Grønliåsen RundtOppegårdTerrengløp

Fuktig familiefest i Grønliåsen Rundt

Stort oppmøte tross gråvær i terrengløpet i Oppegård

Det lokale terrengløpet Grønliåsen rundt ble arrangert for andre gang søndag. Løpet så dagens lys i fjor, men var da en oppfølger av Stopp Støyen-løpet, så egentlig er det tredje året det arrangeres, med litt endret trasé. Nytt av året var også Grønliåsen opp og ned, samt Branntårnspretten på 1 km for de yngre.

Alle løpene har start fra Tårnåsen skole. Hovedløpet går over og rundt selve perlen i Oppegårds turområder, Grønliåsen, i en ganske så kupert og krevende runde på 10 kilometer, der hele 125 var påmeldt og 116 stilte til start, hvorav tre måtte bryte underveis.

Regnværet de siste dagene hadde både gjort løypen ganske krevende, men det var bare blide fjes å se i målområdet etterpå likevel. Et skikkelig terrengløp krever sin mann og kvinne uansett, selv om det ble noen ekstra utfordringer på det våte føret.

– Ny finfin trasé, men litt utfordrende etter helgens regn, fortalte Merete Bolin, som har sendt oss dette bildet etterpå.

SPREK KVARTETT: Fra venstre, Christoffer Ladstein fra Sofiemyr, som både var med å arrangere og å løpe selv, Merete Bolin og Hans-Jørgen Lund fra Langhus, og nest beste dame, Margrethe Førre Nardocci fra Ski. (Foto: Jacob Bolin Lund)

Vetle Ekern og Kristine Meinert Rød raskest

Raskest rundt Grønliåsen var unggutten Vetle Ekern fra Tårnåsen, som løp «på hjemmebane» og nok er lommekjent på stiene over åsen. 43.13 er en meget god tid, løypeprofilen og underlaget tatt i betraktning.

På forsidebildet (foto: arrangøren), er det Erlend Ekern som er i tet, mens lillebror Vetle er like bak. Erlend ble til slutt nummer 6. Jan Billy Aas sees son tredjemann litt lenger bak.

Steve Kawandami tok andreplassen i løpet på 44.02, noen sekunder foran veteranen Joar Markhus Rodal fra Team Sportsmanden. Joar er vant til våte og vanskelige forhold i terrenget, men da primært på sykkelsetet som en meget god terrengsyklist.

TRIVES I TERRENGET: Tredje best totalt og vinner av klasse M45-49 år var terrengsyklisten Joar Markhus Rodal fra Team Sportsmanden. (Foto: Jacob Lund)

Kristine Meinert Rød fra Oppegård IL var beste kvinne på gode 47.54. I fjor ble hun nummer to, knepent bak søster Marie, som ikke deltok i år.

SkiLøpernes Margrethe Førre Nardocci tok andreplassen, mens Karolina Pustelnik fra Oslo sikret seg den siste plassen på pallen.

Løp med krykker – kun slått av to mann!

I nyskapning Grønliåsen opp og ned stilte 42 løpere på startstreken da skuddet smalt. Raskest i det 5 km lange løpet var Kenneth Pham fra Sofiemyr, som forserte bakkene opp og ned på 22.55. Petter Ellefsen, også han fra Sofiemyr, fulgte vinneren så å si til målstreken og var bare fem sekunder bak i mål, mens det var litt mer oppsiktsvekkende at karen på tredjeplass på 25.57 ikke bare løper i klasse M55-59 år – han løp også utrolig nok hele løpet med krykker!

Oddbjørn Homstvedt er imidlertid en velkjent skikkelse i løpsmiljøet, som i flere tiår har gjort seg bemerket med sensasjonelt gode tider og plasseringer i løp – og alltid med krykkene «på slep»! Å bli slått av Oddbjørn med krykker er altså ikke noe å skamme seg over, det er svært mange mosjonister som har måtte bite i gresset for karen fra Indre Østfold i årenes løp.

Homstvedt har imidlertid ikke konkurrert så mye de siste årene, men var nok tidligere den personen i hele Norge som deltok på flest konkurranser. Rekorden hans er hele 200 konkurranser på ett år!

Oddbjørn pådro seg en stygg skade etter et fall og sammenstøt med et tre i langrennssporet i Holmenkollmarsjen som 18-åring, da han var en lovende langrennsløper. Ryggskadene lot seg ikke leges helt, og krykkene har siden vært en del av livet til Oddbjørn, som imidlertid har funnet en spesiell teknikk som gjør at han altså løper langt raskere enn de fleste funksjonsfriske klarer.

Line Høyem fra Oslofjord Triatlon vant kvinnenes løp på 28.56, foran Line Vestgård (30.11) og Maren Van Son (30.58), begge lokale damer fra Tårnåsen.

Initiativtaker og primus motor for Grønliåsen rundt er Kristin Granum Rosebø, som også er eier av Kreativ Trening på Kolbotn og stifter av Trening UTE, et folkehelsekonsept som tilbyr både gratis trening og ulike betalte arrangementer rundt omkring. Kristin var strålende fornøyd etterpå:

Å skape terrengløpet Grønliåsen Rundt er en sann glede. Takk til alle som har hjulpet meg med å gjøre dette løpet til en herlig opplevelse for så mange. Hadde ikke klart det uten dere!

– Hadde ikke klart det uten dere. Kristin Rosebø med store deler av gjengen som stod for arrangementet. (Foto: Arrangøren)
MANGE ROLLER: Kristin Granum Rosebø delte også ut medaljer til løperne. Her er det Hans-Jørgen Lund fra SkiLøperne/Team Sportsmanden som får en ny fin medalje til samlingen sin, for seier i klasse M55-59 år. (Foto: Arrangøren)