i øyesyn. (Foto: Ole Arne Schlytter)

 

Se hele den fantastiske bildeserien til Ole Arne Schlytter her.


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)