HytteplanmilaLøpingRingerike

Hytteplanmila feiret 10-års jubileum med stil

Den 10. jubileumsutgaven av Hytteplanmila ble en ny kjempesuksess. Det eneste problemet til løpet som startet i det små som et treningsløp for treningsgruppen Hytteplan Sport i 2004, er at det er i ferd med å bli FOR stort. For nå vil «alle» til den raske løypen i Hole i Buskerud for å avslutte sesongen med ny pers, og etterpå stille sulten med gratis boller og annen mat og drikke inne i hallen. Cirka 1850 var påmeldt til lørdagens løp.

SAMSUNG CSC
STERK TRIO: Karoline Grøvdal, Annie Bersagel (t.v) og Veronika Blom troner på damenes seierspall. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Sportslig var det også mye bra, med ny seier til Karoline Bjerkeli Grøvdal på 32.21, snaue halvminuttet bak hennes egen vinnertid og løyperekord fra i fjor på 31.52. Karoline fikk følge av Annie Bersagel og Veronika Blom på pallen. Sistnevnte kun sekundet foran danske Sara Sig Møller, men som bildene under viser, så hadde vel Blom brukbar kontroll opp den beintøffe 200 meter lange bakkespurten som avslutter løpet.

_NI89592_zps07af2c21
Karoline Bjerkeli Grøvdal har hatt en strålende høstsesong og tok en ny seier i Hytteplanmila, selv om hun løp 29 sekunder raskere i samme løypen i fjor. Foto: Arrangøren /  Arild Brådalen
_NI89616_zps334a9aff
En strålende sesong har også norsk-amerikanske Annie Bersagel hatt, med 13.plassen i VM på halvmaraton i København i mars på sterke 1.10.10 som høydepunktet. Foto: Foto: Arrangøren / Arild Brådalen
_NI89636_zps1d5dd290
Veronika Blom titter seg over skulderen for å se at hun har kontroll på tredjeplassen. Bak spurter danske Sara Sig Møller friskt. Foto: Arrangøren / Arild Brådalen

Aller raskest på Hytteplanmila var det snart berømte og sterke trekløveret fra Eritrea og Tjalve, som også nå holdt sammen gjennom mesteparten av løpet. Men etter at de delte seieren i 10 for Grete, så valgte arrangørene av Furumomila å skille de tre. Og begge ganger, som nå, fikk de for øvrig selskap av Grøvdal som klar damevinner. Også i Hytteplanmila ble det kun utropt en vinner, selv om de to raskeste, Awet Nftalem og Senay Fissehatsion, står oppført med samme tid på 29.19, mens sistemann på pallen, Okubamichael Fissehatsion, er tre sekunder bak.

SAMSUNG CSC
Sterkt trekløver fra Eritrea og Tjalve. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Fjorårsvinner Sindre Buraas, som tok teten på de første kilometerne, måtte nøye seg med fjerdeplassen på 29.27, som var 13 sekunder bak tiden hans i fjor da han ble andremann. På femte fulgte enda en eritreer med nesten samme navn, Tesfayohannes Mesfun Fisehatsion. Vi antar at andremann og tredjemann, som begge representerer Tjalve og løper i klasse 18-19 og 20-22 år, er brødre. Mens femtemann løper i klasse 40-44 år for Bødø FIK.

_NI89277_zpsa849a0c9
Sindre Buraas drar på tetfeltet som har skilt seg ut i det småkuperte terrenget etter et par kilometer. Foto: Arrangøren / Arild Brådalen

Deretter fulgte Weldu Negash Gebretsadik fra BUL, danske Jesper Faurschou og to sterke løpere fra svenske Hälle IF (det er også en innlagt «landskamp» mellom Norge og Sverige i Hytteplanmila) Yared Admasu og Jahpet Kipkorir (Kenya), mens trønderne Mats Bjørgum (Strindheim) og Ola Sakshaug (Selsbakk IF) fulgte på sterke 10. og 11.plasser som de neste norske på listen.

SAMSUNG CSC
TOPP 10: Gutta på pallen og podiet. Fortjent heder til de 10 beste i den flotte premieutdelingen i Hytteplanmila. (Nummer 4, 5 og 6 står til høyre for pallen, mens nummer 7,8,9 og 10 står til venstre for pallen, med 10.mann Mats Bjørgum helt til venstre. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
TOPP 9 damer: Legg merke til Jorunn Rekkedal, 53-åringen i grønn Ås-trøye ble nummer 9 totalt på 36.56. Mer om det og andre veteraner i egen sak. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Norges løperstjerne Sindre Buraas ble nummer 2 i fjor og var rett utenfor pallen i år. Men han fikk stige opp på det øverste trinnet likevel som vinner av den største klassen, 23-34 år. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Alle resultater

Hytteplanmila tiltrekker seg også en rekke svært sterke mosjonister, både unge og gamle, som er ute etter å pynte på pers eller årsbeste, så nivået også i aldersklassene er oftest spesielt høyt i dette løpet. Og som i fjor ble det satt klasserekord og mange perser i Hole. Mer om det i egen sak.

Bildene fra selve løpet ovenfor er hentet med tillatelse fra arrangørens eget fotogalleri, tatt av Hytteplanmila foto- og filmsjef Arild Brådalen, mens bildene fra premieutdelingen og er tatt av Sportsmandens utskremte, som for øvrig kom seg til mål på anstendig vis denne gangen etter den komiske skadeseansen i fjor.  Mer om det senere på SportsBloggen.