FollotrimmenOppegård

Endelig er Follotrimmen i gang

Den tradisjonsrike og populære Follotrimmen har startet opp igjen. De to første løpene går i en smitteverntilpasset versjon, men trolig vil karusellen bli arrangert på tilnærmet normalt vis allerede fra det tredje løpet.

De to første løpene arrangeres som «ukens løype». Da kan man løpe i originaltraseen i tidsrommet fra tirsdag klokken 12 til fredag klokken 12. Løypen er godt merket og man løper altså alene eller sammen med naboen eller treningskameraten og tar tiden selv, som etterpå rapporteres til Follotrimmen.

Hele 104 løp på tid og meldte inn resultatet sitt fra det første løpet forrige uke, i tillegg til at 29 fullførte som trim uten tid. Start og mål var ved Finstad skole i Ski.

Løypen var identisk med tidligere år og veldig godt merket da vi løp gjennom torsdag ettermiddag. Flere kjente fjes og gjengangere fra Follotrimmen dukket også opp, sulteforet på litt konkurranse og sosialt løpesamvær. Felles for dem var at de alle smilte om kapp med sola for å være i gang igjen med den populære karusellen, men samtidig lengtet de veldig etter å kunne starte sammen med alle andre, og det sosiale som følger med disse løpene.

Moro også at vi kan notere en lokal vinner av året første løp. Eivind Bjørhei fra Oppegård IL slo like godt til med sin første seier i Follotrimmen da han noterte den sterke tiden 26.12 i den 7,3 kilometer lange løypen. Dermed slo han de to siste sesongers dominerende løper Geir Gjessing med 11 sekunder. De to var i en egen klasse, og det var nesten to minutter ned til Tore Jakobsen på tredjeplass og den tidligere «kongen av Follotrimmen», Geir Simonsen. Veteranen fra Drøbak løper fortsatt fort i klasse M55-59 år og noterte 28.21 og en solid fjerdeplass.

VANT! Eivind Bjørhei fra Oppegård IL slo til med seier i første løp. Her fra et tidligere løp i Follotrimmen.

Vi finner også flere faste travere fra Oppegård på resultatlisten. Charles Granquist er nummer 19 med 32.08, mens Steinar Lien løp inn på 35.17 og 31.plass. Litt lenger nede på listen er også ivrige lokale mosjonister som Thomas Kenworthy, Trond Molvær, Christoffer Ladstein, Steinar Hegge og Kristian Kaltenborn.

De to sistnevnte er barndomskamerater fra Kolbotn som startet samtidig. Steinar vant den interne duellen etter 35.36 og 33.plass totalt, mens kameraten Kristian brukte drøye 39 minutter. Kristian har imidlertid ikke løpt i så mange år, fortalte han, og viste solid fremgang da han løp hele to og et halvt minutt raskere enn i samme løype i fjor, og da med fellesstart!

Så etterpå var de like blide begge to, der de satt i solskinnet og gjennomgikk både løpet og andre ting. Uansett var de enige i at det var en fin løype, at det var godt å kjenne på litt høy puls igjen og endelig være i gang med Follotrimmen, selv om de gledet seg til det blir åpnet opp for vanlige løp.

Kristian Kaltenborn fra Kolbotn, som nå bor på Langhus, synes det var godt å komme i gang med Follotrimmen. Her fra løpet i Ås i fjor.

Vinner av kvinneklassen ble Mia Wiig fra Løplabbet Ski med 30.39, forn Maren Vistnes Rekve fra Ski og Gudrun Ildstad fra Ås.

Av ivrige lokale damer finner vi her Inger Anne Pedersen fra Oppegård IL på 10.plass med 38.24, Hege Bakken fra Greverud og Team Sportsmanden på 13.plass og Anne Lise Ottesen fra Kolbotn på 23.plass, for å nevne noen.

Løypen gikk i en fin runde i Finstadmarka. Med unntak av første og siste kilometer som er på asfalt, løper man på en blanding av myke skogstier og litt mer teknisk krevende terreng over røtter i småkupert og fint skogsterreng.

Nå kan du løpe «ukens løype» i Drøbak

Og allerede denne uken kan du være med på det andre løpet, som også er «ukens løype» der du kan delta helt til fredag 4.juni kl 12. Dette har start og mål fra Seiersten skanse i Drøbak og er en terrengrunde i den fine Seierstensmarka på 6,3 kilometer.

Foreløpig er det kun de to første løpene som går som «ukens løype». I tråd med at man nå har åpnet noe opp i Viken og Nordre Follo, håper arrangøren snart å kunne arrangere ordinære løp igjen med fellesstart.

–Follotrimmen vil bli arrangert i tråd med de smittevernregler som til enhver tid er gjeldende, sier daglig leder i Bedriftsidretten i Akershus og eier av Follotrimmen, Tore Wiken.

Om det går det som man håper vil det første løpet med fellesstart, eller puljestarter, bli allerede fra det tredje løpet fra Sofiemyr onsdag 9. juni.