HalvmaratonLøpingØstfold

Fredrikstadløpet i bilder – 21 km

NÅ MED FYLDIG BILLEDREPORTASJE
av vinnerne, pallen, forfølgerne, perserne, klassevinnerne, m.m.

Mads Johansen vant Fredrikstadløpets 21 km, for anledningen i ny løype på grunn av gravearbeider i sentrum i den vanlige traséen. Men det var fine omgivelser også for reserveløsningen, med start og mål like ved Gamlebyen, med festningen og vollgravene som flotte kulisser. Her er en billedserie fra 21 km. Vi kommer også med bilder fra 5 km.

Vinnerne

D30_10177_2
Vi starter med de to vinnerne. Først Mads Johansen fra IK Tjalve. (Foto: Rolf Bøhn)
D30_10214_2
Det ble svensk seier i dameklassen. Josephine Ambjörnsson fra Hässelby SK hadde tatt turen over grensen og vant klart. (Foto: Rolf Bøhn)

Starten

SAMSUNG CSC
Et par hundre meter etter starten er de tre «medaljevinnerne» allerede i tet. Asle Slettemoen drar hardt.
SAMSUNG CSC
Feltet bølger seg frem, et vakkert skue. Vi gjenkjenner bl.a. Kondis-president Tim Bennett i gul trøye og Jørgen Saxegaard med nr 411.
SAMSUNG CSC
Stadig flere løpere strømmer på.

Pallen

SAMSUNG CSC
Vinner Mads Johansen stormer i mål på 1.12.22.
SAMSUNG CSC
Asle Slettemoen fra IL BUL passerer målstreken 36 sekunder senere på 1.12.58.
Afework Genale fra Sturla tar tredjeplassen på 1.15.05.
Josefine Ambjørnsson klokker seg inn til suveren vinnertid på 1.21.37.
SYNKRONT: Kristine Platace tar andreplassen på 1.27.34. Hun fikk lenge god pes av Christian Steffensen fra Røa, som imidlertid sa takk for følge etter hvert og perset på 1.26.54.
SYNKRONT: Kristine Platace tar andreplassen på 1.27.34. Hun fikk lenge god pes av Christian Steffensen fra Røa, som imidlertid sa takk for følget etter hvert og perset på 1.26.54.
Mona Rydland fra BUL løper alltid bra og knep tredjeplassen på 1.29.12.

Forfølgerne

SAMSUNG CSC
Kristian Karlsen tar fjerdeplassen på 1.18.04.
SAMSUNG CSC
Ikke langt bak, på 1,18.37, kom Henning Pedersen fra Moss Skiklubb. Henning var meget godt fornøyd med sesongåpningen. Han synes også at den nye løypen var lettere enn den gamle, men likte likevel den gamle løypen bedre. Til neste år er trolig den gamle tilbake, når veiarbeidene er ferdig.
Espen Ringom kom helt alene etter en hard åpning.
Espen Ringom kom helt alene og langt fremme, etter en hard åpning. Om han holdt helt til mål kan du lese i hans egen friske racerapport som redaktøren har kalt Tøffe tak og tid for revansje!
SAMSUNG CSC
Deretter fulgte Stephan Neuhaus fra OSI, som drar dette feltet foran Jon Tjørsvaag Nilsen, Kenneth Ådalen og Roar Tomter. Nilsen avsluttet best med 7.plass, med Neuhaus på plassen bak. Ådalen og Tomter hadde en tøff fight om 11.og 12.plassen, en kamp som spurtkanonen Tomter avgjorde til sin fordel.
SAMSUNG CSC
Roar Tomter på toppen av «brattbakken», med Lars Aurebekk (381) og Tor Christian Pinås (525) hakk i hæl.
SAMSUNG CSC
Tim Bennett skulle bare ta en rolig langtur, men løp likevel meget bra i sine nye, lette sko til under 1.29. Etterpå løp han 16 km til…
SAMSUNG CSC
Ingrid Haaskjold kniper seg tre små sekunder under 1.30 og tar fjerdeplassen totalt blant kvinnene.
SAMSUNG CSC
På plassen bak kommer veteranen Dorte Foss.
SAMSUNG CSC
Anette Hauge blir sjette beste dame, her med god pes fra Heid Magnussen.
SAMSUNG CSC
Lena Walberg tar syvedeplassen og er siste dame som kommer under 1.35.

Perserne

Perserne, altså ikke de som kommer fra gamle Persia, men det er alltid noen som setter personlig rekord i det relativt raske Fredrikstadløpet. Her er et par av årets glade «persere» fra Fredrikstadløpet:

SAMSUNG CSC
Kenneth Ådalen løp på 1.20.39 og perset med nesten fire minutter! Det er ikke ofte man tar slike jafs, så ikke rart at han var fornøyd med dagen, selv om Jon Tjørsvaag Nilsen (429) ble for sterk og for øvrig tok 7.plassen på pene 1.19.18. -Jeg håper på sub 1.20 i løpet av sesongen og et bonusmål som dukket opp: å spurtslå denne Roar (Tomter), sa perseren Ådalen spøkefullt etterpå.
SAMSUNG CSC
Milslukeren Ole Arne Eiksund i midten perset ikke, men løp på 1.24.43 til andreplass i klasse 45-49 år i sin siste gjennomkjøring før Boston Maraton, og løp like godt 16 km sammen med Tim Bennett som «nedjogging» etterpå! Men han omkranses av to svært happy persere, nemlig nevnte Roar Tomter (t.v.), som løp på 1.20.52, og Christian Steffensen, som med 1.26.54 forbedret bestetiden sin med rundt halvannet minutt. Ikke rart at de SMILER!

Klassevinnere

I tillegg til sammenlagtplassering og tider, er det alltid stas å se hvordan man havner i klassen sin. Det er i hvert fall noe som det blir mer fokus på etter hvert som man blir eldre…
Her er et par av de beste i veteranlistene.

SAMSUNG CSC
Eiolf Røed fra arrangørklubben FIF gjorde sine saker meget bra og kan puste ut etter akkurat å ha passert målstreken på 1.18.59 til 6.plass totalt og soleklar seier i klasse 45-49 år, foran nevnte Ole Arne Eiksund.
SAMSUNG CSC
Steinar Lien ga også alt og knep seieren i klasse 50-54 år med en sjelden spurtseier, da Johnny Stensrud (bak) ble slått med to sekunder til 1.25.34.
SAMSUNG CSC
SYNKRONT IGJEN: Hvem som vant spurten mellom Kurth Asle Magnussen og Kristine Platace er ikke godt å si. Ut fra «målfoto» dømmes veteranen Magnussen hårfint foran. 🙂 Magnussen vant i hvert fall klasse 55-59 år mens Platace ble nummer to totalt og vant klasse 17-29 år, mens begge fikk tiden 1.27.34.
SAMSUNG CSC
NYTT MÅLFOTO: Mona Rydland og Ole Christian Stubberud i frisk innspurt. Rydland tar seieren i klasse 45-49 år og begge får tiden 1.29.12.
SAMSUNG CSC
Dorte Foss fra Raufoss har mange klasseseiere på rullebladet, men denne gangen ble det andreplass i klasse 45-49 år bak Rydland. Samme plassering fikk Ingrid Haaskjold i klasse 30-39 år.
SAMSUNG CSC
Ole Peter Bergaust fra Veldre er også alltid i toppen i klassen sin. 68-åringen som nylig ble nummer tre i klassen i Barcelona Maraton, løp på sterke 1.32.36, men måtte se seg slått av Tor-Arne Stenhaug fra Romerike Runners Team som vant klassen på 1.31.51.
Ingunn Monsen, SK Vidar, vinner klasse 50-54 år på 1.37.03.