Christian OdgaardInternasjonaltMaraton

10 kjappe grunner til å elske Lucerne og Swiss City Marathon!

Av Christian Odgaard

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

“Visiting Lucerne is like going to Disneyland: You can’t imagine that it is real because it looks like a movie lot.”

Brad Thor (Author)

Det har gått gjetord om et stemningsfullt løp langs innsjøen i den sjarmerende sveitsiske byen Lucerne som bare trollbinder deg fullstendig! I et år fullt av kansellerte eller utsatte løp blunker plutselig denne godbiten av et maraton lekent til meg fra løpskalenderen! Lucerne har jeg besøkt for mange år siden mens løpet er uprøvd. Jeg melder meg entusiastisk på sammen med min gode venn Svein Hansen og sjeldent har jeg vel i etterkant vært mer fornøyd både med valget av maraton og destinasjon! Her er 10 hardtslående grunner til at jeg ved anledning skal tilbake igjen til deilige Lucerne og Swiss City Marathon:

Grunn 1: For en nydelig by! Lucerne, med sine litt over 80 000 innbyggere, har blitt omtalt som en av verdens vakreste byer. Den ligger 436 meter over havet med flotte bygg og sin kjente gamleby ved billedskjønne Lake Lucerne. Innsjøen og byen omgis av majestetiske fjell som skaper et mektige samspill mellom by og natur!  
Grunn 2: Hotel Schweizerhof! Jeg samler på store hotellopplevelser og dette legendariske 5-stjernershotellet i hjertet av byen og med utsikt utover Lake Lucerne er virkelig en unik historisk godbit. Her har alt fra Richard Wagner, Winston Churchill, Roger Moore og nå også en gladlaks fra Drammenselvas bredder bodd! Og i tillegg er det nettopp ved dette hotellet utdelingen av startnummer til Swiss City Marathon finner sted. Fantastisk valg av bosted på alle måter m.a.o.!
Grunn 3: Sømløs logistikk til start! Fra sentrum av byen er det bare en deilig liten rusletur ut til start/mål på løpet. Alternativt er det også satt opp praktiske båter dit fra området ved sentralbanestasjonen. Personlig velger jeg på løpsdagen å gå til fots ut til starten mens himmelen byr på et helt magisk fargespill!
Grunn 4: Sveitsisk presisjon! Organiseringen av løpet er generelt svært bra og kommunikasjonen er veldig tydelig. Årets ekstra utfordringer med pandemien er dessuten løst eksemplarisk med ulike, men lite brysomme tiltak som ville gitt selv smitteverns-general Espen Rostrup Nakkstad frysninger av glede!!
Grunn 5: Storslagen natur! Maratonet går i en trasé man løper to ganger, men det er i dette tilfellet udelt positivt da deler av strekket (spesielt langs innsjøen utenfor byen) er så vakkert at man bare gleder seg til reprisen! Når man blander sammen Lake Lucerne, de mektige fjellene Pilatus og Rigi, fantastiske høstfarger, strålende solskinn og jublende publikummere får man bare en helt uslåelig kombo!
Grunn 6: Originalitet! I tillegg til naturopplevelsene krydres også løpet med at løypen går gjennom fotballaget FC Luzern sin hjemmebane! Veldig uvanlig og et artig grep for å skape show gjennom de også litt mer anonyme delene av maratontraseen.
Grunn 7: Glamour! Å bli heiet frem på rød løper av engasjerte duskedamer gjennom ikoniske Kultur- und Kongresszentrum Luzern er også noe som gir masse ekstra krefter på vei inn mot gamlebyen!
Grunn 8: Historisk sus! På vei over en av broene som krysser elven Reuss og med den berømte gamlebyen i sikte, kjenner Mann (45) på sterke følelser! Det er så rått å løpe sånn på historisk grunn. Gamlebyen i middelalder-stil er en av Sveits største turistattraksjoner og det med god grunn!
Grunn 9: After Run heaven! Å kunne kjenne på godfølelsen over tiden 3:13 og min fullførte maraton nr. 45 totalt i sånne omgivelser er bare så heftig! Byen har mange koselige steder for noen utepils etter løpet både på dagtid samt kvelden!
Grunn 10: Wellness with a view! I toppetasjen på Hotel Schweizerhof venter også nydelig «post race massasje» samt en fantastisk utsikt over Lake Lucerne og de sveitsiske alper som gir ro langt inni sjela. «Først yte – så nyte» som dem sier!

Make no mistake Lucerne – I’ll be back!!! 🙂

Photo: www.swisscitymarathon.ch, www.alphafoto.com & private pictures.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -