MotbakkeløpSkeikampenTeam Sportsmanden

Torgersrud og Steira raskest opp Skeikampen

Men unggutten Olaf Talmo imponerte aller mest

Skeikampen Opp ble arrangert for femte gang på lørdag og det var to ringrever som er godt kjent med både løpet og motbakker som var raskest av samtlige 343 deltakerne opp de 2,8 kilometerne med 330 høydemeter, med en gjennomsnittlig stigning på solide 11,8 prosent.

BRATT: Som her for to år siden var det også i år folksomt og fint vær ved avviklingen av Skeikampen Opp. Av 343 som fullførte, var 205 i klassen for aktive, mens de resterende 138 løp i mosjonsklassen. Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg

Per Christian Lysaker Torgersrud fra Team Sportsmanden vant også den første utgaven av Skeikampen Opp i 2013 på 15.13 – en tid han barberte med to sekunder til vinnertid 15.11 i år. Torgersrud så riktignok 14-tallet i fjor da han løp på 14.59 og ble nummer 2 bak den suverene vinneren Sindre Buraas, som også har løyperekorden fra 2015 på utrolig sterke 13.50!

STERK: Per-Christian Lysaker Torgersrud vant i tåkehavet i debutåret, og vant igjen fem år senere. (Foto: Arrangøren)

Sliteseier

Per-Christian Torgersrud var 15 sekunder foran unggutten Olaf Talmo fra Koll IL, med den lokale helt Mattis Stenshagen på tredjeplass som i debutåret 2013. Stenshagen vant i 2014. Det var mange sterke navn litt nedover på listene også. Langrennsløper Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer 6, mens vinner av halvmaraton i Skåbu Fjellmaraton forrige helg, Magnus Bleken, måtte nøye seg med 10.plass i det sterke selskapet på Skeikampen.

-Jeg hadde håpet å komme under 15 blank i år. Men har ingen flyt for tiden så det var et skikkelig sliteløp fra start til mål, og var det jeg var god for på lørdag, forteller vinneren selv til Sportsmanden.

Litt flyt må det likevel ha vært, om man skal klare å forsere de bratte bakkene på drøye 15 minutter. Torgersrud selv var imidlertid langt mer imponert over toeren, unggutten Olaf Talmo, enn av sin egen seier.

-Den som imponerte klart mest var Olaf Talmo som vant 15-16 års klassen på tiden 15.26. Han imponerte veldig, så han kan bli en topp motbakkeløper om han ikke heller satser på ski, sier Torgersud. Litt av en attest å få for unggutten fra Koll IL.

Talmo er heller ikke ukjent med motbakker og tok blant annet en sterk tredjeplass i Åneskøl Opp, også kalt Østlandets tøffeste motbakkeløp, tidligere i sommer.

Kristin Størmer Steira holder koken

Også kvinnevinner Kristin Størmer Steira fra SK Vidar, som smadret løyperekorden da hun vant her for to år siden på 16.08, tok en ny seier, nå på 16.54. Den tidligere langrennsstjernen var drøye minuttet foran Hanne Mjøen Maridal fra Lillehammer IF på andreplass, mens Mari Trønnes fra Lillehammer CK tok den siste pallplassen, foran sterke navn som Tiril og Lotta Udnes Weng, Maren Wangensteen og Julie Aspesletten.

HOLDER FORMEN: Kristin Størmer Steira setter her løyperekord for to år siden og vant i år igjen. Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Blid kar og populær vinner: Team Sportsmandens Per-Christian Lysaker Torgersrud (Foto.: Frode Monsen)