LangrennLøpingOppegård

Oppegård IL markerte seg i junior-NM i langrenn

Hele ni utøvere fra Oppegård IL stilte til start under helgens junior-NM i langrenn på Savalen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På lørdagens fristil var det Fredrik Glomsrud Stenersen som hadde klubbens beste plassering med sin 11.plass i den knalltøffe klasse M18 år. 15 km fristil ble unnagjort på raske 41.13, to og et halvt minutt bak vinneren Edvard Sandvik fra Kjelsås IL.

I den eldste klassen, 19-20 år, ble det gått 20km, med Sondre Haneberg på 34.plass på tiden 54.09. Nivået i juniorklassene er skyhøyt og vinnertiden til Håvard Moseby, også han fra Kjelsås, var 49.01.

Dagen før var det klassisk som stod på programmet, og Fredrik Glomsrud Stenersen var bestemann plasseringsmessig da også, med 14.plass på 10 km på tiden 30.27. For øvrig ikke helt uten dramatikk.  Fredrik selv forteller nemlig at han gikk feil underveis!

– Jeg tapte 20 sekunder på det og hadde nok kommet rundt topp 8. Målet var helt klart topp 10 begge dager, men jeg beholdt topp 10 sammenlagt i Norges Cupen, så greit fornøyd med det!

Fredrik Glomsrud Stenersen fortalte tidligere i vinter at hovedmålet for sesongen var å komme blant de 10 beste sammenlagt i Norges Cupen, samt å klare en topp 5-plassering i et enkeltrenn. Med femteplassen i NC på Åsen for tre uker siden og inne på topp 10-listen før avslutningsrennene på Lygna, er begge sesongmålene nesten i boks for langrennstalentet fra Oppegård.

Ett år eldre Sondre Haneberg hadde sin beste dag på fredagens 10km klassisk i M 19-20 år, da han gikk på raske 28.59 og ble belønnet med 16.plass.

Også øvrige OI-løpere hevdet seg godt i junior-NM. Magnus Braathen Olsen ble nummer 84 på fredagens klassiske renn og forbedret seg kraftig til 33.plass lørdag, bare drøye minuttet bak Stenersen, mens Nils Oskar Axelsson ble nummer 46 og 47. Og Dennis Steensen og Jakob Høgalmen Stavang ble henholdsvis nummer 143 og 172 på på 10 km klassisk, alle sammen i klasse M18 år.

I 17-års klassen var Kristoffer Mogen best av OI-guttene med 36. og 34.plass på 10 km klassisk og 10 km fristil. Tobias Dilling Gomo ble nummer 123 første dag og kom akkurat innenfor de hundre beste lørdag, mens Markus Sellevold ble nummer 101 og 106 av de 188 som stilte til start i yngste juniorklasse.

Det var ikke like mange jenter fra OI som deltok i NM, men Synne Råheim Borge (forsidebildet) gjorde det meget bra begge dager med 30. plass på 5km klassisk og 34.plass av 107 jenter på 7,5 km fristil i K17.
(Alle bilder: Arrangøren)

NM-medaljer til OI-veteraner

Norgesmesterskapet i friidrett for veteraner ble også arrangert i helgen, i flotte Nes Arena på Romerike. Et par av Oppegård ILs mest ivrige deltakere var på plass.

Nestoren i OI, superveteran Svein Arne Sølvberg fikk med seg både sølv og bronse i klasse M70-74 år, selv om han har slitt med en lei forkjølelse de siste 14 dagene.

På lørdagens 1500m ble det bronse på tiden 6.09,21, drøye syv sekunder opp til sølvplass. På mesterskapets siste dag gikk enda bedre; ett hakk opp på seierspallen til andreplass på 3000m på tiden 12.51,31, snaue fem sekunder fra gullmedaljen.

– Jeg hadde meldt meg på 1500 m og 3000 m, men vurderte sterkt å ikke delta da jeg de siste 14 dagene har hatt en influensa-liknende sykdom med feber, sår hals og hoste, skrev Sølvberg på sin Facebookside.

Vanligvis er det seier som gjelder for gullgrossisten, men med dårlig oppladning preget av sykdom var han denne gangen meget overrasket og godt fornøyd med sølv- og bronsemedaljer.

Også Steinar Lien kan smykke seg med nok en NM-medalje etter bronse på 3000m i klasse M55-59 år på tiden 12.02. Lien løp også 800m samme dag, men endte der like utenfor pallen på fjerdeplass med 3.04,00.