FollotrimmenLøping

Brøvig og Kongsten raskest i Follotrimmen i Ski

NÅ OPPDATERT – Like sikkert som våren, så er Follotrimmen i gang igjen

Ski stadion, tirsdag 24.april kl 18:00: Startskuddet smeller for første løp i Follotrimmen for 35. året på rad. Ut av startblokkene inne på det røde tartandekket stormer løpere av alle aldre, og i svært ulikt tempo. Men felles for dem alle er gleden av igjen å få testet egen form og å treffe mange andre likesinnede mosjonister. På start var mange gamle travere, men også noen nykommere som var med i Follotrimmen for aller første gang. Alle hadde de en fin ettermiddag i det litt kjølige, men supre løpsværet tirsdag kveld.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I tetkampen er det alltid spennende å se hvem som stiller til start. Dukker det opp noen nye kanoner, eller blir det en kamp mellom gamle rivaler? Det var ingen store overraskelser i år, som det var i fjor da Espen Kristiansen dukket opp uventet for de fleste, og slo til med seier i første forsøk i sitt lille comeback.

Men Follotrimmen anno 2018 startet der fjoråret sluttet, med seier til Henrik Brøvig og Emilie Kongsten. Sånn sett var det ganske forutsigbart. Men bak de to ble det som vanlig utkjempet mange harde kamper og dueller, om klasseplasseringer, om å slå klubbkameraten, naboen eller sin egen tid fra i fjor. Eller bare å komme seg i mål og å være i gang med sesongen.

Henrik Brøvig startet Follotrimmen-sesongen der han slapp i fjor – med seier!

Henrik Brøvig, som løper for Swix/Ulvang, ser ut til å ha forberedt seg godt. Vinnertiden i ensom majestet på gode 16.58 er 2 sekunder bedre enn vinnertiden fra i fjor og 11 sekunder forbedring av egen tid for ett år siden. Nærmest fulgte konkurranseglade Roger Thompson fra Driv IL og Team Sportsmanden. Karen som perset hele fem ganger i fjor og som fortsatte der han slapp med solide perser også i Fredrikstadløpets halvmaraton og senest i Sentrumsløpets 10km på lørdag med 34.30, tok en like klar annenplass med 17.28 – for øvrig en forbedring av egen tid fra i fjor på 14 sekunder.

Roger Thompson med nok et godt løp og fremgang fra fjoråret.

På tredjeplass kom en ny kar i Follotrim-sammenheng, Olav Espenes fra Lyn Ski løp på gode 18.05 og vant klasse M20-24 år. Deretter fulgte veteranen Geir Simonsen, flerfoldig vinner av Follotrimmen for ikke veldig mange år siden med 18.14 til klar seier i klasse M50-54 år – mens det ble en aldri så liten prestisjeduell mellom Team Sportsmanden-duoen Steffan Aasli og Joar Markhus Rodal i kamp og femteplassen, som førstnevnte avgjorde med to sekunders margin til 18.18. For Steffan holdt det til 2.plass i klasse M30-34 år, mens Joar, som også representerer SkiLøperne og løp på hjemmebane, ble belønnet med seier i klasse M45-49 år.

Veteranen Geir Simonsen holder tredjeplassen her, men bak lurer Olav Elvenes, som får en flott debut (tror vi) i Follotrimmen med tredjeplass.
Ny duell, her mellom Team Sportsmandens Joar Markhus Rodal og Steffan Aasli. Også her er det bakerstemann på bildet som er først av duoen i mål.

11-åring med kjempeløp

På kvinnesiden ble det altså oppskriftsmessig seier på 20.11 til fjorårets suverent beste løper i Follorimmen, Emilie Kongsten fra Ås IL. Men dagens beste prestasjon stod nok utvilsomt jenta som fulgte bare 10 sekunder bak, purunge Ellinor Fossheim Solberg for. Hun står som vinner av yngste klasse K16-19 år, men det er mange år til hun starter i den aldersgruppen….

Ellinor er datter av Håvard Solberg, mannen som fortsatt har mange av løyperekordene i Follotrimmen etter at han kom fra det stor intet og herjet med både konkurrenter og gamle rekorder for en del år siden. Fortsatt dukker han opp fra tid til annen og kjemper om seieren i enkelte løp.

Hanne Oustad var tredje raskeste kvinne da hun vant klasse K30-34 år på 21.26, mens det deretter var tett mellom Emilie Dybendal Aulie (22.10), Rakel Ødegaard (22.12) og Gudrun Ildstad (22.18).

Emilie Kongsten fortsatte også der hun slapp i fjor, med nok en seier i Follotrimmen.
Men vær obs på denne jenta! 11 år gamle Ellinor Fossheim Solberg var bare 10 sekunder bak gårsdagens vinner og Follotrimmens desidert beste kvinne i fjor i mål. Svein Hagen (t.v.) ble slått med 8 sekunder og var mektig imponert etterpå.
Hanne Oustad ble tredje beste kvinne i Ski.

Totalt deltok 292 i Follotrimmens første løp, en økning med 20 fra første løp i fjor. Men det er plass til langt flere. Neste løp går allerede onsdag 2.mai, med start kl 18.00 ved NMBU i Ås. Du kan melde deg på hele karusellen eller bare for enkeltløpet i sekretariatet ved Andedammen. Fortsatt er det 7 fine løp igjen av karusellen, og du trenger bare å ha fullført 4 av dem for å sikre deg det ettertraktede vinglasset i høst.

Alle resultater

Flere bilder

READY: 30 sekunder til start…..
Så er Follotrimmen 2018 i gang!
Johan Widen fra Frogn Kommune BIL vant klasse M35-39 år på 18.37.
Jan Billy Aas har snust på tider som det er lenge siden han har løpt på i vår, men var overrasket over 9.plass totalt og 2.plass i M35-39 år på en dag der han var småsyk. Men Jan Billy er som vanlig like blid uansett.
Blid er også Stig Lima, som ser godt fornøyd ut der han er i ferd med å innhente Christoffer Ladstein. De endte på 4. og 5.plass i klasse M45-49 år.
Sprekt femkløver passerer løypens eneste snø- og isflekk.
Knut Lyngar fra Skigo XC Team har byttet ut langrensski med joggesko.
Det samme har den gode langrennsveteranen Ola Øvstedal, som vi traff på i Furusjøen Rundt i Rondane i vinter. Det ble 4.plass i klasse M55-59 år på 22.06 i Ski.
Emilie Dybendahl Aulie (154) vinner kampen om fjerdeplassen sammenlagt, mens Rakel Ødegaard (72) også kjemper seg forbi Hege Nøkleby Gullichsen (i midten) i mål. Sistnevnte vinner imidlertid klasse K35-39 år. Mellom dametrioen sees Stig Aulie.
Merete Bolin fra SkiLøperne / Team Sportsmanden vinner klasse K50-54 år på 22.47.
Guro Drottning Aarnes tar seieren i K60-64 år på 23.07.
Hege Nøkleby Gullicksen i full konsentrasjon på vei til seier i K35-39 på 23.10.
Stein Paulsen (t.h.) fra Team Sportsmanden får 23.57 til 8.plass i M55-59 år.
Monika Hjerpseth fra Team Sportsmanden er enda ikke ferdig med skisesongen og gledet seg mer til ny fjelltur til Skeikampen til helgen enn til å konkurrere med joggesko. Likevel er hun bare 6 sekunder fra seier i klasse K45-49 år.
Øystein Simensen fra Langhus, trofast deltaker i Follotrimmen som ble belønnet med andreplass i M60-64 år på 24.23.
Mette Haga fra Atlas Copco blir treer i K40-44 år på 24.13.
Inn i det siste skogspartiet kommer Johnny Mikkelsen fra RUNFUN. Han blir treer i M65-69 på 25.56.
Fortsatt strømmer det på med løpere.
Hege Bakken – en av tre som vi intervjuet før årets karusell – ser ut til å kose seg også i år.
Follotrimmen-debutant Isabel Aarnes synes også at det var fint i Ski.
Hilde Mork fra Joggekameratene i fint driv gjennom skogen.
Ingerlise Skarø var enda en smilende løper. Det er tydelig at deltakerne trives i Follotrimmen.
Nina Visjø Veby er alltid på plass i Follotrimmen og stortrives. Du kan lese hvorfor HER.
Og sist, men ikke minst, vi avslutter løpssekvensen med Sverre Espedalen, som løper i klasse 70-74 år og brukte drøye 31 minutter på de 5,1 kilometerne i Ski som for det meste gikk på asfalt og litt grus, med et avsluttende skogsparti.
Løperne puster ut og utveksler erfaringer etter målgang.
Matchende antrekk? Neida, helt tilfeldig. Stig Lima var glad for å kunne løpe igjen etter mye skadeproblemer med hoften og var overrasket over at det gikk såpass fort som 20.22 (4.plass i M45-49) – mens Svein Hagen bare var 7 sekunder bak til 5.plass i klassen over.
NYKOMMERE: Martin Hansen og Isabel Aarnes bråbestemte seg for å debuterte i Follotrimmen da de ble invitert dagen før og begge skrøt av arrangemenet etterpå. Martin vant sogar klasse M25-29 år på gode 19.49. Her sammen med en som langtfra var debutant i Follotrimmen, Eivind Larsen fra Ski (t.v.)

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no