LøpingRomerike

Rask 5km avsluttet Vinterkarusellen

Sterkt felt og Sten Solfjeld slo til med klasseseier i overraskende come-back!

BRYTNINGSTID: Det var trangt om plassen ved start av siste løp i Vinterkarusellen på Romerike. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Mens mange har fokus på vinter og ski, har andre for lengst tatt frem joggeskoene. Vinterkarusellen på Romerike ble avsluttet med det tiende og siste løpet på lørdag; en kontrollmålt 5 km på Lørenskog.

Mange sterke navn og ivrige mosjonister stilte til start, og løpet ble vunnet av eliteløperne Erik Udø Pedersen fra Kristiansand Løpeklubb og Runa Skrove Falch fra Sk Vidar, på gode tider.

Erik Udø Pedersen vant på 15.04, med Jonas Lurås Hammer 10 sekunder bak. Også den sterke mellomdistanseløperen Håkon Mushom – vinner av Sentrumssprinten for et par år siden – så 15-tallet med 15.36 på tredjeplass, og hele 7 mann var under 18 blank.

Husker du denne? Se Sportsmandens målfoto da Erik Udø Pedersen stupte over målstreken til NM-gull i terrengløp etter tidenes jevneste finish!

Gode tider også i toppen av dameklassen, der Falchs vinnertid var 16.57, foran en så sterk løper som Silje Fjørtoft på andreplass med 17.13, mens Karoline Kyte også kom inn på 17-tallet med 17.39.

STERK TRIO: Runa Skrove Falch tar initiativet og holder også Silje Fjørtoft bak seg helt til mål. Den sterke mellomdistanseløperen Andreas Roth fra Ull/Kisa får samme tid som Falch, men bli «bare» nummer seks – i klassen –  i det sterke feltet. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Gledelige veteranprestasjoner

Ser vi litt lenger ned på resultatlisten og opp i aldersklassene, finner vi gledelig nok Sten Solfjeld på listen. Solfjeld var i mange år en av landets beste i sin aldersklasse, men veteranen har slitt veldig mye med sykdom (bekhterev) som har gjort det vanskelig og i lange perioder umulig å få trent skikkelig. Og enda mindre konkurrert. Det er mange år siden vi sist så den spreke veteranen i en konkurranse, så hva skal man da si til klasseseier i M65-69 år på meget gode 21.03, foran sterke veteranløpere som Tor-Arne Stenhaug, Helge Fuglseth, Bjørn Lauglo og Ivar Egeberg!

DAGENS GLADNYHET: Veldig kjekt å se Sten Solfjeld (402) tilbake i manesjen, sogar med klasseseier! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Litt av et come-back for Solfjeld! Så får vi bare håpe at Solfjeld dukker opp på mange flere løp fremover. Klasse 65-69 år var for øvrig den største med sine 18 deltagere, inkludert noen uten tid.

Gledelig klasseseier også til den trofaste «sliteren» Kurth Asle Magnussen, som tok en overlegen seier i M55-59 år på gode 19.45. På andreplass her finner vi blogger Rolf Bakken (20.59), en av svært mange fra Kondis som stilte til start på Lørenskog. Dette henger sammen med at Kondis – norsk organisasjon for kondisjonsidrett, holdt sitt årsmøte noen kilometer unna og dermed brukte dette som årets «Landsmøteløp».

Dagen etter var konkurranseglade og allsidige Bakken på plass på Sjusjøen i HalvBirken, og på lørdag stiller han som vanlig til start i Birkebeinerrennet.

PÅ HJEMMEBANE: Sterk løper fra Lørenskog CK, Glenn Røisgaard, måtte nøye seg med femteplass i klassen med solide 16,47, så nivået var høyt! Den observante leser gjenkjenner også Kjell Vigestad litt bak Røisgaard her. Den mangeårige lederen i Kondis pleier å skrive om eller fotografere løpere, men for første gang på en mannsalder, i hvert fall oss bekjent, ser man altså den gamle høvdingen avbildet med startnummer på brystet. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
LETT I STEGET: Håkon Mushom langer ut! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
STERK VETERANTRIO: Tone Fløttum fra Fet vant klasse K35-39 på 20,32,  Dorte Foss vant klasse K50-54 på 20,42, mens Kondis sin engasjerte «motbakkegeneral» Christian Prestegaard måtte nøye seg med 2.plass i klasse M60-64 på 20.35. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Sterkt løpt av Karoline Kyte fra Førde IL på 3.plass med 17.49. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Hjemmehåpet Morten Hansen fra Lørenskog FIL leverte og vant klasse M20-22 og ble nummer 4 totalt i det sterke selskapet på gode 16.02. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Mange løp fort påLørenskog. Thomas Roth slår broren som jager bak med 12 sekunder og løper på 16.45. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Steinar Lien, først her, elsker å konkurrere året rundt. På Lørenskog ble det 3.plass i M50-54 på 20.23. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)