LøpingRingerike

Mange testet formen i Hytteplantesten

Løyperekord for menn under flotte forhold på Eggemoen

Startskuddet smeller for 204 løpere på Eggemoen; 142 menn og 62 kvinner setter av gårde. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Mange løpere benytter den raske og fine traséen i Hytteplantesten til å teste formen sin, om det er for kommende helgs storarrangement i distriktet, Ringeriksmaraton, eller foran andre av høstens løp. På lørdag ble det seier til Tjalves sterke eritreer Okubamichael Fissehatsion. Han løp for å slå løyperkorden til Dadafo Dhaqabi fra 2013 og klarte det med to sekunders margin til vinnertid 14.49.

SJEKKER KLOKKEN: Joda, det holdt med to sekunders margin til slutt. Dermed ble det 3000 kroner ekstra for løyperekorden, samt det samme for seier i Hytteplantesten for Okubamichael Fissehatsion. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

På andreplass kom den skadeplagede vinneren av Hytteplantesten både i 2015 og 2014, Gishe Wako, endelig tilbake skadefri, med 15.25, mens tredjeplassen gikk til sterke Ronny Losoa, som fortsetter sin flotte sesong der han har satt flere perser.

-Fornøyd med løpet. Jeg har lagt inn endel trening denne uka så hadde ikke uthvilte bein, men lå i jevn fart hele veien uten å ha det ekstra giret, forteller Losoa til Sportsmanden, som løper for Varp Entreprenør og også tok klar klasseseier i yngste veteranklasse 35-39 år med 15.31.

Flotte forhold

– Hytteplantesten er et fint løp på bra og mykt underlag, legger Losoa til.

– Det fine været de siste dagene dagene gjorde at løypa var bedre enn noen gang, og var på løperne sin side i jakten etter pers og løyperekord, forteller medarrangør og fotograf Hans Edgard Rakeie til Sportsmanden.

KJEMPESESONG: Ronny Losoa forbedrer tidene sine på nesten alle løp han stiller opp i. Så også nå, etter 17.10, 15.59 og 15.57 de tre siste årene ble det i år ny solid løypepers på 15.31. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Hard kamp i kvinneklassen

På kvinnesiden ble det seier til unge og lovende Julie Marie Larsen fra Sarpsborg IL, en klubb som er i ferd med å få frem flere gode unge løpere. Vinnertiden var 18.30, mens den lokale løperen Ingeborg Dahl fra Ringerike Friidrettsklubb tok andreplassen på 18.45, bare 4 sekunder foran ungjenten Marte Bagaasen Mork, som løper i klasse K14-15 år.

Her var det imidlertid langt opp til løyperekorden, som innehas av dagens finalist på 5000m i friidretts-VM, Karoline Bjerkeli Grøvdal med 16.12 fra 2014.

VANT: Julie Marie Larsen fra Sarpsborg IL holdt unna og vant med 15 sekunder. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Bak jaget Ingeborg Dahl fra Ringerike Friidrettsklubb (207), men den sterke løperen og langrennsløperen måtte nøye seg med andreplassen på hjemmebane. Esben Gullingsrud (216) fra NPIL holdt også akkurat unna og var 3 sekunder foran Dahl i mål på 18.42. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Klassevise resultater

Fissehatsion tar kommandoen fra start, mens unge Magnus Tuv Myhre med startnummer 128 er offensiv. Unggutten vinner klasse 16-17 år og blir nummer 12 totalt på 17.14. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Gishe Wako er endelig helt skadefri og så frem til å komme skikkelig igang med treningen igjen etter et år med skade. En god start da å ta andreplassen i Hytteplantesten. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Robert Hansen er alltid på plass på de lokale løpene, og raskt går det også til 10.plass på 16.50. Dog ble det «bare» 3.plass i klasse M40-44 i det sterke selskapet, bak Runar Sæther (16.00) og Kristian Monsen (16.05). (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Unge Marte Bagaasen Mork fra Sandberg Sport i klasse K14-15 år var tredje raskest av alle kvinnene på 18.49. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Hedvig H. Hundhammer, en av mange lokale løpere fra sponsoren Hytteplan Sport løp også fort, til seier i klasse K 20-22 år og fjerde best av kvinnene. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
RUTINERT: Veteranen Halvor Sveen har representert Ready i en årrekke, men nå løp for Team Aktiv. Det ble andreplass i M55-59 år på 22.52 i varmen. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Enda en lovende ungjente, Maja Ellefsrud fra Nesodden IF, som med 19.39 ble nummer 2 i K14-15 år og nummer 8 totalt av kvinnene. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Børre Næss, sterk langrennsløper med langløp som spesialitet, holder god form til 2.plass i klasse M35-39 år på 17.46. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Duell mellom Liv Nordengen (t.v.) fra Hytteplan Sport som tar andreplass i klasse K18-19 år bak løpets vinner, på 20.08 – og Hanne Øien fra Ringerike Friidrettsklubb. Veteranen vinner både duellen med sin yngre konkurrent med 4 sekunder og tar også seieren i klasse K40-44 år på 20.04. (Foto: Hans Edgard Rakeie)