LøpingStor-Oslo

Blomstring i Drøbak

IMG_7390Det var som vanlig full sommer og vakkert da 340 løp Blomstermila i Drøbak på lørdag. Hovedløpet, som er an snau mil, men med mange og bratte bakker i byen som er oppkalt nettopp etter de drøye bakkene, ble vunnet av Jan Christian Kaltenborn og Betty Ann Bjerkreim Nilsen, mens ultraløperne Robert Hansen og Marte Pedersen seiret på sprintdistansen 5 km.

Kaltenborn og John Deighan Hansen var i en egen klasse, mens veteranen Geir Simonsen fra arrangøren DFI, som har tre seire i Follotrimmen i år, var populær sistemann på seierspallen.

Blomstermila2013_De_to_beste__10_km
Jan Christian Kaltenborn vant på 32.25, men fikk hard konkurranse fra John Deighan Hansen, som var 9 sekunder bak i mål. Foto: Arrangørens hjemmeside.

Betty Ann Bjerkreim Nilsen var suverent raskeste dame på 37.50, kun slått av 6 menn. Hun var nesten 4 minutter foran Petra Jacoby (41.38), med Thine Wilkens Jernberg på tredjeplass.

3-Betty-Ann-B-Nilsen
Betty Ann Bjerkreim Nilsen ble nylig nr 4 totalt og nest beste dame i Skaubygdaløpet (bildet) ikke langt unna, kun slått av sin egen søster. Foto: Trond T. Hansen, Sportsmanden
Blomstermila2013_Start_5_km
Klar til start på 5 km ved idylliske Badeparken. Foto: Arrangørens hjemmeside.

På 5 km ble det «dobbeltseier» til Robert Hansen og Marte Pedersen, som hadde tatt turen fra Hønefoss og begge vant, selv om de er midt i en tøff treningsperiode. Hansen vant på 16.39 foran Pål Asbjørn Kullerud, med Jan Billy Aas på tredje. Jan Billy tok som vanlig en dobbel, og løp også selve Blomstermila like etterpå, til 10.plass totalt!

Blomstermila2013_Hansen_Pedersen_5k
Sterke ultraløpere fra Hønefoss vant sprintdistansen 5 km og kunne ta med seg blomster og premier hjem fra Blomstermila. Foto: Robert Hansen privat

Ultraløper Marte Pedersen vant på 18.40. Hardest konkurranse fikk hun av unge Tina Knutsmoen (15), som faktisk har vunnet 5 km for damer i Drøbak de tre foregående årene (!), sin unge alder til tross. Knutsmoen er en svært lovende løper og langrennsløper fra Nesodden IF som vi nok kommer til å høre mer om senere. Knutsmoen løp på 19.19 og knep andreplassen 4 sekunder foran Line Engebakken.

Vinnere7k_Knutsmoen_Aas

Blomstermila2011_Tina-Knutsmoen-5k

Bildene: De lokale løperne Tina Knutsmoen (Nesodden IF) og Jan Billy Aas (SkiLøperne) satt som vanlig farge på Blomstermila.

Til venstre er de avbildet etter å ha vunnet 7 km i Skaubygdaløpet på Nesodden for 3 uker siden.

Innfeldt over er en enda yngre Tina Knutsmoen, etter å ha vunnet 5 km i Blomstermila i 2011, bare 13 år gammel.
(Klikk på bildet for større utgave)

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Jeg satte ny bestenotering, og jeg synes det fungerte veldig bra, sa Tina Knutsmoen til lokalavisen Amta etter løpet, se reportasjen Blomstermila på sitt aller beste.

– Det ble fryktelig varmt på 5 km, så jeg slet meg gjennom den og var ikke mye motivert for 10 km noen minutter etterpå, men kom meg gjennom den også i det meget tøffe løpet, skriver Jan Billy Aas på sin Facebookside. God innsats!