LøpingOppegårdSykling

Sportsmanden i Oppegård Avis denne uken

Julie debuterte på halvmaraton med seier

Julie Vollum Bø har vært i ilden i helgens HQ Halvmaraton i Hole. Oppegård-kvinnen var ikke snauere enn at hun gikk helt til topps i løpet, ett av få som arrangeres om dagen, innenfor strenge smittevernhensyn og med begrenset deltakelse til maksimum 200.

Løpet går i traséen til det populære Hytteplanmila, velkjent løp for mange mosjonister fra hele Østlandet. Halvmaratonløpet bestod av to runder, samt et lite tillegg for å nå de kontrollmålte 21.097 meterne.

Vollum Bø løp tidligere i sommer lengst av all damer i Norge i det virtuelle løpet Wings for Life World run med sine 40 kilometer. Hun gikk også en skitur på hele 247 km i vinter i den da pågående «kilometerkrigen» der det var om å gjøre å gå lengst mulig på en enkelt tur i langrennsmiljøet.

Nå var Julie på rekordjakt på halvmaraton. Skjønt selv om hun jo var et stort løpstalent i tenårene, hadde hun aldri løpt denne distansen før. 26-åringen fra Tårnåsen var godt fornøyd med debuten, seier og 2000 kroner i premiepenger, selv om hun hadde håpet på en enda bedre tid.

– Det var så varmt! Jeg hadde en plan om å gå for sub 1:24, men måtte «avbryte» planen etter 7 km og heller jobbe med væskeinntaket på alle drikkestasjonene, forteller Vollum Bø.

Med vinnertiden 1.27.56 var hun likevel nesten fire minutter foran nest beste kvinne i tropeheten!

Steinar Lien fra Trollåsen var også på plass for enda et halvmaraton. Med tiden 1.40.40 ble han nummer 83 av totalt 143 løpere som fullførte og nummer 5 av 9 i klasse M55-59 år.

VANT: Julie Vollum Bø med vinnersjekken. Foto: Privat

Steinar og Christoffer løp Stomperudløpet

Lokale løpere kjempet mot varmen i Sørum.

Stomperudløpet er et terrengløp over 16,5 km i Sørum. Sportsmanden har tidligere omtalt dette fine og koselige løpet som «en skjult perle». I år deltok to av våre lokale menn fra Team Sportsmanden på løpet, som gikk forrige lørdag. Christoffer Ladstein fra Sofiemyr ble nummer åtte i pulje 1 for alle menn under 50 år og tredje best i klasse M45-49 år med 1.25.21, mens konkurranseglade Steinar Lien var på plass der også og vant klasse M55-59 år på 1.27.46, som nest best av de 11 løperne over 50 år som startet i en senere pulje 2.

Skjønt vinneren Håkon Helge Hjemly, som er fylt 50 år, fikk dispensasjon til å starte i pulje 1, slik at førstemann i mål også ble løpets vinner. I første løp i karusellen vant nemlig Hjemly hele løpet fra sin senere start i pulje 2. De puljevise startene henger naturligvis sammen med koronatiltakene.

— Det var mange som slet i varmen og brukte noen minutter mer enn vanlig i denne ganske kuperte løypa, og det var også en som kollapset 2 km før mål. I det perspektivet var vi fornøyde med å komme i mål. Og med dette har startskuddet virkelig gått for høstsesongen 2020. Blir spennende å se hvilke løp som faktisk blir avviklet, kommenterte Christoffer Ladstein etterpå.

GUTTA BOYS: Christoffer Ladstein og Steinar Lien (foto) på Sørum.

Carl Fredrik Hagen syklet 5-dagers etapperitt

Det ble ingen stor suksess for Carl Fredrik Hagen i den virkelige sesongdebuten på landeveissykkelen. Sist uke deltok han i det prestisjefulle rittet Criterium du Dauphine i Frankrike. Calle slet med mageproblemer i den ekstreme varmen som møtte deltakerne og klarte ikke å henge på de beste klatrerne denne gangen, selv om det var mange lange bakker. Hagen var imidlertid desidert beste norske rytter med sin 30.plass sammenlagt, en plassering opp fra i fjor da han overrasket og imponerte kolossalt med 3.plass på den siste etappen.

26.plassen på den harde fjerde etappen var beste enkeltresultat i år, da kom Carl Fredrik inn sammen med en større gruppe med de beste rytterne til mål. Omtrent alt som kunne krype og gå av verdenseliten var på plass i den 72.utgaven av etapperittet, som er et av de gjeveste ukesrittene og brukes som oppkjøring til Tour de France for svært mange. I år var det forkortet til 5 dager. Columbianske Martínez vant rittet.

Til helgens NM i Hole vil vi nok se Carl Fredrik adskillig lenger fremme i feltet!

Carl Fredrik Hagen syklet sterkt, men manglet nok litt på toppformen.