Stjernespekket i BDO-mila på Hamar

Tjalve, langrennsløpere og Team Sportsmanden markerte seg da BDO-mila kom til Mjøsbyen

BDOmila2016_pall-menn
Trangt på pallen. (Foto: Runar Sannerud)

Det var litt av et stjernespekket felt som kjempet om heder og ære i BDO-mila på Hamar torsdag kveld. Ingvild Flugstad Østberg viste at hun også er meget god til å løpe, da hun vant kvinneklassen på 37.59, foran Marthe Katrine Myhre og Sigrid Jervell Våg, mens Tjalves løpere tapetserte pallen for gutta – Senay Amlesom og Awet Kibrab delte seieren med 31.42, mens Okubamichael Fissehatsion og Asbjørn Ellefsen Persen delte tredjeplassen, kun to sekunder bak. Dermed var alle de tre beste fra Sentrumsløpet igjen på pallen på Hamar.

BDOmila2016_pall-kvinner
STERK PALL: Ingvild Flugstad Østberg imponerte med å slå bysbarnet fra Gjøvik Marthe Katrine Myhre (t.h.), selv om kjempeløpet med halvmaratonpers i Ålesund på lørdag nok satt i, med Sigrid Jervell Våg, som løp sterkt i Holmenkollstafetten for IL BUL på tredjeplass på en litt uvanlig komponert seierspall. (Foto: Runar Sannerud)

Lyngutten og Skilandslagets Simen Hegstad Kruger på femteplass var beste «ikke-tjalvist», mens landslagskollega Sjur Røthe, som nylig vant Maihaugenløpet i Sørdalskarusellen på Lillehammer, måtte nøye seg med 11.plassen i det sterke selskapet, midt mellom Team Sportsmandens to deltakere; Runar Sannerud (9.plass) og Henning Mortensen (12.plass).

Også på kvinnenes resultatliste finner vi en rekke kjente navn, med Maren Wangensteen og Ida Gjermundshaug Pedersen på 4. og 5.plass, skiskytter Elise Ringen på 11.plass og Norges beste ultraløper de siste årene, Rita Nordsveen på plassen foran. Sistnevnte har slitt mye med skader det siste halvåret, men 41.27 i dag tyder på at Nordsveen er på vei tilbake.

BDOmila2016_TeamSportsmanden
STERKT FIRKLØVER: Team Sportsmanden er med på stadig flere løp. Henning Mortensen (t.v. – 36.39) og Runar Sannerud (36.23) representerte teamet i nye, fine drakter, mens teammedlemmene Ida Gjermundshaug Pedersen (40.20) og Marthe Katrine Myhre (38.48) også løp svært bra!

– Det var en tung løpe med mye sti og sleipt underlag, forteller Runar Sannerud.
Noe som setter tidene i et enda sterkere lys.