MotbakkeløpStor-Oslo

Birkenvinneren knuste motbakke-ekspertene til Gaustatoppen i Viking Challenge

Weldu Negash Gebretsadik, seksdobbelt vinner av Birkebeinerløpet, knuste motbakkespesialistene Thorbjørn Ludvigsen, Torstein Tengsareid og Øyvind Heiberg Sundby i det knallharde motbakkeløpet Viking Challenge, fra Rjukan til Gaustatoppen på lørdag. Med vinnertiden på knallsterke 1.24.26 var BUL-løperen hele 7.30 foran Vareggs Ludvigsen – vinner av en rekke motbakkeløp de siste årene – og drøye 10 minutter foran de to andre nevnte, som fulgte på 3. og 4.plass av de 36 mennene i Eliteklassen. Tiden er også soleklar løyperekord og for første gang under 1 time og 30 minutter – og det altså med over 5 minutter!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ingrid Ukkelberg fra Marnadal IL var suverent beste kvinnelige løper av de 10 som stilte i Eliteklassen med vinnertiden 1.50.20.

REKORD IGJEN: Weldu Negash på vei til sin 5.seier i Birkebeinerløpet i 2016, med Sondre Nordstad Moen i rygg. Moen var langt foran i mål da de to møttes i Bislett Games nylig, men Weldu Negash vant sitt sjette Birkebeinerløp to dager senere på ny løyperekord. Det ble det også i Viking Challenge! (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

De fleste deltakere, hele 444, stilte imidlertid i Sportsklassen, som ble vunnet av Anders Tveit på gode 1.41.15 og Karin Hilstad fra Opptur Motbakkeklubb på 2.03.22.

Vinnertiden til Tveit hadde for øvrig holdt til 5.plass i eliteklassen.

Veldig sterkt løpt også av veteranen fra Team Sportsmanden, Tore Bjerkrheim, som vant klasse M55-59 år og ble nummer 5 totalt på 1.54.17 – en tid som hadde holdt til 10.plass i eliteklassen!

I tillegg var det 205 løpere som valgte Kort løype Sport og 51 løp Kort løype Famile.

Tore Bjerkrheim øverst på pallen i Viking Challenge, uken etter at han tok sitt 70. birkebeinermerke. (Foto: Gunn Anny Reime)

Forsidebildet: Bratt og steinete til Gaustatoppen. (Foto: Gunn Anny Reime)