EtappeløpLøpingTour of Mjøsa

Friskt og spennende på første dag av Tour of Mjøsa

Erik Udø Pedersen og Julie Aspesletten leder sammenlagt – sekundstrid hos kvinnene

Nyskapningen Tour of Mjøsa er halvveis. Etter dagens to etapper har favoritten Erik Udø Pedersen fra Kristiansand Løpeklubb koblet et grep om sammenlagtseieren og 10.000 premiekroner hos gutta, mens det er knallhard konkurranse hos kvinnene, der Julie Aspesletten fra Spirit Stavanger Friidrettsklubb ligger ett sekund foran Ania Zielinkiewicz fra Lillehammer IF.

Begge løpene lørdag var på 5 km. Først i Moelv med start klokka 10.00. (Forsidebildet, foto: arrangøren)
Erik Udø Pedersen tok seieren på 15.11, foran Vegard Ølstad Dalberg (17.28) fra FIK Ren-Eng Friidrett og Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger FIK (17.50).

På kvinnesiden ble det en durabelig spurtduell mellom de to nevnte, med Zielinkiewicz sekundet foran Aspesletten på vinnertid 18.18. Og Marthe Katrine Myhre var også med i tetkampen, kun åtte sekunder bak vinneren i mål.

DUELL: Ania Zielinkiewicz (t.v.) vinner første løp med ett sekund etter fotofinish!
-Jeg ga alt, sa Julie Aspesletten etterpå. Det blir nok tøff kamp helt til siste etappe.
(Foto: Finn Olsen / arrangøren)

Om det regnet og blåste litt på det første løpet, var det adskillig friskere forhold på ettermiddagens 5 km langs Mjøspromenaden på Gjøvik. Mjøsa gikk hvit og innimellom kom også til dels kraftige regnskyll, som riktignok stort sett holdt seg borte under selve løpet.

Erik Udø Pedersen vant igjen på 15.24, og igjen var Vegard Ølstad Dalberg nærmest, og litt nærmere denne gangen, bare 12 sekunder bak. Den siste pallplassen på Gjøvik gikk til Team Sportsmandens Per-Christian Lysaker Torgersrud, som dermed avanserte en plass etter fjerdeplass i første løp.

I damenes konkurranse ble det ny sekundstrid. Igjen ble Julie Aspesletten slått med ett fattig sekund, men nå av det unge lokale talentet Malin Hoelsveen fra Raufoss IL som vant på 18.22. Hun løper i klasse K11-15 år. Men viktigere for Aspesletten var kanskje at Hoelsveen ikke løp første løp, og at hun nå var to sekunder foran Zielinkiewicz. Dermed leder Julie med ett sekund sammenlagt etter to løp – eller helt nøyaktig med 19 hundredeler!!

Silje Eklund fra Skreia IL og Marthe Katrine Myhre var bare 11 og 12 sekunder bak Hoelsveen i mål og må heller ikke avskrives i sammenlagtkonkurransen, der mye vil avgjøres på den tøffe sisteetappen.

Tour of Mjøsa avsluttes med to etapper på søndag. Først en ny 5 km på Hamar med start klokka 11, før det hele avsluttes med spennende og spektakulær jaktstart på Lillehammer fra Strandtorget ved Mjøsas bredder til mål ovenfor Lysgårdsbakkene etter et knallhardt motbakkeløp der førstemann og kvinne til toppen er sammenlagtvinner av det første Tour of Mjøsa! Etappen starter kl 17.00.

Sportsmanden kommer med mer fra touren senere.