Løping

Ronny Losoa med seier, pers og løyperekord – Nå med bilder!

Rekorddeltakelse i 5-års jubileet til Schjongs5’ern

Den femte utgaven av den raske 5 kilometeren Schjongs5er’n ble arrangert i Hønefoss i dag. Vant gjorde Ronny Losoa med ny pers på gode 15.24. Det var også ny løyperekord, og dermed 1000 kroner i premie til Losoa, som løp for Varp Entreprenør. Unge Marte Bagaasen Mork fra Ringkollen Skiklubb var aller raskest av kvinnene på sterke 18.34 i klasse 14-15 år!

KINDER-EGG: Ronny Losoa tok et «kinder-egg» i Schjongfemmern; Seier, pers og løyperekord på en gang. Arne Mjelde Sæther følger i rygg på Losoa. Han løp også under den gamle løyperekorden og det skilte bare 4 sekunder mellom dem i mål. Foto: Hans Edgard Rakeie

Den gamle løyperekorden hadde Øystein Mørk fra SK Kraft med 15.29.

– Seier, ny løyperekord og 5km pers med 13 sekunder på Schjongs5ern idag. Tiden i varmen ble 15,24 ? ?  Fikk bra pes av Arne Sæther og Lars Agnar Hjelmeseth underveis, skriver Ronny Losoa selv på Facebook.

Med godt over 400 påmeldte inkludert barneløpet, i tillegg til etterpåmeldingene i det fine sommerværet, så var det duket for en solid deltakerrekord i det idylliske løpet utenfor Hønefoss.

Anders Hevrøy (5) fra Ringkollen skiklubb løp på 18.56 og ble nr 8 i klasse 40-44 år, mens Tuva Rønning fra Modum FIK (38) ble nr 2 i klasse 14-15 år på 20.46. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Hvilket løp er raskest? Geir Inge Selte fra Hytteplan Sport er med på de fleste lokale løp på Ringerike. Han ble nr 8 i klasse 45-49 år på 19.43, som er fem sekunder saktere enn han løp Æresrunden på for noen uker siden ikke langt unna.
Victoria Nordby, Sk Vidar, nr 2 i klasse 18-19 år på 19.08.
STILL GOING STRONG: Odd-Bjørn Hjelmeset løper fort og vant klasse 45-49 år klart på 16.06. Den gamle skiløperen ble med det nr 6 totalt, men bare nest best i familien. Sønnen Lars-Agnar vant klasse 16-17 år på sterke 15.48 og hadde kun Ronny Losoa og Arne Mjelde Sæther foran seg i mål. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Ole Rosseland gir to tomler opp for Schjongsfemmern. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
«Femmern» har også barneløp, og går i idylliske omgivelser. (Foto: Fra et tidligere år, sakset fra hjemmesiden)