FollotrimmenLøping

Topp 30 fra Follotrimmen

Bildekavalkade av raske menn og kvinner fra Drøbak

Vi har tidligere lagt ut en reportasje med bilder fra svært mange av løperne fra det trolske skogsområdet i starten av Follotrimmens 4.løp i Drøbak. Som beskrevet i den reportasjen var det jevnt i toppen denne gangen. Her følger en kavalkade med oppsummering av de 30 raskeste menn og kvinner i den fine, men krevende løypen på snaue 6 kilometer. All nedbøren i forkant hadde gjort traseén svært våt og gjørmete i enkelte partier, med store dammer i skogsområdene.

Topp 30 menn

IMG_6246
VANT: Pål Jostein Petersen Onsrud, Gjøvikgutten som representerer NMBUI og Ås IL. Onsrud liker seg godt i Drøbak. Det var her han dukket opp første gang fra det store intet og vant i debuten. Og etter å ha vært borte en stund, så dukket han opp igjen her i fjor – og vant da også. Årets vinnertid var 22.53, mot 22.07 i fjor. Det kan nok tilskrives langt verre forhold i årets løp.
Alle foto: Sportsmanden / Trond T. Hansen
IMG_6249
-Jeg må jo nesten stille her, sa Geir Simonsen før start. Han bor et langt steinkast unna og er lommekjent i skogsområdene rundt Seiersten, men travle dager den siste tiden med bl.a. hussalg har gjort at treningen ikke har hatt førsteprioritet. Sterkt da å likevel være med i seierskampen helt til mål, kun 7 sekunder bak Onsrud, men det ser ut til å ha kostet krefter for veteranen.
IMG_6250
DAGENS OVERRASKELSE: Henrik Karlstad fra Team Rollersafe tok sin første pallplass i Follotrimmen og avanserte fra 11.plass i forrige løp til 3.plass nå.
IMG_6252
BESTE UNGGUTT: Sebastian Endrestad er en av flere lovende unggutter fra Oppegård IL som har gjort det meget bra i årets Follotrimmen. Denne gangen ble det klasseseier i M16-19 år og 4.plass totalt.
IMG_6254
Johan Widen ser ut til å ha avsluttet meget sterkt til 5.plass og knepen seier i klasse 30-34 år. Widen er svært glad i intervalltrening og kanskje var det det som avgjorde tvekampen om klasseseieren.
IMG_6257
For Jan Billy Aas kom like bak Widen til 2.plass i klassen og 6.plass totalt, bare 4 dager etter at han tok en flott 10.plass totalt i det tøffe halvmaratonløpet i Fjellmaraton på Beitostølen.
IMG_6258
Marius Dreyer ser ut til å cruise inn til 7.plassen på 24.33.
IMG_6259
Ny lovende unggutt fra Oppegård IL, Fredrik Glomsrud Stenersen, er kun 3 sekunder bak Dreyer i mål.
IMG_6260
DAGENS TØFFESTE SPURTOPPGJØR: De to som tok teten fra start, Christian Westgaard (t.h.) og Lasse Sørlund, hadde en knallhard fight helt til målstreken. De får samme tid, men Christian står som nummer 9 mens Lasse tar 10.plassen – og klasseseier i M45-49 år.
IMG_6265
Thorstein Molle fra Spydeberg IL Langrenn tar 11.plassen.
IMG_6267
Oliver Hjerpseth, enda en lovende (langrenns)løper fra Oppegård IL spurter friskt til en sterk 12.plass totalt. Både mor og far Hjerpseth stilte også til start og gjorde sine saker meget bra, men junior var klart best i familien.
IMG_6270
Eivind Carlsen fra Skimt gisper etter luft i innspurten til 13.plass.
IMG_6272
Bjørn Erik Pedersen pleier alltid å komme i form på høsten, men er allerede i klar formstigning. Årsbeste med 14.plass og 2.plass i klasse 45-49 år for Ås-løperen fra Team Skogvoll.
IMG_6273
Svein Hagen, nybakt 50-åring fra Tårnåsen, blir kun slått av Geir Simonsen i klassen og tar 15.plass totalt iført hvite hansker.
IMG_6274
Karl Henrik Lilleheier fra Ås IL spurter friskt til 16.plass.
IMG_6275
Rolf Gran leter etter toppformen, men kan klokke seg inn til 25.55 og 3.plass i klasse 50-54 år og 17.plass totalt.
IMG_6278
Konkurranseglade Halvor Steinsholt som nylig løp ultraløpet EcoTrail på 8 mil, og unge Sondre Try Myrmel, tar 18. og 19.plassen totalt.
IMG_6280
Tommel opp for blide Knut Bjørn Stokke som sikrer seg en plass på topp 20-listen.
IMG_6281
Triatlet Charles Granquist fra Kolbotn tar 21.plassen.
IMG_6282
Kristoffer Simonsen Ramskjell fra DFI Ski / Frogn spurter inn til 22.plass på hjemmebane.
IMG_6285
Frist spurt også av beste utlending i Follotrimmen, polske Zbigniew Galik fra Skipol.Pl Team
IMG_6287
Endre Sagnes blir nr 24.
IMG_6288
Thomas Kalsnes og Ulf Erik Forsbakk tar de to neste plassene.
IMG_6290
Torbjørn Høytomt fra Stiftelsen Biofokus i Ås løper kontrollert inn til 27.plass, med tidenes tøffeste Fjellmaraton fra lørdag både i beina og friskt i minne.
IMG_6291
Fredrik Sandnes blir nr 28.
IMG_6292
Kristoffer Engh Svenning spurter bra til 29.plass.
IMG_6296
Sistemann inne på topp 30-listen, men langtfra sistemann i mål, er Christoffer Ladstein fra Sofiemyr, som endelig er skadefri og her gir alt i spurten.

Topp 30 kvinner

Kristine Sakseid har gjort rent bord i årets Follotrimmen. Vi slo av en hyggelig prat med den 25-årige vinneren etterpå. Hun debuterte i Follotrimmen i årets første løp og etter fire starter er hun fortsatt ubeseiret. Sakseid kommer fra Stord, men flyttet til Ås i fjor sommer. Hun har bakgrunn som fotballspiller, men nå er det løping som gjelder for den sympatiske læreren fra Sogsti skole i Drøbak. Så hun løp nesten på hjemmebane denne gangen.

IMG_6295
UBESEIRET: Selv om Kristine Sakseid måtte slite mer for seieren denne gangen enn i de tre første løpene, er hun fortsatt ubeseiret i Follotrimmen etter 26.56 på de 6 tøffe kilometerne i Drøbak.
IMG_6310
NÆRMER SEG TOPPFORMEN? Stine Aarstad er mestvinnende kvinne i Follotrimmen de siste årene, men i år har det vært et lite tronskifte i toppen. Men Ås-løperen nærmer seg, kun 34 sekuder bak Sakseid denne gangen, mot drøye minuttet i forrige løp, så Aarstad vil trolig by på enda tøffere motstand fremover.
IMG_6312
STERK TREDJEPLASS: Unge Mina Lilleheier tok en flott 3.plass og seier i klasse 16-19 år i det som trolig var hennes debut i Follotrimmen.
IMG_6327
UTENFOR «PALLEN» Ida Finstad ble dermed skjøvet ut av topp 3 denne gangen, men vinner klasse 35-39 år.
IMG_6333
Unge Raghild Bergsholm er stadig med i toppen og tar 5.plassen. Hun blir nummer 2 i klasse 16-19 år, men egentlig vant 14-åringen klassen under, med mindre Mina Lilleheier også er under 16 år. Follotrimmen bør vel etter hvert innføre en klasse for alle de ivrige ungguttene og -jentene som enda ikke er fylt 16 år og som har lyst å delta.
IMG_6347
SUPERVETERAN: Guri Drottning Aarnes vinner klasse 55-59 år suverent og tar en sterk 6.plass totalt i konkurransen med langt yngre kvinner.
IMG_6355
Elin Ones løper inn til 7.plass.
IMG_6359
Merete Bolin blir beste SkiLøper denne gangen og tar klasseseieren i K45-49 år.
IMG_6360
Kristine Borthen fra Siggerud Il blir nummer 9 og vinner klasse 20-24 år.
IMG_6362
Anita Myrmæl spurter inn til 10.plass bak ryggen til Stig Aulie.
IMG_6373
Ellinor Sekkesæter spurter inn til seier i klasse 50-54 år, side om side med Jarle Rasmussen.
IMG_6376
MANGLER PÅ RESULTATLISTEN! «Hei, fra dagens løp på Follotrimmen kom ikke min tid med på lista.» Denne meldingen kom fra Birgitte Marthinsen fra Jotunveien IL. Så sant, og her er beviset for at Marthinsen spurter inn som 12. raskeste kvinne. Tiden hennes må da være rundt 31.40. (Nr 11 og 12 på resultatlisten har hhv 31.34 og 31.49)
IMG_6380
Nummer 12 på listen, men altså egentlig nummer 13 i mål, er Monika Hjerpseth.
IMG_6382
Kjersti Bakkebø Fjellstad spurter inn til 14.plass, med Arnstein Farstad fra Joggekameratene halsende like bak.
IMG_6387
Karin Johansen fikk fin trening til Birkebeinerløpet i terrenget i Drøbak. Det ble 15.plass totalt og 2.plass i K50-54 år.
IMG_6389
Ellen Rustadbakken fra SkiLøperne blir 16.beste dame.
IMG_6392
Ida Kristin Myhrvold, nummer 17 totalt.
IMG_6393
Nr 18, Paulien Mulder fra Økotoks
IMG_6398
Runa Skogvoll spurter inn til 3.plass i klasse 16-19 år.
IMG_6400
Janne Lundval fra DFI tar 20-plassen på sammenlagtlisten.
IMG_6402
Deretter følger Mona Braathen…
IMG_6405
…og Karin Helena Sjøberg, begge SkiLøperne
IMG_6406
Mens Wenche Dørum fra SkiLøpernes forgjenger, Skimilajoggen, tar 23.plassen og klasseseieren i K60-64 år.
IMG_6410
FIGHTING FACE: Helene Engebret spurter friskt til 24.plass.
IMG_6412
Rut Skjevdal på vei mot mål.
IMG_6415
Gunn Habberstad, nr 2 i K55-59 år (rettet)
IMG_6416
Kristin S. Rustad, nr 3 i K50-54 år (rettet)
IMG_6419
Superveteranen Turd Malmo Knutsen er superaktiv og klokker seg inn til klasseseier i K65-69 år, bare noen dager etter at hun også vant klassen i det 10 km lange terrengløpet Fjellbukken på Beitostølen.
IMG_6424
Denne unge damen er heller ikke på resultatlisten såvidt vi kan se.
IMG_6428
Vi avrunder med Alvide Dancke fra Joggekameratene, som er enten akkurat innenfor eller akkurat utenfor topp 30… Det som er sikkert, er at det ble 3.plass i klasse 55-59 år til Alvilde, som tidligere har 4.plass i senior-NM på maraton på merittlisten.

Alle bilder: Sportsmanden / Trond T. Hansen

Fullstendige resultatlister begge kjønn

Se også hovedreportasjen: Tett i toppen i Follotrimmens 4.løp

Og du kan finne alle reportasjer fra Follotrimmen i egen arkivkategori HER.

Neste løp i Follotrimmen – og det siste før sommerferien – går onsdag 17.juni kl 18.00 ved Sofiemyr stadion.