DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøping

Unikt strandløp på 2.dag av Etape Bornholm

OPPDATERT MED FLERE BILDER – Andre dag av Etape Bornholm er det spektakulære standløpet over 5,8 km. Et temmelig unikt løp som går på Danmarks mest berømte strand på Dueodde, på sørøstspissen av den idylliske ferieøyen. Etter å ha løpt langs med vannkanten i mange kilometer, dreier løypen inn i kuperte sanddyner som gir minimalt med fotfeste, før målgangen på løpets eneste asfaltstrekk de siste hundre meterne ved Dueodde fyr. Det er det korteste av de 5 løpene som utgjør Etape Bornholm, men det klart mest spesielle som derfor også kan skille ganske mye.

Øystein Mørk i fint driv i idylliske omgivelser langs Dueodde-stranden. Foto: Sportsmanden/Marie Wibe Bakker
Øystein Mørk i fint driv i idylliske omgivelser langs Dueodde-stranden.

Tre nordmenn er fortsatt med i toppen av resultatlistene. Håkon Brox måtte gi noen sekunder til de beste etter 6.plass, men beholder 3.plassen sammenlagt, 28 sekunder bak ledende Abdi-Hakan Ulad og 19 sekunder bak Morten Munkholm, som vant andre løp.

Øystein Mørk ble nr 9 og er fortsatt nr 8 sammenlagt, mens Gjermund Sørstad avanserte to plasser til 12.plass både på etappen og sammenlagt.

Store Gjermund Sørstad langer godt ut langs stranden og avanserte to plasser. Foto: Sportsmanden /Marie Wibe Bakker
Store Gjermund Sørstad langer godt ut langs stranden og avanserte to plasser.
Joel Masop Kemboi ble nr 4 på 2.etappe, men ble etterpå etterlatt på Bornholm av agenten, uten penger, og han fullførte ikke Etape Bornholm. Anders-Rømer henger på og blir nr 20. Foto: Marie Wibe Bakker
Joel Masop Kemboi ble nr 4 på 2.etappe, men ble visstnok etterpå etterlatt på den danske øyen av agenten, uten penger, og han fullførte ikke Etape Bornholm. Anders-Rømer henger på og blir nr 20.
Gruppen med Gjermund Sørstad jager litt bak de aller beste. Foto: Sportsmanden.no / Marie Wibe Bakker
Dueodde-b3
Flere løpere som jager litt bak teten. Foto: Sportsmanden.no / Marie Wibe Bakker
Isabellah Andersson tar sin nandre etappeseier. Her i fin stil langs Dueodde-stranden. Foto: Sportsmanden.no / Marie Wibe Bakker
Svenske Marcus Gustafsson fra SpårvagansSK blir nr 10. Foto: Sportsmanden.no / Marie Wibe Bakker
Svenske Marcus Gustafsson fra SpårvagansSK blir nr 10.