LangrennSjusjøen

Billedkavalkade Skandinavisk Cup Sjusjøen, sprint

Sportsmanden var til stede i snøføyken ved Sjusjøen langrennsarena lørdag, da sprint i Skandinavisk Cup stod på programmet. Finn Hågen Krogh vant, mens Didrik Tønseth (bildet) tok en sterk 3.plass. Det var ikke bare sprintere som stilte til start. Resultatlisten viser hele 138 i menn senior og 126 i menn junior, klasse 17-20 år. I kvinner senior fullførte 64, mens det var 56 i kvinner i juniorklassen, samt 2 i handicap junior. Totalt var det altså 386 som kom i mål i det sure været på Sjusjøen.

Vi viser til gårsdagens reportasje Friskt i Skandinavisk Cup på Sjusjøen.

Oppdatert billedkavalkade med 18 bilder fra mennenes prolog:

Magnus Frodahl fra Henning Skilag ble nr 18 på sprinten.
Kristian Tettli Rennemo, Leksvik IL, ble nr 42.
Gustav Eriksson, Sverige, nr 50
Didrik Tønseth
Didrik Tønseth fra Byåsen tok en sterk 3.plass i finalen og fulgte opp med 6.plass på 3 mila søndag.
Ronny Fredrik Ansnes, Klæbu IL/Team Trøndelag, nr 18 på sprinten og nr 11 på 30 km.
Marius Caspersen Falla, Gjerdrum IL, nr 23.
Øivind Gløersen, Rustad, nr 22. Det var en travel helg for Gløersen, som var en av de som gikk alle distansene. Det ble 30. og 36 plass på 15 fri og 30 km klassisk.
Johan Westerlund, Sverige, nr 66
Jonas Austmo Kolstad fra Henning Skilag tok en fin 10.plass på tiden 3.44,99. På 30 km dagen etterpå ble han nr 30.
Ingen typisk sprinter, men Tord Asle Gjerdalen ble nr 17, og selv om han ikke ble bedre enn nr 12 på 30 km, ble han i dag tatt ut til Tour de Ski, sammen med dobbeltvinner Finn Hågen Krogh, Niklas Dyrhaug, Simen Østensen, Snorri Einarsson og selvsagt Petter Northug jr.. Det skyldes nok allroundegenskapene, samt at Gjerdalen ble nr 2 i fredagens 15 km fri, riktignok 47 sekunder bak den suverene vinner Finn Hågen Krogh.
Storbritannia har ikke bare Andrew Musgrave. Navnebror Andrew Young ble nr 20.
Einar Flaktveit Moxnes er trønder som delvis er vokst opp i Bergen og derfor går for Viking Turn og Idrettsforening. Det ble 96.plass på sprinten. Foto: Sportsmanden.no
Håkon Hjelstuen fra Lyn ble nr 41. Foto: Sportsmanden.no
Det gror godt i Lyn. Hans Christer Holund ble nr 45, fire plasser bak klubbkamerat Hjelstuen, og har her passert Christian Tvedt Bugge med drøye 15 sekunder. Søndag gikk det enda bedre med en sterk 10.plass på 3-mila til Holund.
Erlend Drivenes fra Kvam i Nordhordland ble nr 69.
Frode Andresen er still going strong og er fortsatt særdeles konkurranseglad, det være seg med eller uten børse, i sprint eller lange løp. Foran årets sesong har mannen med 15 verdenscupseire i skiskyting meldt overgang til Rustad IL. Det ble 99.plass og en fin treningsøkt for Andresen i sprinten. Fredagens 18.plass i 15 fri er nok mer representativ for veteranen.
Lagkamerat og langløper Kjetil Hagtvedt Dammen fra Rustad IL/Team United Bakeries ble nr 106. Det gikk adskillig bedre på søndagens 30 km, med 26.plass.
Vi avslutter denne billedserien med Atle Smenes, som ble nr 136.