InternasjonaltLøpingRingerike

Klart for Varvet, verdens største halvmaraton

Varvet2-Face
Mange norske løper Gøteborgsvarvet hvert år, verdens største halvmaraton. Så også i år.

34 HYTTEPLANLØPERE TIL GØTEBORGSVARVET

– RingSport –

Klokken 16:00 på selveste 17. mai, setter 34 løpere fra Hytteplan Sport seg på bussen på Tippen med Gøteborg og verdens største halvmaraton som destinasjon. Sammen med over 45.000 løpere og 26 band, skal Hytteplan sette farge på Gøteborg også i år.

Etter all sannsynlighet, kommer det til å bli løpt svært fort under årets utgave av Gøteborgsvarvet. Vel om merke om det ikke blir for varmt. Per Cona som er ansvarlig for eliteløperne i Gøteborgsvarvet, informerer om at hvis gradestokken ikke viser mer en 20 varmegrader, kan man kanskje for første gang i løpets historie se en vinnertid på under timen.

Banerekorden i Gøteborgsvarvet lyder på 60:25 og ble satt av Victor Kipchirchir da han vant løpet i fjor. Og i år står det en løper ved navn Peter Some fra Kenya på startstreken. Han vant Paris Maraton på en svært overbevisende måte på sterke 2:05:38 tidligere i år. Og han kan kanskje klare å bryte den magiske grensen på 60 minutter. Men Peter må løpe fort. For Ghirmay Ghebreslassie som går under kallenavnet «Den Nye Ghebreslassie» står oppført med en personlig rekord på 60:09. Han er bare 17 år og i fjor som 16 åring løp han 10 km på fantastiske 28:33.

Urige Buta er spennende norsk start i Varvet. her er han under Sentrumsløpet i fjor, da han vant og som den eneste løp på under 30 minutter (29.39). Foto: Frode Monsen

Men det er flere som også kan løpe fort som står på startstreken klokken 13:00 på lørdag. Det er et bredt og sterkt startfelt i årets løp. Blant de sterkeste løperne på startstreken er også Urige Buta fra Haugesund. Han har personlig rekord på tiden 61:48 på halvmaraton. For en liten stund siden løp Urige 10 km i Dublin på tiden 29:40. Ikke en veldig sterk tid, men ser vi på vinnertiden til Kenenisa Bekele som var 28:51, kan det indikere at løypa eller forholdene var noe tøffe. Så det skal bli svært spennende å se hva Urige kan få til i Gøteborg.

På kvinnesiden trekker arrangøren frem Pauline Njeri som i år gjør sin andre start i Gøteborgsvarvet. Forrige gang hun deltok i varvet var i 2008. Da løp hun inn til en femteplass. Men siden den gang, har hun utviklet seg og tatt steget opp til verdenseliten.

Som på herresiden er det også en sterk norsk løper på startstreken. Tone Ilstad Hjalmarsen har bevist at hun er en veldig sterk løper på halvmaraton og maraton. Hun har 1:12:43 som sin personlige rekord på halvmaraton. Klarer hun å løpe opp mot den tiden på lørdag, kan det bringe henne veldig langt opp på resultatlistene.