FolloLøping

Skiskytter Thomas Gifstad i tøff dameduell i Furumomila

Den lovende skiskytteren Thomas Gifstad fra Oppegård IL stilte til start i det 10 km lange terrengløpet Furumomila i Modum i strålende høstvær på lørdag. Og Giftstad dokumenterte solid form som lover godt for den kommende vintersesongen.

22-åringen løp på sterke 35.39 og ble nr to i klassen sin (menn 20 – 22 år) og nr 17 totalt i løpet, av de rundt 500 som fullførte den fine løypen over 10 km på myk skogsbunn.

Gifstad var svært spent før løpet, som nærmest var for debut å regne på 10 km. Sist han løp distansen var nemlig i Sentrumsløpet for fem – seks år siden. Da løp han på over 42 minutter og var preget av et kraftig hold. Det var han definitivt ikke denne gangen.

Thomas-Gifstad_Furumomila2013-full-str
Thomas Gifstad løp sterkt i Furumomila til 2.plass i klassen og er i god rute til skisesongen.

Gifstad kom greit ut i starten, selv om det lett blir litt trangt når 500 menn og kvinner starter samtidig inne på en friidrettsbane.

–  Jeg hadde bestemt meg at jeg skulle holde igjen litt mer enn jeg pleier, fordi jeg har sprukket en par ganger i år, forteller Thomas Gifstad. Etter rundt en km kom første dame forbi meg, og da tenkte jeg at jeg skal i hvert fall ikke bli slått av noen damer! Så da holdt jeg ryggen deres hele veien til mål, og spurtet forbi på slutten. De holdt en veldig bra og jevn fart, men jo lenger ut i løpet vi kom, desto mer krefter følte jeg at jeg fikk. Jevnt over er jeg veldig godt fornøyd med løpet, jeg disponerte perfekt og kroppen var veldig lett i dag, utdyper han.

Det var imidlertid ikke hvem som helst Gifstad duellerte med, men de to beste damene på Modum. Inger Liv Bjerkreim Nilsen og Hilde Åsheim hadde en tøff fight seg i mellom om seieren, en kamp som Bjerkreim Nilsen avgjorde til sin fordel i spurten.

Thomas Gifstad følte at det fløt bra hele veien. 3000 m ble passert på 10.45 og 5000 m på 17.50. Det var altså et svært jevnt løp, der den andre 5000 meteren gikk sekundet raskere på 17.49. Det var imidlertid lite å gjøre med vinneren i klassen, Gishe Abdi Wako fra Lillehammer, som også ble totalvinner med tiden 31.02.

– Strålende vær og topp stemning fra publikum gjorde det enda mer gøy! Et fint løp, avslutter Thomas Gifstad.

Furumomila2013_Kvinnespurten2_Gifstad_Vigestad-foto
Thomas Gifstad hang seg på de to beste damene Hilde Åsheim (t.v.) og Inger Liv Bjerkreim Nilsen. Sistnevnte avgjorde spurtduellen om seier i dameklassen og kunne innkassere nok en triumf i en sesong som har gitt seire i Norseman, Skåla Opp, Nordmarkstravern, Skaubugdaløpet og Koboltgruvene Opp, for å nevne noen. Og dagen etterpå vant hun også det tøffe terrengløpet Ivar Formos minneløp! Men Gifstad var altså uhøflig nok til å takke for drahjelpen med å spurtslå begge de to damene i Furumomila.

Nå satser Thomas Gifstad på å slå persen til faren Tron i løpet av 2-3 år. Men skal Thomas bli best i familien må han presse tiden ned med ytterligere tre minutter…

Etter å ha deltatt i to motbakkeløp i høst, Rognstadkollen Opp og Oslos Bratteste, så var nok dette det siste løpet for i år. Nå blir det fullt fokus på skiskyting framover mot sesongåpningen på Sjusjøen 16 november.