HytteplanmilaLøpingOppegård

Løpsfest med Team Ingebrigtsen i Hytteplanmila

Sportsmanden sin side i Oppegård Avis uke 43

Hytteplanmila ble akkurat den løpsfesten som vi forhåndsannonserte i forrige ukes avis. «Fulle hus» i form av utsolgt løp – og med gutta i Team Ingebrigtsen som trekkplastre for nesten tre tusen løpere og mosjonister i alle aldre.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og selv om vi her fokuserer på våre lokale løpere, så må det sies at Ingebrigtsen-brødrene imponerte på flere måter. Eldstebror Henrik vant til slutt på ny løyerekord på 28.41, seks sekunder foran Filip – også han løp under den 10 år gamle rekorden – mens yngstemann Jakob dessverre måtte melde pass etter forkjølelse. Men alle tre var veldig til stede både før og etter løpet og slo av en prat og lot seg avbilde med alle som spurte.

Så vidt vi kan se av resultatlistene var beste lokale utøver Oppegård ILs Eivind Bjørhei (i front på forsidebildet, foto: Arrangør). 31-åringen løp på gode 34.58 og med det ble nummer 153 av alle menn. Kristian Ruud fra Kolbotn Sykkelklubb løp på 36.54 i klasse M35-39 år, Øyvind Wang løp på 37.09 i klasse M45-49 år, mens 15-åringen Karsten Ladstein tok ut så mye at han nesten svimet av i målområdet etterpå med flotte 37.35 som belønning.

GA ALT: Ingenting å si på innsatsen til unge Karsten Ladstein fra Oppegård IL og Team Sportsmanden opp den siste bakken til mål. (Foto: Arrangør)

Ser vi på de klassevise plasseringene, var det ringreven Svein Arne Sølvberg som var best. Veteranen fra Ski som fyller 70-år senere i høst har løpt for Oppegård IL i mange år. Han er oftest suveren i klassen sin og det ble nok en klasseseier i Hytteplanmila, dog med bare fem sekunders margin denne gangen. Det er uansett ikke mange som er født i 1948 som løper 10 kilometer på 43 minutter! Vinnertiden var 43.12.

SUPERVETERAN: Svein Arne Sølvberg fra Oppegård IL vant klasse 70-74 år på 43.12! (Foto: Arrangør)

Litt i den andre enden av aldersskalaen gjorde også jentetrioen Emma Axelsson, Marie Meinert Rød og Kine Rye-Holmboe sine saker utmerket. Alle tre løper for Oppegård IL i klasse jenter 14-15 år og venninnene la beslag på plasseringene 6. 10 og 11. Best var Emma med 41.42, men Marie og Kine var ikke langt bak på 42.16 og 42.27.

Av Team Sportsmandens fyldige tropp med hele 26 påmeldte, finner vi lokale Gry Pladsen fra Tårnåsen. Hun løp på gode 47.36 som er årsbeste, men rundt minuttet bak persen. Med rask løype er det enda mer fokus på tider enn vanlig i Hytteplanmila, selv om dette også er et av de aller mest sosiale løpene med gratis kaffe og boller i en stor idrettshall etterpå der praten går livlig rundt bordene.

– Det var gøy å være med på løpet, oppleve stemningen og se familien Ingebrigtsen live. Hvor ofte er man på samme resultatliste som dem?! Selv om det var laaaangt bak, sa Gry etterpå.

STAS: Gry Pladsen synes det var moro å løpe i samme felt som Ingebrigtsen-brødrene. (Foto: Arrangør)

Dag Spilde fra Kolbotn var ikke helt fornøyd med sine 40.52, men var lettet over i hvert fall å snike seg tre sekunder foran denne skribenten, som deltok i Hytteplanmila for niende gang.

Fra å være et lite løp som første gang ble arrangert av den lokale løpegruppen Hytteplan Sport i 2004 med 24 mosjonister på startstreken, var det altså rene sirkuset med både NRK og TV2 på plass i år. Joda, det er noe av det som er så artig og motiverende med gateløp, nemlig at det blir en felles arena for eliteløpere og mosjonister, som man opplever i få andre idretter.

Flott i Bygdøymila

Søndag ble Bygdøymila arrangert i idylliske omgivelser på grusveier og stier på Bygdøyhalvøya med strålende forhold, sol og hele 15 grader sent i oktober! Det var ikke bare rekord i antall varmegrader, med nærmere 1500 påmeldte til sammen på de tre distansene 10km, 6km og 3km. Her merker vi oss at Jan Øyvind Schneider fra Kolbotn vant klasse M60-64 år på meget sterke 42.34. Denne løypen er  nemlig langt fra like rask  som Hytteplanmila, men enda flottere.

Se også: Langrennsløper Joar Thele vant varme Bygdøymila