Den avsluttende distansen under «løpsfestivalen» Oslo Maraton var den relativt raske 10 kilometeren 10 for Grete, selvsagt oppkalt etter vår tidligere løperdronning. I strålende sommervær ble det et flott punktum, og aller raskest var Awet Kibrab fra IK Tjalve med 30.44 og Live Solheimdal fra Sk Vidar på 36.06.

VANT: Awet Kibrab har bare oppløpet igjen.
(Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)
eb3a5261
FIGHTING FACE: Live Solheimdal runder siste sving og spurter mot mål.

Kristian Tjørnhom fra Kristiansand Løpeklubb løp også meget sterkt på 30.58, mens den siste pallplassen gikk til 17-årige Soufiane Lakhdar fra Marokko, med flere unge og lovende løpere, Erik Lomås, Narve Gilje Nordås og Ole-Petter Fjeld på rekke og rad.

STERKT LØPT: Kristian Tjørhom var ikke langt bak Kibrab og kom også under 31 minutter.

Hanne Mette Sande (37.09) og Sigrid Jervell Våg tok de to siste pallplassene på kvinnenes 10km, der for øvrig 16 damer var under 40 minutter i mål.

Resultater

eb3a4931
Starten er gått for 10 for Grete på Rådhusplassen.
eb3a4940
Teten kommer susende.
eb3a4948
Arild Christophersen fra Røa IL med blå BULL-trøye er svært offensiv, side om side med vinneren Kibrab. Tjørnhom er mellom dem og også løpets tredjemann, Lakhdar i rødt til høyre, er med helt fra start.
eb3a4961
Også Einar Johan Melsom (10643), nr 3 her med solbriller, åpnet hardt. Unggutten fra Fossum IF blir nr 14, to plasser foran Christophersen.
eb3a4967
STERK TRIO: Lettbente Ole-Petter Fjeld i rød Tønsberg FIK-trøye tar 6.plassen i mål på 32.23. Kristian Ulriksen fra Tromsø Løpeklubb, andremann i Drammen Halvmaraton nylig, blir nummer 8, mens Mads Johansen (i midten) tar 11.plassen.
eb3a4975
Marco Mauricio Knudsen (t.v.) i tet for dette feltet.
eb3a4980
Skiskytter og langrennsløper Maren Wangensteen åpner friskt. Hun ender på 23.plass med 41.13.
eb3a4985
De to løperne i midten her, Ronny Losoa og Inge Hasund, holder følge nesten hele veien og ender langt oppe på resultatlistene som nummer 10 og 12.
eb3a4997
Juni Osnes Lund fra IK Tjalve (t.v.) løper sterkt og blir nummer 6 på 37.46. På bildet sees også unge Nora Sødal Raastad fra Lyn Ski som i klasse 12-13 år løp på 41.56 og 31.plass. Det holdt «bare» til 3.plass i klassen, da Maja Ellefsrud fra Nesodden IF og Eiril Lystad Linderud fra Ås IL kom noen små sekunder foran i mål.
eb3a5007
NR 2 OG 3: Hanne Mette Sande fra SK Vidar (t.h.) og Sigrid Jervell Våg (i blått) tar de to pallplassene bak Live Solheimdal med hhv. 37.09 og 37.15. Trond Hansen (helt til høyre) bruker tydeligvis klubbvenninnen som hare i starten, men sier etter hvert takk for hjelpen og løper på 36.07.
eb3a5025
Hedda Sverdrup jages av gutta.
eb3a5028
Hans Erik Børve fra Salangen IF Ski.
eb3a5067
Else Bøifot fra Tromsø løpeklubb vant klasse 50-54 år på 42.54. Helt til venstre Gjermund Sørstad, som løp Oslotrippelen, der han ble nummer 4 totalt med den raskeste tiden av trippeldeltakerne på 10 km. Sterkt å løpe på 38.08 etter at du først har løpt maraton og halvmaraton!
eb3a5075
Kjersti Lerkerød blir nr 11 på 39.14, mens den sterke veteranen Mona Rydland i gul BUL-trøye blir nr 2 i klasse 45-49 år på 42.04.
eb3a5109
Marthe Mina Tornes løp på 51.22.
eb3a5117
Arne Trønnes kom under den magiske 40-minutters grensen med 7 sekunder, mens russisk-norske Galina Stoltenberg ble nr 27 av kvinnene på 41.43.
eb3a5125
Ingrid Haaskjold løp trolig for to, i hvert fall stilte hun for «klubben» Bolle i ovnen! Tiden ble uansett gode 40.24 til 17.plass totalt!
eb3a5148
Entusiastiske Stig Andy Kvalheim Rambø, som nylig arrangerte Ringerike 6-timers, løp selv 10 for Grete på 51.53 og var strålende fornøyd med gjennomføringen. -Beste mila på 14 år, uttalte han selv på Facebook etterpå.
eb3a5154
Flere løpere strømmer på, der damene på bildet ser ut til å kose seg noe mer enn gutta?
eb3a5185
SMIL: Jorunn Nordeide Skår og Christina Møgster trives i Oslo. Fotograf Trond Hansen påpekte at det var påfallende flere som smilte i de bakre rekkene.

Noen flere av de beste fra innspurten

eb3a5212
DUELLEN: Narve Gilje Nordås har her to meters ledelse på Erik Lomås i kampen om fjerdeplassen. Begge får 32.09, men Lomås står oppført på 4.plass.
eb3a5216
MÅL I SIKTE:  Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg FIK tar 6.plassen.
eb3a5218
Lars Aanensen imponerer med 32.35 for PwC og blir nr 7 i det sterke selskapet.
eb3a5221
Så kommer Kristian Ulriksen fra Tromsø Løpeklubb farende forbi en halvmaratonløper fra de bakre rekker, til 8.plass på 32.40.
eb3a5223
Fredrik Sætran fra FIK Orion tar 9.plassen.
eb3a5227
TOPP 10: Ronny Losoa, som debuterte for Team Sportsmanden med 2.plass på 5km i SkiLøpet, var tilbake i vante omgivelser fra Modum FIK og spurter mot mål til 32.56.
eb3a5233
Inge Hasund, sterk løper fra Bøler IF, har bare oppløpet igjen.
eb3a5234
Terrengsyklist Øivind Bjerkseth løp meget bra til 13.plass på 34.11.
eb3a5236
Lovende Emil Wiig fra Skimt, vinner av Birkebeinertrippelen i klasse 17 år, blir nummer 15 totalt på 34.15, med samme tid som jevnaldrende Einar Johan Melsom fra Fossum. Litt pussig at Melsom står på 14.plass totalt, mens det er Wiig som står oppført som nummer 2 i klassen, som uansett ble vunnet av tredjemann totalt, Soufiane Lakhdar.
eb3a5249
Erik Bergersen tar 2.plassen i klasse 45-49 år på 35.40, kun slått av Arild Christophersen.
eb3a5253
Øyvin Bustad fra FIK Ren-Eng er også inne på topp 30-listen med sin 29.plass på 35.49.
eb3a5266
STERK UNGGUTT: Olaf Talmo fra IL Koll vinner klasse 14-15 år på 36.16.

Solheimdal i fri dressur i innspurten

Vi avslutter med en liten bildeserie av kvinnevinner Live Solheimdal, årets norske mester på 10.000m som nylig også vant SkiLøpet. Her spares det ikke på noen ting!

eb3a5256
Live Solheimdal gisper etter luft i innspurten, der hun jager bak Andreas Schwencke fra Kamp/Vestheim, som for øvrig slår damevinneren og sniker seg under 36 minutter til 32.plass totalt.
eb3a5259
Mål i sikte, med motorsykkelen med kamera i hælene. Det samme er klubbkameraten Trond Hansen, som nå har fått en ny hare (ref. tidligere bilde). Hansen innhenter nesten Solheimdal, men kommer ett sekund bak i mål.
eb3a5260
Her spares det ikke på konfekten, selv om seieren er sikret. Irske Kevin McCloy fra Stockholm Frontrunners i grønt vil også ha et ord med i laget, mens karen til venstre har litt bedre tid i avslutningen av sin halvmaraton.