HalvmaratonHelgeløpetLøpskarusellenRun4lifeVirtuelle løp

Henrik Brøvig og Kristin Overvaag vant Helgeløpet halvmaraton

God respons på det virtuelle Helgeløpet til Run4life

Henrik Brøvig og Kristin Overvaag var best da det andre Helgeløpet og det første Helgeløpet halvmaraton ble arrangert sist helg.

Helgeløpene er et ekstratilbud under Run4life Løpskarusell og er blitt veldig godt mottatt på kort varsel. Totalt 44 stilte til start i ensom majestet på ulike steder av landet.

Raskest var altså Henrik Brøvig fra Oppegård IL, en meget habil langrennsløper og sterk løper, som blant annet har gjort seg bemerket med å ha vunnet samtlige løp i Follotrimmen i 2018. Søndag løp Brøvig en ikke helt lett løype i Ski i nye Nordre Follo kommune på tiden 1.20.09, i ensom majestet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
RASK: Henrik Brøvig vinner det sjette løpet i Follotrimmen i fjor, etter at Geir Gjessing (bak) har gjort rent bord i de første fem løpene. Det smakte nok godt for Brøvig, som selv vant alle løpene i Follotrimmen året før (forsidebildet).
I Helgeløpet halv startet han sesongen 2020 med seier.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Nærmest Brøvig i Helgeløpet halv fulgte superveteranen Kjell Arne Olsen, som nylig imponerte kolossalt med sin supertid på 5 km i Løpskarusellen som var bedre enn bestetid i aldersklasse 60-64 år i godkjente løp i Norge i fjor! Denne gangen løp Olsen, som fyller 60 år senere i år, på 1.22.44.

Tredjemann på «seierspallen» var relativt ukjente Harald Slettemark, som vant klasse M50-59 år på gode 1.23.38 i helgens andre halvmaraton! Slettemark meldte nemlig også inn et løp på 1.41.48 fredag, som han tok som «oppvarming» til søndagens løp!

IMPONERTE: Harald Slettemark løp meget bra i Helgeløpet halvmaraton. Her imponerer han med 2.54 i Oslo Maraton i fjor.

Slettemark begynte seint med løping, og 56-åringen debuterte på halvmaraton med 1.38 da han var 52 år. Fire år senere løp han altså 15 minutter raskere i det virtuelle løpet Helgeløpet halvmaraton, en bemerkelsesverdig fremgang. Han løp for øvrig enda raskere i Drammen halvmaraton i fjor (1:21) og imponerte også i Oslo Maraton med 2:54.

– En utvikling jeg ikke en gang hadde dagdrømmer om for to år siden! forteller han til Sportsmanden.

– Det blir garantert flere løp!

På kvinnesiden debuterte Kristin Overvaag i Løpskarusellen med å vinne halvmaraton på 1.34.25 – en meget god tid, særlig når hun løper i klasse K50-59 år. Da passer det vel bra å løpe for team #høgepålivet!
Etterpå la hun ut følgende i Facebookgruppen Løpskarusellen:

– Virtuelle løp. For noen uker siden var dette ganske fjernt for meg. I dag løp jeg mitt første. Selv om jeg savnet både medløpere og publikum, visste jeg at det var flere her som løp andre steder. Godt fornøyd med relativt jevn løping i frisk vind og 80-talls helter på øret. Det blir garantert flere løp. Tusen takk for at dere arrangerer! ?

Nærmest fulgte en annen veteran, også i Løpskarusell-sammenheng. Men Inger Johanne Klokset fra Team Sportsmanden i Haugesund ser også ut til bare å bli bedre og bedre med årene. Tiden 1.40.14 var hennes beste tid på halvmaraton på 12 år!

Anne Renate Bergtun fra Asker Skiklubb Turløpergruppen ble en god nummer tre med 1.43.38.

– Klarte såvidt å perse på halvmaraton i dag. Målet var vel halvannet minutt raskere, men pers er pers! skrev Anne Renate Bergtun i Løpskarusellen sin Facebookgruppe etterpå.

PERS ER PERS! Anne Renate Bergtun var godt fornøyd med debuten i Løpskarusellen.
(Foto: Privat)

Jan Billy (37) løper konkurranser alene for å nå sitt store mål

IVRIG: Jan Billy Aas er takknemlig for at Løpskarusellen gir han et konkurransetilbud også i disse tider.

Alle resultater fra Helgeløpet halvmaraton både totalt og per aldersklasse finner du her: