LøpingStor-Oslo

Team Includia på tokt!

Den lille og nye løpeklubben Team Includia har vært svært ivrige i konkurransesammenheng i sommer og høst – særlig i terrengløp og motbakkeløp. Teamet skriver også fine referater fra løpene i en lett tone. Her er utdrag fra reportasjene fra tre av løpene som de har stilt opp i de siste ukene, og vi starter med det ferskeste: Landfallhytta Opp sist helg:

ØYSTEIN MØRK KOM FØRST TIL LANDFALLHYTTA!

– mens Team Includia rotet seg bort i skogen på vei ned…

– Av Team Includia –

Det ble seier til Øystein Mørk (bildet) fra SK Kraft i søndagens bakkeløp i Drammen: Landfallhytta Opp. Han løp på tiden 16.18, og vant foran sambygdingen fra Lier, Ulf Holmen. Disse to byttet på å lede hele veien gjennom den 3,4 km lange løypa over 335 høydemeter.
På kvinnesiden vant 54 år gamle Synøve Brox på tiden 20.53, fjorten sekunder foran 14 åringen Solveig Hernandez Vråle. (Se link til reportasje lenger nede på siden)

Premie_Øystein-glad
Øystein Mørk fra SK Kraft løp nærmest på hjemmebane og kunne juble etter nok en seier. Her sprudler han etter sin sterke innsats på Bornholm i sommer. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Team Includia stilte med Arne Dombestein og Einar Vestheim på startstreken, og begge disse gutta var godt fornøyd med løpet. Dombestein løp på tiden 21.51, og Vestheim 29.59.

Det ble nok en gang dramatisk da gutta skulle gå ned igjen fra toppen.
-Vi har rotet oss bort før, og nå skjedde det igjen. Vi ble litt engstelige når vi ikke traff et eneste menneske på vei ned. På skiltene forstod vi at vi var på ville veier. Trollskogen og Spiraltrollet ga ikke akkurat gode assosiasjoner.

Til slutt klarte gutta å finne frem, men da var klokka blitt mye. Vi kan trygt si at dette var en lang tur. Vi dro klokka fem og var hjemme litt før midnatt.

Det var uansett hyggelig å være med på et løp i tippeligabyen Drammen. Byen har ikke bare et godt fotballag, men også mange gode bakkeløpere 🙂

Reportasje i DT her

MOTBAKKECUPEN AVSLUTTET MED GOD STEMING PÅ SKJENNUNGSTUA

1. oktober deltok Team Includia (Jon, Einar og Arne) på Skjennungstua Opp. Løpet startet ved Hammeren i Maridalen, var ca 5,6 km langt og var det siste løpet i Maridalalpenes Motbakkecup for i år.

Ikke uventet var det Eirik Gramstad som vant herreklassen, og Inger Liv Bjerkreim Nilsen som vant dameklassen. Hun vant også sammenlagt med 500 av 500 mulige poeng!

Vestheim og Dombestein har forøvrig fått med seg alle de fem løpene denne sesongen, men likevel står Team Includia igjen med flere jordvepsestikk enn poeng sammenlagt!

Etter endt løp var det som vanlig cupavslutning inne på Skjennungstua med varm suppe, kaffe og kake. I tillegg ble det trukket ut både gavekort, bøker og gratis deltagelse i Ivar Formos Minneløp. Arne vant en bok og Jon sikret seg frikort til Ivar Formos Minneløp.

Inger-Liv-Bjerkreim-Nilsen-forside
Inger Liv Bjerkreim Nilsen gjorde rent bord i Motbakkeløpene i Maridalen, med seire og løyperekorder på alle fem løpene! Her etter seier i et annet motbakkeløp, Koboltgruvene Opp. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

NESODDEN PÅ LANGS 2013  (22.september)
– Team Includia med Dombestein og Vestheim på startstrek

Mens andre løp Oslo Maraton lørdag, ventet gutta i teamet til søndag med å løpe. Nesodden på langs var et hardt, tungt og krevende teknisk løp, med mye gjørme, røtter og vanskelig terreng der konsentrasjonen måtte være på topp fra start til slutt. Det gjorde det ikke noe lettere at løypa var dårlig merket.

Løpet var en del av Nesodden på langs trippelen, der også sykkel og ski inngår i totaltiden. Uten at dette hadde noe å si for våre løpere. 100 personer løp den 13,4 km lange løypa, og slik gikk det for Team Includia:

Arne Dombestein: 1.02.29 (3. plass i klassen, nr.13 totalt)
Einar Vestheim: 1.35.53 (18. plass i klassen, nr.90 totalt)

Team-Includia_Einar-Arne_Nesodden
Einar Vestheim (t.v.) og Arne Dombestein var godt fornøyde med innsatsen i Nesodden på langs. (Foto: privat)

«Jeg tryna to ganger i løypa og ble skikkelig forbanna, minnene gikk tilbake til Ivar Formos Minneløp da jeg falt hele tre ganger og ble stiv. Men i dag bestemte jeg meg for å gi alt, og klarte å holde motet og farten oppe.» Dette sa en sliten Arne Dombestein etter løpet. » Et artig, men hardt løp. Mye tyngre enn jeg hadde trodd», sa en smilende Einar Vestheim.

Vinner av terrengløpet ble Geir Simonsen med tiden 55.30, ny løyperekord forøvrig.

Innspurt-2-Geir-Simonsen
Geir Simonsen har dominert i terrengløpene i Follo i år. Han vant også Frogn på langs noen uker tidligere, og tok også 5 seire av 8 mulige i Follotrimmen. Her er han på hjemmebane i lysløypen i Drøbak under årets Follotrimmen. (Foto: Trond Hansen, Sportsmanden)

Bakgrunn:

Team Includia er en ny løpeklubb som har som mål å inkludere, skape trygghet og øke oksygenopptaket til medlemmene. Grunnlagt i 2012 av Einar Vestheim.

Oppdrag: Deltar på ulike løp og bakkeløp rundt omkring i Norge.

Team Includia ønsker å gi alle en sjanse. Vi har skjønt at kondisjonen ikke kommer av seg selv. Team Includia ønsker å spesialisere seg i motbakkeløp. Dette er en veldig hard måte å trene på, men samtidig føler en seg mye bedre etter å ha gjennomført et motbakkeløp. Hvis du ønsker å komme til en inkluderende klubb, der det ikke finnes overlegne løpemennesker, kom til Team Includia. Hos oss er det alltid plass. Be included, not excluded 🙂

(Sakset fra Team Includia sin Facebookside)