FolloFollotrimmen

Flott i Follotrimmen i Ås

Anikken Gjerde Alnæs debuterte med seier –
Geir Gjessing vant igjen

Det andre løpet i årets Follotrimmen ble arrangert under tørre, fine forhold, sol og rundt 11 grader i Ås onsdag kveld. Start og mål var som vanlig ved idylliske Andedammen ved NMBU – og som vanlig var løypen litt påvirket av byggearbeider som forskyver seg til nye plasser hvert år.

Men utenom det var alt på stell og den kuperte løypen på snaue 5 km var like fin som den pleier.

Etter en tøff bakkestart opp til kirken, går det slakt nedover langs gangveien i løpets letteste parti, før det bærer inn i det kuperte terrenget i nærområdet. På den siste kilometeren er man igjen ute på asfalt og grusvei, før løperne kan hvile ut på plenen utenfor NMBU-bygningen etter målgang.

Idyllisk i målområdet.

Som i første løp var det fremgangsrike Geir Gjessing fra OSI som vant foran fjorårets «mester» Henrik Brøvig. Vinnertiden var 16.20 og differansen denne gangen var på 25 sekunder.

Tett bak tetduoen

Det var tettere om plassene bak de to beste. Eirik Næss Ramtvedt fra NMBU-MINA snappet tredjeplassen på 17,01 – like foran Team Sportsmanden-duoen Pål Onsrud (17.02) og Roger Thompson (17.09 og seier i klasse M40-44). Anders Haslie fra Byggxpert fulgte deretter (17.18), før enda en løper fra Team Sportsmanden, Thomas Gifstad (17.25), som testet formen før Holmenkollstafetten på lørdag, der han som vanlig løper 6.etappe – «Lille Besserud» – både for Oppegård IL og for Team Sportsmanden.

På kvinnesiden dukket Anikken Gjerde Alnæs opp og vant på første forsøk. Anikken har i vinter i likhet med Thomas Gifstad vært med i langløpscupen Ski Classics for Rustad IL.

Vinnertiden hennes ble 19.06, ti sekunder foran Silje Christiansen fra Driv, med unge Ellinor Fossheim Solberg (19.29) og Emilie Kongsten (19.51) også under 20 minutter.

Anikken Gjerde Alnæs (t.h.) utveksler erfaringer med Emilie Kongsten like etter løpet.

Neste løp i Follotrimmen er allerede på onsdag 15.mai, da i Finstadmarka utenfor Ski.

Klassevise resultater fra 2.løp i Ås

Follotrimmen følger du best på Sportsmanden her.

SPREK DUO FRA KRÅKSTAD: Det var hyggelig å se Bård Brune (t.v.) tilbake i manesjen, etter flere år hovedsakelig med sykling som følge av en meniskskade. Med 18.38 var det kun den tidligere Follotrimmen-kongen Geir Simonsen som var raskere enn Bård i klasse M50-54 år. Da får det vel være greit at Jan Billy fortsatt var «best i bygda», med ett fattig sekund.

Stemningsbilder

Sportsmandens redaksjon valgte å løpe selv denne gangen, men her er noen bilder fra innspurten og flere stemningsbilder tatt like etter målgang.

(Klikk på bildene så kommer de i stort foran. Du kan da også bla deg frem og tilbake.)

Som vanlig et fint arrangement i Follotrimmen, der NMBU-BIL var medarrangør for løpet i Ås.

Neste løp er allerede onsdag 15.mai, da i Finstad i Ski.