BirkenLøping

Blom, Modum og bilder fra kvinner elite

Veronika Blom fra Sk Vidar vant Birkebeinerløpet, i år som i fjor foran unge Heidi Mårtensson fra Modum FIK, klubben som Blom også representerte tidligere. «Dobbeltseier» til lille Modum altså! På en sterk bronseplass kom veteranen Anne Nevin fra Strindheim, mens Marthe Katrine Myhre ble nummer 4.

Kvinner-elite-1
Veronika Blom kommer først ut av skogen etter et par kilometer. Nærmest følger Heidi Mårtensson fra Modum FIK, klubben som Hokksund-jenta Blom også representerte før hun meldte overgang til Sk Vidar.
Kvinner-elite-1-Blom
Blom og Mårtensson ble nr 1 og 2 sammenalgt i fjor også. Veronika Bloms vinnertid var 1.18.25.
Kvinner-elite-2-Mårtensson
Mårtensson imponerte kanskje aller mest. Ungjenten ble nr 2 totalt på 1.20.12 etter spurtseier over Anne Nevin og vant klasse jenter 16-18 år med nesten 14 minutter!
Kvinner-elite-3-Myhre-Nevin
Imponerende løp av veteranen Anne Nevin (t.v.), sterk motbakkeløper fra Strindheim IL, som ble nr 3 totalt, kun 3 sekunder bak Mårtesnsson, og vant klasse 40-44 år. Marthe Myhre ligger her på 3.plass, ble nr 4 i mål, men vant klasse 25-29 år på en tung dag!
Kvinner-elite-4-Myhre-Nevin
Nevin og Myhre i lette steg i det svært så kuperte og krevende åpningspartiet, der løypen følger langrennsløypene fra OL i 1994.
Kvinner-elite-5
Femte kvinne passerer Sportsmandens fotograf. Damene løp så fort at noen av bildene dessverre ble litt uskarpe 🙂
Kvinner-elite-6
.
Kvinner-elite-8-Halle-Haugen
To veteraner som fortsatt har krutt i beina. Gunhild Halle Haugen blir nr 8 totalt, men for en sjelden gang ble hun slått av en jevnaldrende og ble «bare» nr 2 i kvinner 40-44 år, bak Anne Nevin. Hakk i hæl følger Marianne Myklebust.
Kvinner-elite-9-Marianne-Myklebust
Marianne Myklebust må etter hvert slippe Halle Haugen og ender på 14.plass, til seier i klasse 45-49 år på 1.28.37.
Kvinner-elite-10-Monica-Hoff
Monica Hoff passerer langt fremme, men fikk det tyngre etter hvert.
Kvinner-elite-11-Brita-Mustad
Brita Cecilie Mustad blir nr 12 totalt og nr 2 i klasse 35-39 år på 1.28.07.
Kvinner-elite-12-Astrid-Brathaug-Sørset
Astrid Brathaug Sørset har en stor luke til «hovedfeltet» bak. Hun får det litt tyngre utover, men blir nr 17 på 1.29.34.
Kvinner-elite-13-Karine-Fluge-Ulleberg
Karine Fluge Ulleberg leder an gjennom skogen. Hun tar en sterk 9.plass på 1.26.33.
Kvinner-elite-14-Elin-Støvern
Elin Støvern først, og så kommer de som perler på en snor. Støvern blir nr 11 totalt på 1.28.03.
Kvinner-elite-15-Mar-Brox
Mari Brox blr nr 13 på 1.28.29
Kvinner-elite-16-Marthe-Bjørnsgaard_Annvor-Sletten_Mette-Hanneborg
Marthe Bjørnsgaard (i hvit trøye), Annvor Sletten i rosa og Mette Hanneborg i sort i fint driv.
Kvinner-elite-17-Mia-Rebecka-Sterud
Lang, lang rekke med Mia Rebecka Sterud først.
Kvinner-elite-18-Marit-Vala_Hanne-Mjøen-Maridal
Marit Vala kniver med Hanne Mjøen Maridal.

Kvinner-elite-19

Kvinner-elite-20

Kvinner-elite-21

Kvinner-elite-22-Nina-Wavik-Ytterstad
Årets veteranløper i fjor, Nina Wavik Ytterstad, for en sjelden gang slått og nr 2 i klasse 50-54 år. Hun har operert hælen og løp årets første konkurranse i Birken.