HolmenkollstafettenStafettStor-Oslo

Vårens vakreste veteraner

Bilder fra (super)veteraner i Holmenkollstafetten

Vårens vakreste eventyr er for langt mer enn eliten, seniorer og juniorer. Veteraner er et relativt begrep, men de utgjør brorparten av de over 43.000 etappene i lørdagens Holmenkollstafett. Litt pussig også at man i bedriftsklassene betraktes som veteran når man fyller 30 år, mens man først er veteran det året man passerer 35 når man løper for et idrettslag. Og superveteraner blir man ved henholdsvis 40 og 45 år. Uansett er summen av disse den aller største gruppen i Holmenkollstafetten. Her er bilder fra sistnevnte kategori av veteraner og superveteraner for både menn og kvinner.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
BUL og Skjalg var raskest på første etappe og leder her like utenfor Bislett. Men det holder ikke like bra inn, og det ender med 4.plass til Skjalg, med BUL på plassen bak.
SAMSUNG CSC
For det var SK Vidar som vant en klar seier, på meget sterke 57.06. Her passerer Gerard Cornelissen på tredjeplass utenfor Bislett, med Heming, nummer to i mål, jagende bak. Hemings mann hadde for øvrig den klart beste etappetid på 2.etappe.
SAMSUNG CSC
Ren-Engs veteranløper med kurs mot Norabakken. Ren-Eng ble nummer seks i mål.

Menn superveteraner

SAMSUNG CSC
Strindheim IL tok tilbake tronen i klassen superveteraner og vant på 1.03.07. Her har lagets mann på andreetappen løpt Strindheim frem i tet på toppen av Norabakken, en ledelse de aldri ga fra seg. Lag 233 som følger i rygg er seniorlaget til Vestre Spone, som startet samtidig…
SAMSUNG CSC
Fjorårsvinner Ready løp seg opp fra 3. til 2.plass opp Norabekken, og beholdt den plassen helt til mål.
SAMSUNG CSC
Oppegård IL gjorde sin beste superveteraninnsats noensinne med en overraskende tredjeplass. Her er Thomas Kenworthy i aksjon på andre etappe, der han hadde nest beste etappetid.
SAMSUNG CSC
Strindheims ankermann på den siste runden inne på Bislett før seieren er i boks, bivånet av damevinner fra Vidar, Kristine Engeset.
SAMSUNG CSC
Ready tar sølvet, 1.22 bak Strindheim.

 

 

SAMSUNG CSC
Mens Oppegård altså tar bronsen bare 1.20 bak fjorårsvinner Ready, til tross for en rekke skadeforfall. Her er det samling på St.Hanshaugen før start.
SAMSUNG CSC
Oppegård fikk ikke bare bronsemedaljer, men også premie for sin 50.deltakelse i Holmenkollstafetten. Her representert ved lMorten Øfsti (t.v.), som hadde beste tid på 13.etappe, og mangeårig lagleder Even Tveter, en av mange som måtte melde skadeforfall.

Kvinner veteraner

SAMSUNG CSC
Sk Vidar vant også damenes veteranklasse. Her i tet inn i Norabakken ved Marit Brennhovd, som hadde en travel dag. Hun løp samme etappen også for andrelaget i seniorklassen.
SAMSUNG CSC
Lyn Ski sin løper har imidlertid hentet inn hele 12 sekunder til Vidar fra veksling, løpt seg inn i ryggen og vekslet sekundet foran på toppen etter den klart raskeste etappetiden. i mål ble det bronse til Lyn.

 

SAMSUNG CSC
Så følger Strindheim og Ask. Strindheim ble nummer to i mål, mens Ask måtte nøye seg med 7.plassen.
SAMSUNG CSC
Skjalgs ankerkvinne løper i mål til 4.plass på Bislett.

Kvinner superveteraner

SAMSUNG CSC
Geilojentene var i tet etter første etappe og her inn på den andre, men ble til slutt femte lag i mål.
SAMSUNG CSC
For bak kommer Koll IL jagende. de er i tet ved veksling og beholder ledelsen helt til mål til seier i Kvinner Superveteraner.
SAMSUNG CSC
Florø T & IF på andreetappen. Det ble fjerdeplass i mål.
SAMSUNG CSC
Rustads superveteran tar fatt på Norabakken. I mål hadde de løpt seg opp til andreplass.

 

RESULTATER

 

sportsmanden.no 

 

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -