FolloLøpingSkiLøpet

Far og sønn med 1.plass og 3.plass i SkiLøpets 5km

Mens første kvinne over mål ikke hadde beste tid…

På 5 km ble det en knallhard langspurt i Østfold-duellen mellom Pål Asbjørn Kullerud fra Sarpsborg IL og Magnus Cato Andersen fra Fredrikstad IF. Litt ekstra prestisje var det nok i dette, og det var til slutt sterke Pål Asbjørn Kullerud, som også representerer Team Sportsmanden, som trakk det lengste strået, bare to sekunder foran Andersen. (Forsidebildet)

Og drøye minuttet bak stormet junior Emil Kullerud fra Sarpsborg / Team Sportsmanden inn til tredjeplass. Både far og sønn Kullerud på pallen altså etter meget sterke løp, selv om Emil selv hevdet før start at formen ikke var all verden. Han regnet med å bli slått av opphavet, men det var altså kun en annen som løp raskere enn Kullerud junior. Med seier på samme distanse i Christian Frederik-løpet i Moss nylig, er da formen slett ikke så verst!

LETT I STEGET: Emil Kullerud cruiser inn til tredjeplass.
GOD UTTELLING: Far og sønn Kullerud kunne dra hjem med første- og tredjeplass i bagasjen.
KJEMPELØP: En av dagens aller beste prestasjoner stod Dag Sjøberg for. Superveteranen fra Bækkelagets SK / Team Sportsmanden som er vokst opp i Ski løper her over mål på knallsterke 17.54 i klasse M55-59 år – til 5.plass totalt!

Klar seier på nest beste tid

På kvinnenes 5 km var det Hilde Visthoff Drange fra Gneist som spurtet i mål til det som var en ganske klar seier. Men unge Ellinor Fossheim Solberg står likevel oppført som nummer 1 i resultatlistene på tiden 19.32, hele tre sekunder foran Drange. Det var minst tre sekunder mellom dem i mål, men altså i Dranges favør. Årsaken ligger nok i at Ellinor har stått vesentlig lenger bak Hilde på startstreken, og med nettotider har hun da likevel bedre tid.

Men som førstemann i mål, er det Drange som helt riktig er kåret som vinner av kvinnenes 5 km. For løperne på pallen, er det vanlig og riktig at man opererer med bruttotider, eller i hvert fall sikrer at den som passerer målstreken først, er den som utropes som vinner løpet. Men det er selvsagt uvanlig at hun som står oppført som nummer 1 med best tid på resultatlistene, altså ikke er den som vinner løpet.

Uansett ble det ikke bare to generasjoner på pallen på 5 km. Far Håvard Solberg og datter Ellinor tok begge andreplasser i SkiLøpet i år på henholdsvis 10 km og 5 km.

På tredjeplass i kvinnenes 5 km fulgte veteranen Helene Groth fra Storebrand Sport (K45-49 år) med 20.26, før enda en Kullerud, Ingrid Elise, som ble nummer fire på 20.47. 14-åringen er yngre søster til Emil i idrettsfamilien fra Østfold.

KLART FØRST OVER MÅL: Hilde Visthoff Drange i ensom majestet 30 meter før mål. Nærmeste konkurrent er enda ikke kommet inn i bildet.
BEST NETTOTID: Ellinor Fossheim Solberg står oppført som vinner med 3 sekunder bedre tid enn Drange. Men på premieutdelingen var det helt riktig at det var Drange som stakk av med førstepremien på kr 1500,-
TREER: Veteranen Helene Groth løper inn til en sterk tredjeplass i regnværet.
Løpere strømmer mot mål.
FØRNØYD, TROSS VÆRET. Både løpere og arrangører var godt fornøyde. Selv om det var litt færre tilskuere på grunn av været, var det gode løpsforhold. Og med over 1000 deltakere totalt på alle distanser, er det kun i 2017 at det har vært flere deltakere.