Langrenn

Jevnt og spennende i juniorklassen i Norgescupen

Det går mot en svært spennende avslutning på Statoil Norgescup i langrenn for menn junior (19-20 år). På de fem rennene hittil i år har det vært fem forskjellige vinnere.

I Alta sist helg vant Vebjørn Turtveit fra Voss IL 15 km fri lørdag, foran Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer SK, med Magne Haga fra Åsen IL på tredjeplass.

Johan-Hoel4_Vinter 2013
Johan Hoel fra Åsen IL avanserte til 5.plass sammenlagt etter seieren på 15 km klassisk i Alta på 40.14. Tiden ville gitt 8.plass i seniorklassen, som for øvrig ble vunnet av Siggerudgutten Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer SK.

Dagen etterpå ble Johan Hoel (bildet) fra Åsen IL den femte vinneren hittil i sesongen, da han vant 15 km klassisk med 17 sekunders margin til Bjørn Vidar Suhr fra Alta IF, med Vegard Bjerkreim Nilsen fra Lillehammer SK på tredje. Fem ulike vinnere på fem løp i Norgescupen og seks forskjellige løpere på pallen på de to løpene i helgen vitner om stor bredde i toppen.

Sammenlagt i Norgescupen for juniorer leder Taugbøl med 320 poeng, foran Simen Hegstad Krüger fra Lyn med 305 poeng, men det er tett nedover på listen og kan snu seg fort.

IMG_2084_Simen_Hegstad_Kruger_Lyn_nr10
Simen Hegstad Krüger fra Lyn Ski ble nr 4 og 5 i Alta i helgen og ligger på andreplass sammenlagt i Statoil Norgescup for juniorer etter 5 renn. Her i aksjon i Romjulsrennet, der det ble 10.plass totalt. Foto: Sportsmanden.no

Og til helgen går NM av stabelen på Lillehammer. Det ser ut til å bli et høyst åpent og spennende mesterskap, uten de helt klare favorittene blant gutta. Sportsmanden kommer tilbake med mer fra mesterskapet.

På damesiden er det litt annerledes. Hilde Losgård Landheim fra Tynset IL har nemlig vært den klart beste løperen i juniorklassen så langt, med 4 av 5 seire. Den siste seieren tok Karianne Jevne fra Heming på 10-kilometeren i Alta.

Se sammenlagtlisten etter helgens renn i Alta her.