InternasjonaltLøping

Norsk dominans i Karlstad Stadslopp

Anders Gløersen øverst på helnorsk pall – superparet Post og Bergsløkken perset

Nordmenn har i mange år valfartet til Karlstad for å løpe Stadsloppet i midten av juni – et løp med en flat profil og flott stemning som har ord på seg for å være meget rask. Ikke få nordmenn har satt sine personlige rekorder i løpet, og norske løpere har også ofte vunnet eller hevdet seg helt i toppen. Så også i år, der Anders Gløersen fra Rustad IL igjen var på farten. Langrennsløperen som har lagt opp toppsatsingen etter en litt skuffende OL-sesong er nå å se desto oftere på løp. Han vant Fjellbukken på Beitostølen for 14 dager siden, uken etterpå ble han nummer 8 i Birkebeinerløpet, og i Karlstad ble det en ny seier da han brøt målsnøret først på sterke 31.32 på 10km i Karlstad Stadslopp. (Forsidebildet: Arrangøren)

Det ble en helnorsk pall på herresiden, med Arne Post (31.53) og Øystein Mørk (32.05) på de andre pallplassene på supre tider. For Post var det også pers – med 3 små sekunder – mens veteranen Mørk – som vant halvmaraton i Stadsloppet i 2014 (distansen er siden tatt bort igjen fra programmet) og som delte 3.plassen på 10km året før – ikke var langt bestenoteringen sin han heller.

Rustad IL vant lagkonkurransen bestående av 6 løpere – som alle løp på fra 31 til 38 minutter – og der de 5 beste tidene er tellende.

Arne Post (Foto: Sportsmanden)
Øystein Mørk delte 3.plassen med Harald Solhaug Næss i 2013 på tiden 32.20. Mørk løp 15 sekunder raskere i år.

Ida Bergsløkken fortsetter perseskredet

På kvinnesiden ble det andreplass Ida Bergsløkken, som har hatt en fantastisk sesong og igjen satt ny pers. Denne gang på 34.49 på 10km. Hun ble kun slått av en dame med det ikke ukjente løpsnavnet Bekele, og også på tredjeplass fulgte en svensk-afrikaner. Dermed ble det andreplasser og perser til både Ida Bergsløkken og Arne Post – samboerne som begge løp så strålende for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten.

Nest beste norske løper var Silje Christiansen – som leder Sportsmandens Løpskarusell etter sin seier i Vårkarusellen – på 5.plass med 38.54 – som trolig er pers for henne også.

PERS: Ida bedrgsløkken på vei til pers og for første gang under 35 minutter i Karlstad Stadslopp: Etterpå la hun ut dette bildet der hun blant annet skrev følgende:
«Har løpt fort og persa! Løp Karlstad Stadslopp 10km i går med ny pers på 34:49, som holdt til 2.plass. På bildet er meg som begynner å bli insane sliten etter å ha løpt solo i 6 km, men har så sjukt lyst på å løpe sub35 for første gang. Jeg tenkte at nå mååå du bite tenna sammen og skjerpe deg den siste km etter at klokka peip på 31:30 i det jeg passerte 9km-merket. Men jeg var så sliten at jeg ikke klarte å bite tenna sammen, ikke sant (…) Heldigvis var vilja sterk nok til at jeg klarte å hente ut det jeg hadde igjen av krefter og løp siste km på 3:19!»
(FOTO: Mikael Grip fra Ida Bergsløkken sin Facebookprofil)
PALLEN: Ida Bergsløkken på 2.plass, sammen med de to svensk-afrikanerne Bekele og Desaleng (Foto: Ida Bergsløkken sin Facebookside)