LøpingVestlandet

Gjengangere og debutant vant i Jølster

I Jølster Maraton var mye ved det gamle. Helge Hafsås, som sier at han har trappet ned på maratonsatingen vant, og det på gode 2.39.49, det raskeste han har løp på en stund.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Jølster-Maraton-2013-starten
Helge Hafsås midt i bildet i gul singlet var tilbake på vinnersporet i sitt første asfaltløp siden begynnelsen av mai. Han sier visstnok at han har trappet ned maratonsatsingen, selv om sluttiden bar bud om noe annet. Legg merke til Terje Lyngstad som løp på 3.05 i påfugldrakt helt til venstre. Foto: Inger Johanne Klokset

Og en av de som gjorde seg bemerket på halvmaraton var Torfinn Torp, veteranen som svært sjelden konkurrerer, men som igjen gjorde et unntak for nettopp Jølster.

Torfinn Torp vant klassen sin, M60-64 år, med 15 1/2 minutt! Med tiden 1.26.24 suste han også til topps på årets veteranstatistikk i klassen.

Torfinn Torp har deltatt en rekke ganger i Jølster. Blant annet vant han halvmaraton på 1.17.00 i 2002. Tre år senere ble han nr 2, kun slått av sin egen sønn Anders. For å nevne noen av startene. Torfinn Torp har mye pent å si om Jølster maraton. Her forteller her litt fra løpet:

Torfinn-Torp_2011
Sympatiske Torfinn Torp er ikke den som fremhever seg selv, og nesten ubemerket har han en rekke sterke prestasjoner fra Jølster. Her fra et annet løp som han ofte stiller i, Hytteplanmia. Der ble det klasseseier i fjor, etter tøff fight med klubbkamerat Svein Sølvberg. Foto: Frode Monsen

En liten rapport fra Jølster: Som vanlig var det kjempefint vær. Utrolig, for fredag kveld regnet det, i dag tidlig var det nesten skyfritt og utover dagen forsvant alle skyer og under løpet var det strålende vær, ikke for varmt (etter min smak) og ikke vind. Nå ser det ut til å skye over igjen. Merkelig fenomen dette med været første lørdag i juli i Jølster.

Løpet er perfekt organisatorisk og med den naturen og den lettløpte løypa som løpet går i, er det litt rart at ikke flere stiller til start her. I år var det 30. års jubileum og visstnok deltakerrekord.

For egen del ble selve løpet er grei opplevelse. Ble løpende alene nesten hele veien og da er det utrolig lett å slakke av når det røyner på, og det gjør det vel for alle. Skulle sikkert ha deltatt i litt flere konkurranser, for jeg merket godt at det siste giret ikke var særlig tilstede. Men, men det er moro å konkurrere, i alle fall etter at målstreken er passert. Med såpass lite intensivt treningsgrunnlag og ingen konkurransedeltagelse i år, så er jeg veldig fornøyd med egen innsats. Ikke umulig at jeg tar turen til Jølster også i 2014, hvis helsa og motivasjonen til trening holder; her blir alle de beste i ALLE klassene hedret i en skikkelig premieutdeling etc., i motsetning til for eksempel Oslo Maraton der sånt er helt fraværende. Oslo-arrangørene har her faktisk noe å lære av arrangørene av et såpass lite arrangement som Jølster maraton.

– – – –

Den 16-årige debutanten Tore Dybdal fra Strindheim vant i år på sterke 1.14.57. Kanskje en som tar opp tradisjonene i den vakre bygden?