BirkenHelse og treningTeam Sportsmanden

Allsidig debutant i Birkebeinertrippelen

Mads Berge gleder seg til debuten for Team Sportsmanden

Sportsmanden tilbød for noen uker siden i samarbeid med arrangøren en gratis plass i Birkebeinertrippelen i år for et av medlemmene i Team Sportsmanden!  Vinneren er en allsidig kar som elsker idrett og friluftsliv, liker å konkurrere, alltid gir alt, men som likevel aldri har deltatt i Birken. Derfor passet det  perfekt når sjansen nå bød seg. Her er en liten presentasjon av 27 år gamle Mads Berge fra Kråkstad utenfor Ski.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Til tross for at Mads Berge aldri har deltatt i noen av Birkebeinerarrangementene, er det en svært aktiv og allsidig kar som gleder seg stort både til debuten i Birken og til alle de tre arrangementene. Målet er å klare merket i alle konkurransene! Og nettopp allsidigheten er noe av kjennemerket for den spreke fysioterapeuten.

Hvem er Mads Berge?

– Jeg er 28 år og jobber som fysioterapeut på Klinikk 25 i Jessheim. Jeg er oppvokst i Kråkstad langt ute i skogen. Nå bor jeg med min samboer på Hagan i Nittedal. Som person er jeg aktiv og treningsglad. Jeg prøver daglig å være i aktivitet med forskjellig og variert utholdenhetstrening og styrketrening. Jeg er også veldig glad i friluftsliv som fiske og fjellturer. Jeg har alltid vært aktiv og det gjenspeiles også i utdanningen og jobben min. Jeg har et stort konkurranseinstinkt og hater å tape som gjør at jeg hele tiden prøver å bli bedre. Elsker å konkurrer i alt fra brettspill til løping. Og jeg gir alltid alt!

Fjellturer, fiske og friluftsliv står høyt på prioriterinslisten.

– Har du deltatt i Birkebeinertrippelen eller noen av Birkebeinerarrangementene tidligere?

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Nei, jeg har ikke deltatt i Birken tidligere, men jeg har hatt ambisjoner og hatt veldig lyst til å prøve meg i Birken, forteller Mads. Han ble følgelig svært glad da tilbudet om en sponset deltakelse i Trippelen dukket opp.

– Hva er det som fenger mest med Birkebeinertrippelen og hvilken av de tre idrettsgrenene i Trippelen liker du best?

– Det som trigger meg mest med trippelen er allsidighet med flere idretter. Jeg liker å trene variert og etter årstidene. Dermed går jeg en del på ski i vinterhalvåret og løping og sykling ellers i året. Hovedidretten er løping, da det er den mest effektive og minst tidkrevende treningen. Langrenn og sykling bruker jeg mest tid på i helgene, da det er gode aktiviteter for langturer. Fikk meg rulleski i sommer som det har blitt noen turer med. Ellers har det kun blitt noen langrennsturer fra jul i helgene og frem til nå.

Løping er hovedidretten. -Det er mest effektivt!

– Litt mer om din egen idrettslige bakgrunn. Driver du, eller har du drevet med, aktiv idrett selv eller er du mer en typisk mosjonist?

– Jeg har alltid drevet med litt forskjellig av idrett. Jeg har hovedsakelig spilt fotball, men måtte gi meg med det etter mye skader. Derfor begynte jeg med løping i 2014 etter inspirasjon fra samboeren min og en kompis som er blant Norges beste maratonløpere.* Siden da har jeg trent en del løping og utholdenhet (langrenn og sykling). Vil si jeg er i mosjonist+ gruppen, trener i snitt 30 til 35 timer i måneden. I perioder trener jeg mest løp mot 10 km og jeg har hvert år slått min PR, men jeg liker å variere en del i treningen. Så jeg løper forskjellige løp som terrengløp og bakkeløp med ulike distanser.

– Min tøffeste konkurranse til nå er duathlon i Geiranger; Nibbedobbelen.

Nibbedobbelen starter med 21 km sykling fra fjorden ved Geiranger sentrum og opp 1500 høydemeter til Dalsnibba. Deretter er det å trille ned igjen på sykkelen, for så å løpe opp igjen samme distanse! Et artig, men hardt konsept.

Nibbedobbelen; to ganger opp alle svingene fra Geiranger etter hverandre.

Mads Berge liker gjerne å prøve ting litt utenom det vanlige, og han har også testet seg i  noen sykkelritt.

– Jeg har også deltatt i et 3-dagers landeveisritt, så vil si jeg er ganske allsidig. Jeg liker å ha konkurranser som mål å trene mot, men under trening trener jeg mest det jeg føler for den dagen. Så jeg setter meg ikke ned med en spesifikk treningsplan på forhånd.

Etter Lygna Opp på offroad…
… eller på racersykkel.

– Hvilke ambisjoner har du for deltakelsen din i Birkebeinertrippelen? Og har du planer om å være med på andre idrettsarrangement i år?

– Jeg har ambisjoner om å ta merket i alle disipliner. Ellers er jeg litt usikker på hvordan jeg ligger an i langrenn og sykling, da jeg også starter litt langt bak i puljene. Når det gjelder andre idrettsarrangement er hovedmålet i år København Marathon i mai, som blir min første helmaraton. Så blir det Furomomila i oktober, der jeg har vært med de siste 2 årene. Da er ambisjonen å slå 10 km-persen min (som er på 37.17, satt samme sted i fjor, red.anm.) og å komme under 37 minutter. Ellers blir det litt spontant resten av sesongen.

Her kan du lese rapport fra fjorårets København Marathon med Team Sportsmanden 

– Til slutt lurte vi på hvorfor meldte du deg inn i Team Sportsmanden?

– Jeg meldte meg inn i Team Sportsmanden fordi jeg ikke føler noen tilhørighet til noen andre klubber. Da jeg har vokst opp i Kråkstad og flyttet til Nittedal og kun bodd der litt under et år, har jeg ikke noe treningsmiljø i nærheten. Derfor synes jeg Sportsmanden var en fin klubb å melde seg inn i. Gøy å få inspirasjon fra andre og kanskje få møtt noen på arrangementer, avslutter den allsidige fysioterapeuten, som innen noen år også har ambisjoner om å trene mot og gjennomføre en triathlon-konkurranse.

Men aller først blir det debut både i Birkebeinerrennet og som deltaker for Team Sportsmanden på lørdag. Mads stiller i pulje 13, det vil si i den første av de useedete puljene. Lykke til!

– Det blir gøy og spennende dette! Jeg gleder meg!

Klar for debut i Birkebeinerrennet på lørdag!

* Kameraten som sjokkerte løps-Norge

PS: Den gode maratonkameraten som har Mads nevner, er den store overraskelsen i Oslo Maraton for halvannet år siden – og vinner av den aller første Oslo-Trippelen – Sebastian Conrad Håkansson, som sjokkerte Jack Waitz og kommentator Jann Post under direktesendingen fra maratonløpet i 2015.

De to bodde litt sammen og trente sammen da begge studerte i Danmark for noen år siden.

– Jeg har fått mange gode tips og inspirasjon fra han, tilføyer Mads.

Sebastian Conrad Håkansson bor nå i Spania, der han hevder seg helt i toppen i såkalte obstacle race, i tillegg til løping.

Mads Berge er vokst opp med skogen utenfor stuedøren og har også prøvd seg litt i orientering. En allsidig kar som setter trenings- og idrettsgleden og selve opplevelsene høyt – mange av de samme verdiene som Team Sportsmanden er tuftet på. Lykke til i Birkebeinertrippelen!


Vil du bli medlem i Team Sportsmanden? – Les mer på hjemmesiden her.


Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -