FjellmaratonHalvmaratonLøpingMaraton

Bildereportasje fra Fjelleventyret på Beito

Det var mange som løp både fort, langt, kort og kupert på Beitostølen i helgen. For det er ikke bare maraton eller halvmaraton som arrangeres i forbindelse med Det Norske Fjellmaraton. Miniton er en rask 7 km fra Båtskaret ved foten av Bitihorn, og som ellers følger samme trasé til mål. Eller man kan velge en helt annen løype, i svært kupert og krevende terreng over 10 km i Fjellbukken.

Her er en billedserie både av selve stemningen rundt Fjelleventyret og fra premieutdelingen fra halvmaraton og Fjellbukken.

Startlinjen
Startlinjen for halvmaraton – og en milepæl for helmaratonløperne, som da er omtrent på toppen etter lange, sugende bakker som strekker seg over mange kilometer.

Stemningen etter:

Jan-Billy-nr5
High five for Jan Billy Aas sin flotte 5.plass på halvmaraton.
Knoll-og-Tott-fra-Årdal
Sogningene Bjørn Fretland og Geir Grindedal smiler lurt.
maratonsko
Maratonsko med god demping! Hvem er det sine, mon tro?…
Nossum-og-maratongutta
Her er svaret: Erik Nossum, Ultra-Erik, til høyre, her med andre maratongutter.
Tommy-Salomon-Støa
Tommy «Salomon» Støa – alltid med smilet på lur!
God-stemning-etter
Knut Reian, gammel ringrev som er der det skjer. Her omfavner han Hanne Wibe og Lill Eriksen etter løpet.
Joggekamerater2
Joggekameratene fra Oppegård og Ski har i flere tiår vært med å sette farge på Fjellmaraton.
Alvilde-Turid-Lill-feirer
Flere glade joggekamerater som alle var en tur på premiepodiet.
Musikere
Levende musikk bidrar til å skape stor stemning.
folkelivet-etter
Fullt hus på uterestauranten umiddelbart etter målgang og FØR premieutdelingen…

Bilder fra premieutdelingen –
Halvmaraton:

Premieutd-halv-K55-Lill
Klasse K55-59 år. Lill Eriksen vant på sterke 1.31.20
Premieutd-halv-M20-29
Menn 20-29 år. Andreas Martinussen vant foran Eirik Johannessen og langrennsløper Petter Soleng Skinstad, med caps.
Premieutd-halv-M30-39
Menn 30-39 år. Geir Endre Rogn kan smile etter både klasseseier og som totalvinner av halvmaraton på 1.12.00. På andreplass kom Eirik Nordstrøm (1.13.13, ikke til stede), mens Jan Billy Aas ble nr 3 (1.16.12).
Premieutd-halv-M40-44
Menn 40-44 år. Richard Larsson vant på 1.16.35, med Øystein Rognes Solheim bare 12 sekunder bak på andreplass.
Premieutd-halv-M45-49
Menn 45-49 år. Munter stemning mellom vinner Haavard Haktor Holstad fra Gjøvikklubben Vind IL, som vant på sterke 1.15.00, og Geir Grindedal på andreplass, med caps.
Premieutd-halv-M50-54
Menn 50-54 år. Frode Monsen fra Sportsmanden og Oppegård IL vant, foran Espen Langdalen og Dagfinn Limoseth, og med Monsens klubbkamerat Jan Erik Thoresen på fjerdeplass.
Premieutd-halv-M55-59
Menn 55-59 år. Populær og sterk hjemmeseier til Bjørn E. Eide fra Øystre Slidre.
Premieutd-halv-M60-64
Per Agnar Eikeland vant klasse 60-64 år.
Premieutd-halv-M65-69
Tor-Arne Stenhaug vant menn 65-69 år.

Premieutdeling pigging halvmaraton:

Premietd-Pigging-Tone-Englund
Velfortjent hyllest til Tone Englund, vinner av pigging halvmaraton for damer på 1.06.32!
Premietd-Pigging-Nils-Jostein-Roaldsøy
Og det samme til Nils Jostein Roaldsøy. Tid: 1.01.21!

Premieutdeling Fjellbukken, 10 km meget kupert terrengløp:

Premietd-Fjellbukk-K14-15
De to beste jentene i Fjellbukken, 14-15 år. Tina Knutsmoen fra Nesodden, vinner av 7 km i Skaubygdaløpet forrige helg, vant på sterke 47.28, foran Marit Øygard.
Premietd-Fjellbukk-K16-29
Fjellbukken, K16-29 år. Den lovende skiskytteren Maren Wangensteen fra arrangørklubben Øystre Slidre vant klassen og Fjellbukken totalt på 43.31.
Premietd-Fjellbukk-K30-39
Fjellbukken, 30-39 år. Hanne Mette Sande fra SK Vidar vant og ble nr 2 sammenlagt, 7 sekunder bak Wangensteen.
Premietd-Fjellbukk-K50-59
Fjellbukken, 50-59 år. Marit Vika Langødegård tar en populær hjemmesier for Øystre Slidre IL foran Annie Ristebråten fra naboklubben Fagernes IL.
Premietd-Fjellbukk-M14-15
To små fjellbukker, best i gutter klasse 14-15 år.
Premietd-Fjellbukk-M16-29
De raskeste fjellbukkene i klasse 16-29 år. Endre Aamodt fra Bagn / Valdres Langløperlag løp nesten på hjemmebane og vant både totalt og klassen på sterke 37.53, som den eneste i klassen under 40 minutter.
Premietd-Fjellbukk-M30-39
Fjellbukken, 30-39 år. Bjørn Egil Nordseth fra Snertingdal vinner på 39.35.
Premietd-Fjellbukk-M40-49
Fjellbukken klasse 40-49 år. Årdølen Svein Inge Buhaug vant på 41.14.
Premietd-Fjellbukk-M50-59
Fjellbukken klasse 50-59 år. Tore Bjerkrheim fra Sportsmaster vant på 42.34, forhåpentligvis med sko på beina.
Premietd-Fjellbukk-M60+
Og til slutt de raskeste fjellbukker over 60 år. Aller raskest var Torodd Lybeck fra Fagernes IL. En skikkelig fjellmaratonveteran med 20 maraton og 5 halvmaraton på rullebladet, i tillegg til at han nå løp sin 4.Fjellbukk. Her er link til hans egen bloggreportasje Oh happy day!

Prisutdelerne og sekretariatet:

IMG_2104
Dyktig konferansier som år etter år loser premieutdelingen i havn.
Premieutdelerne
Unge, flinke premieutdelere, som også stiller i finstasen.
Sekreteriatet
Sekretariatet har god kontroll. Til høyre tidligere norgesmester på maraton, Tor Erik Nyquist, nå løypesjef for Fjellmaraton og maratongeneral og trener i Valdres Langløparlag.

Vinnere av halvmaraton ble altså Geir Endre Rogn fra Geilo IL på 1.12.00 og Petra Jacoby fra SK Rye på 1.23.46.

Fjellbukken, 10 km terrengløp, ble vunnet av Endre Aamodt fra Valdres Langløparlag på 37.53 og Maren Wangensteen fra Øystre Slidre på 43.13.

Miniton ble vunnet av Andom Tekeste fra Hitra IL på 21.09, noe som tilsvarer såvidt over 3.01 på kilometeren på det 7 km lange strekket fra Båtskaret til mål. Det er fort. Marthe Katrine Myhre vant dameklassen på 22.06, den raskeste vinnertiden på mange år, kun slått av 3 menn. Premieutdelingen på miniton var dessverre over før Sportsmandens løpende reporter nådde frem.

Og selve Fjellmaraton over 42,2 km ble vunnet av Gjermund Sørstad og Hilde Johansen, se egen reportasje med bilder fra maraton: Kongen i Fjelleventyret.