MotbakkeløpVestlandet

Motbakkesesongen er i gang for alvor

Med billedserie fra Løvstakken Opp –

Storehaugen Opp på søndag var det første løpet i NECON motbakkecup, den offisielle Norgescupen i regi av friidrettsforbundet. Den består av 7 løp. Vant gjorde Torstein Tengsareid fra Egersund Friidrett og Kirsten Marathon Melkevik fra IL Gular.

Vinnerne2
Kirsten Marathon Melkevik og Thorstein Ludvigsen vant Løvstakken Opp, som de gjorde i Fløyen Opp, der Sportsmanden tok dette bildet.

Men det er mange motbakkeløp som ikke er med i motbakkecupen, som Løvstakken Opp i Bergen, som gikk dagen før.

Der ble det samme vinnere som i Fløyen Opp for noe uker siden på andre siden av Bergensdalen, nemlig Thorstein T. Ludvigsen og Kirsten Marathon Melkevik (bildet).

To motbakkeløp og to seire på to dager altså for Marathon Melkevik i helgen! Ludvigsen stilte ikke i Storehaugen Opp.

Løvstakken-Opp_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen1
Klart for Løvstakken Opp! Copyright: Bjarne Ludvigsen

Mange løp imidlertid Løvstakken Opp i strålende vær i Bergen, nesten 500 totalt i trim og konkurranseklassen. I konkurranseklassen var det intervallstart hvert 15.sekund, og det ble solide løyperekorder både i herre- og dameklassen. Ludvigsen knuste den gamle rekorden med hele 1.22 da han vant på 14.13, foran klubbkamerat Yngve Kiserud fra BFG Bergen og unge Stian Aarvik Øvergaard, Gneist, som løper i klasse 16-17 år. Alle tre løp under den gamle rekorden. Det samme var tilfelle i dameklassen, der Kirsten Marathon Melkevik smadret den gamle rekorden med over 3 minutter da hun vant på 16.25, men også Elise Vikne fra Osterøy og Gro Svendal fra BFG Bergen på 2. og 3.plass løp under fjorårets rekord.

Her er en flott billedserie fra Løvstakken Opp, tatt av Bjarne Ludvigsen fra Team Melkesyre. Bilder må ikke gjenbrukes uten tillatelse fra Melkesyre.no.

Løvstakken-Opp_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen2
Fargerikt og flott i starten av Løvstakken Opp. Copyright: Bjarne Ludvigsen
Løvstakken-Opp_Oliver-Evensen-nr17_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Oliver Evensen fra Varegg Team Melkesyre jubler til fotografen over en flott dag og en fin 17.plass totalt. Copyright: Bjarne Ludvigsen
Løvstakken-Opp_Thor-Jacob-Larsen_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Thor-Jacob Larsen på vei opp til Løvstakkens topp, med et fantastisk bakteppe. Copyright: Bjarne Ludvigsen
Løvstakken-Opp_Laila-Bertelsen_nr20_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Laila Bertelsen i fint driv gjennom skogen. Hun blir nr 2 i klasse 45-49 år og nr 20 totalt.
Copyright: Bjarne Ludvigsen
Løvstakken-Opp_Elisabeth_Vik-nr4_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Elisabeth Vik, Varegg, blir nr 4. Copyrigth: Bjarne Ludvigsen
Gro Svendal fra BFG Bergen klatrer opp fjellsiden til tredjeplass. Copyright: Bjarne Ludvigsen
Gro Svendal fra BFG Bergen klatrer opp fjellsiden til tredjeplass.
Kirsten Marathon Melkevik satser i år for fullt på motbakkeløp. Det ga to seire i helgen, i tillegg til at hun vant Fløyen Opp. Copyright: Bjarne Ludvigsen
Løvstakken-Opp_Mats-Mjøs-Andersen-nr5_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Mats Mjøs Andersen fra Varegg Fleridrett tar en sterk 5.plass.
Løvstakken-Opp_Thorbjørn-Ludvigsen-1_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Norges beste motbakkeløper de siste årene, Thorbjørn T. Ludvigsen, på vei til en ny seier på toppen av Løvstakken. Copyright: Bjarne Ludvigsen
Løvstakken-Opp_Topp3_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Seierspallen menn:
1 Torbjørn Ludvigsen BFG Bergen 14:13
2 Yngve Kiserud BFG Bergen 14:39
3 Stian Aarvik Øvergaard Gneist 15:24 (t.v.)
Løvstakken-Opp_Topp3-damer_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Seierspallen damer:
1.plass: Kirsten Marathon Melkevik, IL Gular: 16:25
2.plass: Elise Vikne, Osterøy Il: 19:10
3.plass: Gro Svendal, BFG Bergen: 19:14
Løvstakken-Opp_Team-Melkesyre_Bjarne-Ludvigsen
Team Melkesyre er en livlig og sprek gjeng. Som navnet tilsier, så trives de godt i oppoverbakker. Her på toppen av Løvstakken etter fullført løp.

Tusen takk til Bjarne Ludvigsen for flotte bilder. Mange flere bilder fra Løvstakken Opp kan sees på Team Melkesyre sin Facebookside.