BirkenLangrennSjusjøen

HalvBirken i bilder – elite menn

OPPDATERT med flere bilder

Som før nevnt ble det ble trippelseier til Lillehamm er Skiklubb ved Morten Eide Pedersen, Roger Aa Djupvik og Torjus Børsheim da HalvBirken ble arrangert i rene påskeværet på søndag.

Her er første del av billedserien, ved passering etter snaue 4 km ved idylliske Kroksjøen. For mange var rekkefølgen ganske lik i mål. Resultatliste over de 50 beste i klasse 16-39 år nederst. Det kommer mer fra de øvrige klassene.

Alle bilder: Frode Monsen, Sportsmanden

SAMSUNG CSC
Det var stor spredning i feltet allerede etter 4 km da løperne kommer ned til Birkebeinerveien i bakgrunnen, ved demningen ved Kroksjøen. Her kommer Morten Eide Pedersen først, noe han også var i mål på Lillehammer.
SAMSUNG CSC
PALLEN: Morten Eide Pedersen drar på Torjus Børsheim og Roger Aa Djupvik. De to sistnevnte byttet plass i mål, men dette var pallen også til slutt.
SAMSUNG CSC
VINNER: Vi koster på oss en ekstra stilstudie av vinneren, den dyktige langløperen Morten Eide Pedersen.
SAMSUNG CSC
Torjus Børsheim var tredjemann i mål.
SAMSUNG CSC
Petter Soleng Skinstad gikk på hjemmebane, med familiehytte på Storåsen et steinkast unna startområdet. Han passerte på fjerdeplass like bak tettrioen, og selv om han her ikke er helt «på (i) sporet», klarte å holde plassen helt til mål.
SAMSUNG CSC
Like bak kom denne karen på blanke ski. Ikke så lett å se startnummeret her..
SAMSUNG CSC
Pulje 2, med Fredrik Ole Olderied Andersen som drar på Peter Andersen, Jonas Amundsen og Eirik Ek Hagen.
SAMSUNG CSC
Fortsatt Fredrik Ole Olderied Andersen, Peter Andersen, Jonas Amundsen og Eirik Ek Hagen.
SAMSUNG CSC
Ole Kristoffer Tosterud passerer som nummer 11, en plassering han også endte på i den ene av bare to klasser: 16-39 år.
SAMSUNG CSC
Ronny Bråten fra Spydeberg IL leder an i pulje 3. Han har et par ganger vunnet den andre klassen, for alle over 40 år, og ledet også her. I mål var han nummer 2 i klassen, bak Geir Strandbakke.
SAMSUNG CSC
Eivind Høydal fra Lyn Ski langer ut foran Ronny Bakke fra Milslukern Sport. I mål var bakke klart foran, til 13.plass, mens Høydal ble nr 24.
SAMSUNG CSC
Vegard Hamnes fra Lillehammer blir nummer 16, mens Odd Erlend Berg Hansen fra Grue IL, midterst av de tre rødkledde, ender to plasser foran på 14.plass.
SAMSUNG CSC
Unge Ivar Andre Ryttervold, som vi har skrevet om i en annen reportasje, staket seg inn til en 17.plass.

SAMSUNG CSC
Kjetil Andre Bjerkrheim fra Nesbyen imponerer med 21.plass. Faren Tore Bjerkrheim imponerer minst like mye, med 9.plass i klasse 40+. Her er det imidlertid Steinar Grini som er på slep.
SAMSUNG CSC
Lars Bergendahl fra Lyn Ski blir nummer 30 i klasse 16-39 år.

Med over 1000 fullførende, så er vel tiden overmoden for å innføre tradisjonelle klasseinndelinger. Å bare ha to klasser, for over og under 40 år, synes underlig. Heller ikke finnes det en samlet resultatliste, men kun klassevise lister. En gjennomproff og kommersiell arrangør som Birken har et lite forbedringspotensiale på disse områdene.

Her er resultater for de 50 beste i gigantklassen menn, 16-39 år. Vi kommer tilbake med mer fra de andre klassene.

Resultater Menn klasse 16- 39 år