MotbakkeløpRomerikeStor-Oslo

Sigrun Gjølberg med løyperekord i Mistbergløpet

Endelig seier også til samboer Ulrik Lolland

I stekende varme imponerte Sigrun Gjølberg fra Rygge IL med å vinne Mistbergløpet – eller Mistberget Opp – ved Eidsvoll i Akershus på ny løyperekord. Den gamle rekorden til OL-vinner Ragnhild Haga ble smadret med hele 19 sekunder til 34.22. På bildet over er Sigrun på vei opp de bratte bakkene. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Og det ble en bra tur hjem til Østfold for Gjølberg, da også samboer Ulrik Lolland vant. Lolland, som også løper for Rygge IL, har hatt en meget sterk forsesong og slo nå en så sterk motbakkeløper som langrennsløper Johan Hoel fra Åsen IL med 16 sekunder, til vinnertid 28.10, kun sekundet bak fjorårets vinnertid. Dermed ble det endelig totalseier i Mistbergløpet for Ulrik, som ledet løpet for to år siden da det endte med tredjeplass, mens han ble toer i fjorårets løp, begge gangene slått av Kristian Monsen.

«Perse-paret» Gjølberg og Lolland vant blant annet både Halden Byløp i vår og Sportsmandens jubileums 5-er i høst, med pers begge gangene, og begge fortsetter altså den fine sesongen.

Team Sportsmanden hadde en deltager med i løpet. Som for to år siden vant Runar Sannerud klasse M40-49 år. Tiden 32.47 holdt også til en fin 8.plass totalt.

Løyperekorden for menn innehas for øvrig av Team Sportsmandens Per Christian Lysaker Torgersud på fantastiske 27.48 fra 2014.

VARMT! Ulrik Lolland har kastet trøyen og kjemper seg oppover Mistberget, med Johan Hoel i rygg. Alle gode ting var tre for Ulrik, som etter 3.plass i 2016 og 2.plass i fjor gikk helt til topps i år. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
SPREK: Runar Sannerud fra Ull/Kisa / Team Sportsmanden på vei til klasseseier i M40-49 år for andre gang på tre år. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)