LøpingSjusjøen

Bildereportasje fra Sjusjøvannet Rundt

Myhre og Stakston raskest i tøff 10,5 km

Marthe Katrine Myhre ville nok heller vært på vei til Zurich og EM i friidrett, enn tatt turen fra Gjøvik til Sjusjøen. Skjønt forholdene for det andre Sjusjøløpet kunne knapt vært bedre. For værgudene var til de grader på arrangøren sin side og viste seg fra sin beste side lørdag formiddag, i sterk kontrast til været senere på kvelden. Men da var deltakerne forlengst i mål og en fin erfaring rikere.

– Jeg synes løypen var tøff nok, sa en smilende Myhre etter løpet. Hun vant klart kvinneklassen, men måtte se fire mannfolk foran seg over mål. Aller rasket var den lovende langrennsløperen Petter Stakston fra Søre Ål på Lillehammer, dobbeltvinner av UngdomsBirken i 2012 og 2013 som løp nesten på hjemmebane. En kar som om noen år kanskje er kjent for de fleste, men da mest sannsynlig som langrennsløper.

Her følger bilder av de fleste på Sjusjøløpets korteste distanse,
Sjusøvannet Rundt over ca 10,5 km. Først fra starten:

SAMSUNG CSC
Petter Stakston tar kommandoen allerede ned den første bakken fra start ved caravanparken. Bilder: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Bjørn Egil Nordseth, med resten av feltet halsende like bak.
SAMSUNG CSC
Så kommer resten av løperne på rekke og rad.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Vi tar løperne i mål på Sjusjøen langrennsarena etter 10,5 relativt tøffe kilometre:

SAMSUNG CSC
Petter Stakston stormer inn til seier på på 38.22 det 10,5 km lange Sjusjøvannet Rundt med mål i velkjente omgivelser på Sjusjøen langrennsarena. Stakston la nok inn Sjusjøløpet som ledd i oppkjøringen mot en ny langrennssesong. (Alle bilder: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden.
SAMSUNG CSC
Bjørn Egil Nordseth fra Gjøvik Friidrettsklubb kniper andreplassen, 58 sekunder bak Stakston.
SAMSUNG CSC
Sindre Viberg, Eidsiva BIL, tar tredjeplassen på 39.28.
SAMSUNG CSC
Ulf Holberg fra Lillehammer Skiklub tar fjerdeplassen på 39.48.
SAMSUNG CSC
To sekunder bak kommer Marthe Myhre inn til klar seier i dameklassen på 39.50.
SAMSUNG CSC
Tor Jonas Onsrud, som i likhet med Myhre er fras Gjøvik, klokker seg inn til en fin femteplass blant gutta og sjetteplass totalt på 40.09.
SAMSUNG CSC
Joachim Ausland, NTG, 40.41.
Sjusjøvannet rundt - 8 Tore Ruud Hofstad
En sliten Tore Ruud Hoftsad fra Handelsbanken BIL, frontfigur i nystartede langløpslaget Team ParkettPartner, ser ut til å like seg bedre på snø. Det ble 7.plass på 40.46 for den tidligere verdensmesteren i stafett og sølvvinneren på 30 km med skibytte.
SAMSUNG CSC
Ida Gjermundshaug Pedersen fra moder Hilde GP Skiskole forbedret seg fra 3.plass i fjor til 2.plass i år. Og denne gangen var hun raskere enn tvillingsøster Eli….
SAMSUNG CSC
… Fjorårsvinner Eli Gjermundshaug Pedersen måtte nemlig nøye seg med tredjeplassen i år.
SAMSUNG CSC
Martin Thon, enda en lovende unggutt som snek seg såvidt under 43 minutter og tar tredjeplassen i klasse 16-19 år.
SAMSUNG CSC
Simen Seeberg-Rommetveit fra Romerike Friidrett er bare noen sekunder bak Thon i mål til klar seier i klasse 14-15 år. Sterkt løpt av unggutten!
SAMSUNG CSC
Da har man lov å være sliten!…
SAMSUNG CSC
På plassen bak kommer veteranen Jørn Gunnar Kleven, til 2.plass i M40-49 år og 10.best av alle mannfolka.
SAMSUNG CSC
Rune Sarromaa Hausstätter fra Høgskolen i Lillehammer løp på 44.05 og tar den siste premien i klasse 40-49 år.
SAMSUNG CSC
Karl-Olaf Høntorp fra Oppegård IL klokker seg inn på 44.26 og havner akkurat utenfor pallen i M40-49 år.
SAMSUNG CSC
Nestemann i mål er Ole Petter Knoph fra Overtoppen, som vinner klasse 50-59 år.
SAMSUNG CSC
Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten Skilag er rtaskeste dame under 20 år og fjerde raskest totalt på 44.39.
SAMSUNG CSC
Maja Solbakken fra Ren-Eng Friidrett passerer målstreken som femte raskeste dame.
SAMSUNG CSC
Vegard Lien klokker seg i mål såvidt foran Bjørg Sissel Aaen.
SAMSUNG CSC
En sliten Marthe Hanssen fra Vingrom IL inn til 7.plass.
SAMSUNG CSC
Godt løpt av Sondre Try Myrmel fra Spydeberg IL: 48.53 i klasse 14-15 år.
SAMSUNG CSC
Vilde Aaseth fra Strandbygda IL blir nr 2 i klasse 16-19 år og siste dame som kommer under 50 minutter.
SAMSUNG CSC
Ole Kristian Moen fra Modum FIK vinner klasse 60-69 år på 50.50.
SAMSUNG CSC
Anette Berntsen fra Vind IL på Gjøvik vinner klasse jenter 14-15 år.
SAMSUNG CSC
Lars Philip Olaussen, Romerike Runners
SAMSUNG CSC
Eline Bergundhagen, Mesnali Skilag/Team Sjusjøen, løper inn til 2.plass i klasse J14-15 år.
SAMSUNG CSC
Gudmund Bakken, Lillehammer Skiklub, nr 2 i M50-59 år.
SAMSUNG CSC
Eirin Wiik Olaussen passerer målstreken som andre kvinne i klasse 30-39 år.
SAMSUNG CSC
Hanne Wibe tar andreplassen i klassen over, 40-49 år. Bak kommer Lasse Terjesen til samme plassering i M60-69 år.
SAMSUNG CSC
SØSKENDUELL: Henrik Sandsbraaten kaster seg to sekunder foran søsteren Ida.
SAMSUNG CSC
Henrik får tiden 1.03.24, mens Ida får to sekunder svakere tid. De to søsknene løper for Røa IL i klasse 16-19 år.
SAMSUNG CSC
De siste skal bli de første: Einar Evensen er sist over målstreken, men vinner klasse M70+ på 1.15.31.

Glimt fra premieutdelingen

SAMSUNG CSC
Hva vant du? Blide jenter på pallen, Ida og Eli Gjermundshaug Pedersen og Marthe Katrine Myhre koser seg med premiene sine. (Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden)n
SAMSUNG CSC
Spreke tvillinger som tok 1. og 3.plass i fjor, da mamma Hilde GP ble nummer 4. I år nøyde Hilde segt med å være tilskuer og barnevakt.