KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Glenn Røisgaard og Thea Haug vant Aasgaardrunden

Begge forsvarte seirene fra i fjor i 2.løp i Stomperudkarusellen

Det 9 km lange og varierte terrengløpet Aasgaardrunden var det andre av fire løp i Stomperudkarusellen. Etter litt nedbør og snøfall(!) dagen før, var det tidvis litt bløtt i terrenget, men ikke verre menn at forholdene stort sett var meget bra.

Løpet starter med en drøy kilometer på asfalt, dreier så inn på grusvei og gjennom et fint gårdstun, før den setter kursen ut i terrenget.

Allerede på de kuperte veiene fra start, var det tydelig at fjorårsvinner Glenn Røisgaard fra Aurskog-Høland FIK hadde skumle hensikter også i år. Han tok tidlig kommandoen og vant til slutt på sterke 31.31, hele 52 sekunder bedre enn hans egen vinnertid fra i fjor.

VANT: Glenn Røisgaard trives godt i Aagaardrunden og vant i år som i fjor.

Det var hardere kamp i den lille gruppen bak om de andre pallplassene. Ut på det siste strekket mot mål, som går på veien motsatt vei av starten, kom to mann samlet. Ole Tobias Utne Bjerke fra Sørum IL og Ivar André Ryttervold fra Team Sportsmanden hadde fått en liten luke til Anders Horvei fra Gjerdrum IL.

Ryttervold forsøkte seg med en langspurt, men åpnet kanskje litt for tidlig, og inn i den siste skarpe svingen til selve oppløpet på løpebanen på Lørenfallet, var det lokale Ole Tobias som sikret andreplassen til arrangørklubben på den artige tiden 33.33,3. Ryttervold var fem sekunder bak i mål på 3.38, med Horvei på 33.54 på fjerdeplass.

DUELL: Hard kamp om andreplassen mellom Ole Tobias Utne Bjerke (t.v.) og Ivar Ryttervold.

Thea Haug vant kvinneklassen totalt i år som i fjor hun også – og klasse K35-39 år på sterke 37.06, med Tone Fløttum som en god nummer to til seier i K40-44 år på 37.46. Til sammenligning var fjorårets vinnertid på 40.32, så det ble løpt fort i år!

Det ble en tøff kamp om tredjeplassen, der Julie Sofie Aas fra Sørum IL – som i fjor fulgte Thea Haug helt til målstreken – til slutt var snaue fire sekunder foran Martina Lindhart Hagen i mål på 40.36, til henholdsvis 2.plass i K35-39 år og seier i klasse K17-34 år.

VANT: Også Thea haug forsvarte fjorårsseieren. Foto: Arnsten Andreassen / Sportsmanden.no
Tone Fløttum var nest beste kvinne, og gratuleres av en trio fra Team Sportsmanden med fra venstre Steinar Lien, Frode Monsen og Stig Gunleiksrud. Foto: Arnsten Andreassen / Sportsmanden.no