LøpingOslo Maraton

Første løp på to år ga mersmak for Ingvill Bovim

Vurderer å gi seg med baneløp, men lover å fortsette løpskarrieren

Ingvill Måkestad Bovim løp sin første konkurranse på to år da hun stilte i Oslo Maraton i «10 for Grete». Før løpet røpet hun også på NRK at hun sterkt vurderer å gi seg som baneløper og i stedet satse på gateløp. For løpe, det vil hun fortsette med.

-Jeg elsker å løpe! sa hun på tv-sendingen.

Hun vil evaluere dette utover høsten, og konkurranse-comebacket i «10 for Grete» ga mersmak for Tjalveløperen. Det ble seier til klubbvenninnen, dagens 30-års jubilant Kristine Eikrem Engeset, som imponerte med 33.37 i sin første 10 kilometer. Maria Sagnes Wågan fra Namdal Løpeklubb ble nummer to på 34.17, mens Bovim tok tredjeplassen med 34.36, foran en så sterk løper som Ingrid Jervell Våg fra BUL IL.

Etter løpet la Ingvild Måkestad Bovim ut denne teksten under et bilde på sin Instagramkonto:

-Første gang eg stilte meg på startstreken siden EM-finalen i Amsterdam i 2016. Resultatet blei 10 km på 34.36. Eg nøyt hver meter og smilte heilt til det var et par km igjen. Då måtte eg jobbe litt. ? Frister til gjentakelse!

Ingvill Måkestad Bovim koste seg og smilte rundt nesten hele løypen, også her etter rundt 8 km, med god pes fra Hans Kristian Stadheim fra Lyn Ski, som kom inn to sekunder bak Ingvill på 34.38.

Kvartett kjempet om seieren

Aller lengst fremme ble det en kamp om seieren mellom fire mann, der Eivind Øygard fra Jølster IL var svært offensiv og dro mye, med Senay Fissehatsion, Erik Udø Pedersen og Audun Nordtveit som de andre i kvartetten. Fjorårets vinner på halvmaraton Fissehatsion var sterkest på slutten og vant på 30.11, bare to sekunder foran Udø Pedersen, mens Øygard var 19 sekunder bak på tredjeplass.

Litt lenger bak merker vi oss at de siste års beste veteranløper Kristen Aaby igjen «rørte på seg», med 19.plass på 33.41 som resultat. Dermed overtok løperen fra Sigdal FIK  bestetiden på distansen på årsstatistikken for klasse M55-59 år fra Dag Sjøberg, Team Sportsmanden, som tronet øverst med 35.45 fra Sentrumsløpet. I fjor løp Aaby distansen på fenomenale 32.30 i Leeds, som var ny klasserekord i M55-59 år og uoffisiell verdensrekord for 56-åringer. Kjenner vi Aaby rett, gjør han nok et forsøk eller to til i Hytteplanmila eller i Leeds Abbey Dash også i år for å pynte ytterligere på statistikken og sikre seg sin fjerde strake gullsko.

I motsetning til maraton- og halvmaratondistansen, er 10 km i Oslo Maraton meget rask og flere, som Roger Thompson (34.31 og seier i M40-44 år), Andreas Gossner (34.48 og 2.plass i M45-49 år) og Karsten Ladstein (37.22 og seier i gutter 14-15 år), satt personlige rekorder i «10 for Grete». Det nevnes også at hele 9 mann løp på under 40 minutter i klasse M55-59 år.

«10 for Grete» er den nest største distansen under Oslo Maraton. 4.295 fullførte det avsluttende milløpet.

Det går unna i teten, der Eivind Øygard drar på kvartetten i tet over Rådhuskaia etter omlag 8 km.
Jonathan Vedvik fra Tønsberg FIK tar femteplassen på 31.14, mens klubbkameraten Ole-Petter Fjeld må ha brutt løpet helt på slutten. Han står ikke med registrert tid.
Harald Solhaug Næss vant distansen for noen år tilbake. I år ble det 8.plass på 32.13.
Henrik Vik Tolo fra Asker Sk Friidrett løp på 32.44 til 11.plass.
Christian Hannestad fra Totenåsen Løp – 33.11
Maria Sagnes Wågan var nest raskeste kvinne på 34.17.
Bjørnar Slettvåg som nylig satt solid ny pers på halvmaraton i Drammen, drar her på Janis Arsenikovs og Roger Thompson, en av mange som perset i «10 for Grete».
Sigrid Jervell Våg blir fjerde beste kvinne.
Geir Blom Brevik løper på 36.20 og drar med seg Sebastian Conrad Håkansson, som her er i ferd med å avgjøre den spennende Trippelen med sterke 36.43.
Vinner av SkiLøpet for noen uker siden Marit Haslie blir syvende beste kvinne på 37.31. I Ski var hun 6 sekunder foran unge Karsten Ladstein i mål. Nå blir hun slått av 15-åringen som perset med 37.22 og vant klassen.
Sterk duo fra Bøler IF: Jon Grunnan først her, men Per Morten Rennan var først i mål på 38.13, bare to sekunder fra pers. Grunnan kom fire sekunder bak.
Kari-Anne Veen fra Skjalg IL blir nummer 9 og klassevinner i K45-49 år på 38.18.
Kristin Riseth tar 11.plassen hos kvinnene på 38.55, mens Jon Horst Thorstensen avslutter sterkt til 38.21.
Tormod Reiersen fra Team Sportsmanden er stabil på nedre del av 41-tallet om dagen; 41.22.
Kathrine Rørtveit fra Gular løp på 41.07.
Beate Steinstad Flåta (44.10) og Gudrun Jona Arinbjarnadottir (43.47).
Jannicke Klepp Fundingsrud fra Drøbak-Frogn IL – 44.42.
Hassan Bouka, BUL og Kathrine Hovd, Namdal Løpeklubb, i fint driv.
Gry Pladsen fra Team Sportsmanden vinker til fotografen.
Løpere strømmer på nedenfor Akershus sine festningsmurer, med Rådhuset i bakgrunnen.
Ruby Maria Semb koser seg i det fine været.
Hvilken prestasjon av Ole Bjarte Austevoll, som med krykker og protese løper «10 for Grete» på 54.06.
Fortsatt er det masse publikum som heier på løperne ved Rådhuskaia.
Idylliske omgivelser og en flott ramme, der løperne forsvinner langs kaien mot Akershusstranda.

Alle bilder: Frode Monsen / sportsmanden.no