Vant begge rennene på dag 2 og 3 i Norgescupen på Vind

Arnstein Andreassen har sendt oss følgende rapport fra NC på Vind ved Gjøvik. Andreassen er trener for de lovende guttene i Frogner IL.

DAG 2 – Klassisk

M17
Det var nullføre med mye snø og vanskelige forhold i dag. Det var viktig å treffe med riktig struktur på rubbskiene i dag. Herman (Martens Meyer) tok en overbevisende seier på 10 km klassisk på Vind i dag. Han lå 6 sekunder bak Simen Thune Rolfsen etter 5 km, men avsluttet sterkt på 2.runden. Simen tok 3.plass til slutt, mens Petter Stakston var tilbake og tok 2.plassen bak Herman. Thomas Bucher-Johannessen lå lenge og kjempet om en pallplass, men ødela en stav som han tapte noe tid på og ble nr 6. Gårsdagens gullvinner Ivar Andre Ryttervold hadde for fin struktur på rubben og fikk glatte ski, men staket seg opp til en 7.plass på slutten.

Frogners gutter hadde en fin laginnsats med 16.plass på Amund Hoel og en flott 19.plass på Ingar Høiseth.

M19-20
Her klinket Johan Hoel til igjen og tok helgens 2.seier med 1,15 til Eirik Sverdrup Augdal på 2.plass og med Petter Reistad på 3.plass.

Herman Martens Meyer
Herman Martens Meyer tok solid revansje etter fall i semifinalen på fredagens NM-sprint.
Johan Hoel  tok en ny seier, foran junior VM-vinner Eirik Sverdrup Augdal.
Johan Hoel tok en ny seier, foran junior VM-vinner Eirik Sverdrup Augdal.

DAG 3 fristil

Det ble en ny stor dag for Herman med ny seier selv med fall i nedoverbakke ved stadion på ute på andrerunden. Ivar gikk bra i dag selv om leggene ble vonde litt ut i rennet. Han tok en flott 12.plass etter å ha ligget på 6.plass etter 5 km. Var bare 11 sekunder fra 6.plass. Amund startet offensivt og rundet som 7.mann, men ble nr 16 bra 16 sekunder fra 6.plass så det var jevnt. Fossumguttene Simen Thune Rolfsen og Thomas Bucher-Johannessen gikk sterk i dag og kom på pallen med 2. og 3.plass.

Fantastisk med 3 gull til Frogner i M17 i helgen.

Johan (Hoel) tok en fin 2.plass på 20 km etter å ha ledet klart etter 5 km. Augdal ble for sterk på sisterunden. De var i en egen klasse i dag og var langt foran 3.mann Petter Reistad i dag. 2 gull og en sølv for Johan var veldig sterkt.

image

image

imageHerman Martens Meyer på pallen sammen med Fossumguttene Simen Thune Rolfsen og Thomas Bucher-Johannessen.

Tekst og foto: Arnstein Andreassen

DAG 1 – NM sprint – se egen reportasje

Det har vært arrangert seks NC-renn i gutter 17 år i vinter. Fem av dem er vunnet av løpere fra lille Frogner IL på Sørum.